Top 10 beste PC games 2017 tot nu toe - De eerste helft van het jaar

  De tijd vliegt. Op de E3 zijn tal van toffe games aangekondigd voor de komende maanden, maar welke toffe titels kwamen er de afgelopen maanden uit voor de PC gamers? Je leest het in deze special met de Top 10 beste PC games 2017 tot nu toe.

  10. Styx: Shards of Darkness

  Dit deel van de Styx series kreeg van ons (weliswaar op de PS4 gespeeld) een welverdiende 8.0 in de review. De combinatie van Stealth en Combat was volgens ons een prima recept voor een leuke game en zouden we graag vaker zien.

  In Styx: Shards of Darkness duik je in de huid van een goblin en ga je zo sneaky mogelijk op avontuur. Sluip je door de levels en sla je alleen dodelijk toe als het echt moet, of is iedereen op je pad een obstakel dat sowieso uit de weg moet worden geruimd?

  Hoewel het spel een paar schoonheidsfoutjes kende (bewakers die zonder reden opeens wisten waar je zat), zorgde alleen voor zo nu en dan een moment van frustratie. Al met al zeker een game die in de Top 10 beste PC games 2017 tot nu toe hoort.

  9. For Honor

  De middeleeuwse slachtgame For Honor was een game waar veel gamers van smulden. Niet geheel onverwacht kreeg het van ons een prima 8 in de review . Wel waren er een paar kleine puntjes van kritiek over hoe soepel het spel was. Met name op PC waren er na de release wat grotere aanmerkingen te vinden.

  Waar het vinden van een online potje in het begin nog wel ging, werd dat later een stuk lastiger. Ubisoft beloofde verbetering die ook kwam, maar wel aan de late kant. De opzet van het spel, namelijk het elkaar te lijf gaan met middeleeuwse wapens was echter wel goed uitgevoerd.

  Met de komst van een groot toernooi voor For Honor is te hopen dat de servers weer iets voller raken en Ubisoft de kritiek van de spelers ten harte neemt.

  8. Sniper Elite 4

  We genoten met volle teugen van Sniper Elite 4 en de co-op modus maakte de game een ontzettend toffe ervaring. Geen verrassing dat de game in de top 10 beste PC games 2017 tot nu toe staat.

  Rustig rondkijken in Italië en zoeken naar de beste mogelijkheid om zonder al teveel lawaai de vijanden uit te schakelen zorgden ervoor dat de game van begin dit jaar een prima 8 van ons kreeg in de review. Dat de serie het ook in het vierde deel nog goed weet te doen is dus duidelijk.

  In dit nieuwste deel zijn er nog meer mogelijkheden om de Nazis op de beest brute manieren om het leven te brengen en zijn de camera-shots nog gedetailleerder. Wie dus van een flinke portie bloed, versplinterde botten en dooie Duitsers houdt, zal hier zeker van genieten.

  7. Stardew Valley

  Hoewel de boerderijgame Stardew Valley al vorig jaar voor Steam beschikbaar was, is hij ook voor andere consoles vanaf begin dit jaar te krijgen. En voor de PC zijn er al tal van updates geweest. Volgens geruchten duurt het niet lang meer of er zal ook een co-op modus worden toegevoegd.

  Stardew Valley lijkt in een aantal opzichten behoorlijk op het oude Harvest Moon. De laatste titel in die reeks, The Lost Valley bakte er vrij weinig van, maar eerdere titels als Friends of Mineral Town en More Friends of Mineral Town waren in hun tijd revolutionair.

  In Stardew Valley begin je net als in Harvest Moon een boerderij. Je kan zelf kiezen of je je gebied gebruikt om geld te verdienen met bomen-kap, er een wijngaard van maakt of je puur richt op koeien, varkens en kippen. Zolang je maar uitgroeit tot de rijkste boer in de omgeving.

  Ondertussen moet je ook nog socializen met de buren, een relatie beginnen met een van de vrijgezellen in het dorpje en op onderzoek in de leegstaande mijn. Zeker een aanrader voor gamers die goede herinneringen hebben aan Harvest Moon en dus ook een plekje waar in de top 10 beste PC games 2017 tot nu toe.

  6. Mass Effect Andromeda

  Het langverwachte vervolg in de Mass Effect series zag begin dit jaar eindelijk het ligt. Wij waren zeker onder de indruk, maar de hoeveelheid kleine foutjes zorgden ervoor dat het 'slechts' een 9 kreeg in de review.

  De meeste schoonheidsfoutjes en bugs werden in de weken en maanden na release aangepakt, waardoor het spel zeker een plaatje krijgt in de top 10 beste PC games 2017.

