Top 10 beste co-op games voor PS5 en PS4 - Perfect voor Valentijnsdag!

Article
maandag, 14 februari 2022 om 16:00
minecraftf1614349457
Het kan af en toe wat frustraties opleveren, maar het grootste gedeelte van de tijd zijn co-op games vertier voor vier! Of twee. Ze zijn in ieder geval dolle pret, en dit zijn de tien beste. Pak je vrienden of je geliefde erbij voor de top 10 beste PS5 en PS4 co-op games!

Minecraft

Het is alweer een lange tijd geleden dat Minecraft is uitgekomen, maar de game is en blijft een fenomeen. Samen met je vrienden is het de bedoeling om overdag een zo groot mogelijke nederzetting te bouwen in een blokkerige wereld, om vervolgens het ‘s nachts te beschermen tegen zombies, creepers en andere vijanden.
Wil je ongestoord de mooiste creaties maken in de wereld, dan kan je ook zonder vijanden een wereld beginnen. De enige drempel die Minecraft te bieden heeft is je eigen verbeelding, wat de game ideaal maakt voor alle spelers!
destiny 2 crossplayf1613402238

Destiny 2

De lancering van Destiny 2 was niet bepaald soepel te noemen, met veel problemen en ook nog eens weinig content. Sindsdien heeft ontwikkelaar Bungie alleen het roer sterk omgedraaid (en zelf overgenomen), waardoor de science-fiction shooter nu met recht een groot succes genoemd kan worden.
Met op het moment drie grote uitbreidingen is er bovendien genoeg content om van te genieten in Destiny 2. En als je een PlayStation 5 in huis hebt, dan ziet de titel er ook nog eens adembenemend uit. En het is natuurlijk helemaal leuk om dat samen met je vrienden te beleven in co-op.
gta v main charactersf1623854617

GTA Online

De Grand Theft Auto franchise stond lange tijd bekend als een singleplayer-ervaring, maar sinds de release van GTA V is daar verandering in gekomen. Samen met het nieuwste deel is namelijk ook GTA Online gelanceerd.
Heb je altijd al samen met je vrienden een criminele organisatie op willen zetten, dan is GTA Online een ideale manier om dat te doen. Ook voor de samenleving. Alles wat je in GTA kan doen, kan je namelijk ook in GTA Online en dan nog veel meer. Wil je bijvoorbeeld losgaan in zelfgemaakte modi, dan is dat zeker mogelijk.
75157f1644849905

LEGO Jurassic World/LEGO Marvel Super Heroes 2/LEGO Star Wars

Het is geen verrassing dat er een LEGO game verschijnt op een lijst met de beste PS4 co-op games. Daarom doen we ook meteen de drie beste. LEGO Jurassic World, LEGO Marvel Super Heroes 2, LEGO Star Wars: The Force Awakens zijn stuk voor stuk plezier voor het hele gezin.
Vader, moeder, broertje, zusje, vriend, vriendin… iedereen kan meedoen met een LEGO game, of dankzij drop in/drop out er ook meteen mee kappen als het ze niet bevalt. Een ideale co-op game dus voor jong en oud!
a way outf1585653390

A Way Out

Wil je je voorbereiden op de gevolgen van je criminele activiteiten in GTA Online, dan is A Way Out de perfecte manier om je voor te bereiden. En deze titel van ontwikkelaar Hazelight Studios is bovendien een co-op titel pur sang, want je kan A Way Out alleen met z’n tweeën spelen.
Samen met je co-op partner is het de bedoeling om in de schoenen te stappen van gevangenen Leo en Vincent. Zoals je waarschijnlijk wel hebt kunnen raden, is het doel om te ontsnappen uit de gevangenis, maar dat is geen makkelijke opgave. Heb jij het in je om buiten de dikke muren van de gevangenis te komen?
borderlands 3 vault huntersf1620200168

Borderlands 3

Liefhebbers van co-op shooters zullen vast en zeker bekend zijn met de Borderlands serie. De knotsgekke titels van ontwikkelaar Gearbox Software lenen zich er namelijk perfect voor om een heerlijk avondje op de bank door te brengen met vrienden.
Dat is helemaal het geval met Borderlands 3. Net zoals voorgaande games kan je in totaal met vier spelers in co-op los gaan, maar met de nieuwe manier van skills kan je samen de perfecte combinatie samen stellen. En met de gratis upgrade naar de PS5 ziet de game er beter uit dan ooit tevoren!
overcooked gratisf1591343629

Overcooked! All You Can Eat

De meeste co-op games zijn bedoeld om samen een leuke ervaring te hebben of om elkaar te steunen in moeilijke gevechten. Waarschijnlijk zal je glimlach en goede bedoelingen alleen snel overboord gegooid worden in de kleurrijke keuken van Overcooked! All You Can Eat.
In deze compilatie van Overcooked en Overcooked 2 is het de bedoeling om zoveel mogelijk gerechten op de tafel van klanten te krijgen. Al snel zal het koken alleen waarschijnlijk veranderen in een hectisch slagveld dat weinig te maken heeft met de ontspannende ervaringen die je ziet op 24 Kitchen. Wees dus gewaarschuwd, je vriendschap kan veel schade oplopen in Overcooked, maar achteraf zal je er vast om kunnen lachen.
diablo iii reaper of souls ultimate evil edition 100989f1644849950

Diablo III: Reaper of Souls Ultimate Evil Edition

Diablo III mag dan alweer een paar jaartjes oud zijn op de PC, maar dat maakt helemaal niks uit. De game komt volledig tot zijn recht op de PS4 met de nieuwe controls en natuurlijk de (lokale of online) co-op!
Vanwege het eerlijke looting systeem, de verschillende classes en de chaos is het zeker de moeite waard om deze game te checken. Met z’n vieren hordes demonen afslachten was nog nooit zo leuk!
ps5 sackboyf1605877441

Sackboy: A Big Adventure

De goedlachse pop uit de LittleBigPlanet games is terug! Deze keer niet in een 2D-omgeving, maar juist in een 3D platformer. In Sackboy: A Big Adventure moet je Craftworld redden door de villain Vex te stoppen, voordat hij alle sackpeople omtovert tot slaven.
Je kan het avontuur in je eentje beleven, maar het is nog veel leuker om een vriend of vriendin in te schakelen voor co-op. Met in totaal vier spelers wordt het al helemaal een plezier om de wereld te redden.
it takes twof1614606438

It Takes Two

Ontwikkelaar Hazelight Studios heeft met A Way Out een unieke game neergezet die alleen met twee spelers te spelen is. Dat trucje herhaalt de studio nog eens met It Takes Two, maar de game zelf kan niet anders zijn.
In plaats van twee gevangenen stappen de spelers namelijk de schoenen van May en Cody, een getrouwd stel dat wil scheiden. Wanneer ze het nieuws alleen aan hun dochter vertellen, veranderen ze in poppen en moeten ze door zichzelf redden in een wereld die opeens tot leven komt. Het is een prachtig, hartverwarmend en enorme leuke ervaring die daarom ook een topscore heeft verdiend in onze review!
Dit artikel is op 14 februari 2022 bijgewerkt.

Populair Nieuws