  De Multiplayer van Mass Effect Andromeda heeft het vanaf het begin wel prima gedaan. Zoals verwacht weet het spel op dat gebied wederom te imponeren met toffe gameplay en mogelijkheid tot samenwerken met vrienden.

  Als het goed is komt er ergens dit jaar ook nog DLC in de vorm van een singleplayer verhaal uit, maar er gaan geruchten dat dat plan uit de agenda is gehaald.

  5. Tom Clancy's Ghost Recon Wildlands

  De titel is een hele mond vol, maar zeker eentje om te onthouden. Net als Splinter Cell (tevens een Tom Clancy reeks) is het een sublieme game om samen met je vrienden helemaal in los te gaan.

  Eerdere Ghost Recons waren vooral gericht op Singleplayer en waren niet heel goed afgewerkt. Vooral functionele ruimtes met 'niks' erin waren toen het grootste struikelblok. Wildlands heeft daar zeker van geleerd.

  Wildlands is gigantisch en daarom is het aanbod van mogelijkheden enorm. Zeker in co-op kan je een perfect plan uitstippelen om een kamp binnen te dringen. Om vervolgens alles door de plee te spoelen als één van je maten wordt gezien. Af en toe frustrerend, maar zeker een aanrader.

  Wildlands staat daarmee op vijf in de top 10 beste PC games 2017 tot nu toe.

  4. Prey

  Weliswaar kende Prey een aantal bugs en glitches toen het in mei uitkwam, toch waren wij zo onder de indruk van de gameplay dat het een dikke 8.5 kreeg in de review van de PS4 editie. En voor de PC versie zijn sindsdien de meeste aandachtspuntjes aangepakt.

  Naar hartenlust ronddwalen en elk hoekje van de map verkennen, op zoek naar items is in Prey juist de bedoeling. Wie zich zonder blikken of blozen door het spel knalt zal dan ook aardig wat missen, zowel qua gameplay als mogelijkheden.

  Voor de relaxte gamer is Prey dan ook zeker een aanrader en mag ook niet ontbreken in de top 10 beste PC games 2017 tot nu toe.

  3. Friday the 13th: The Game

  Als een horrorfilm kijken niet eng geneog is, zijn er tegenwoordig genoeg games om je de stuipen op het lijf te jagen. We kenden Outlast, Five nights at Freddy's en Slenderman, maar Friday the 13th: The Game kan er ook wat van.

  Het grootste commentaar op horrorfilms is vaak dat de mensen die proberen te overleven het compleet verkeerd aanpakken. In Friday the 13th kan je met je vrienden laten zien hoe het wel moet. Of juist niet. Blijf je als groepje bij elkaar of ga je opzoek naar een betere plek?

  Als je als Jason speelt is de opdracht duidelijker: maak iedereen dood. Laat zien dat je precies weet wat en wanneer een goed moment is om genadeloos toe te slaan en zorg dat niemand weet te ontsnappen. Een aanrader voor de dagen dat het nog lang licht is buiten, want deze game in het donker spelen is een slecht idee.

  Tripwire Interactive

  2. Rising Storm 2: Vietnam

  Napalm, M16's en AK47's vliegen je om de oren terwijl Creedence Clearwater Revival uit de speakers van de helikopters schalt. Rising Storm 2: Vietnam is het beste van alle Vietnam films op TV in één game geramd.

  De tactische shooter van Tripwire laat zien dat het best mogelijk is om met compleet vreemden een (redelijk) fatsoenlijk team te vormen en de vijand in de pan te hakken. Uiteraard kan je ook gewoon in je eentje op avontuur gaan, maar je al bijna altijd vijanden in groepjes vinden.

  Deze game hoort zeker thuis in de Top 10 beste PC games 2017 tot nu toe, in ieder geval als je net als in Full Metal Jacket er lekker op los wilt knallen in de jungle!

  1. Playerunknown's Battlegrounds

  Er kan maar één PC game de beste zijn en de eerste plaats pakken in deze top 10 beste PC games 2017 tot nu toe en dat is Playerunknown's Battlegounds. Een game om geen genoeg van te krijgen.

  Soortgelijke games zijn er al een tijdje. Binnen Arma 2 en 3 waren er verschillende gamemodi waar het draaide om overleven binnen een gebied dat steeds kleiner wordt. Met H1Z1 kwam er een populaire standalone game voor, maar de ontwikkeling daarvan bleef achter.

  Waar H1Z1 blijft hangen in het verleden, gaat Playerunknown's Battlegounds veel verder. Veel meer soorten wapens, kleding en voertuigen, grotere gebouwen en vooral meer kleine dorpjes maken het een geweldige plek om met een groepje vrienden het op te nemen tegen anderen.

  Geen potje is hetzelfde en de ene keer zal je meer geluk hebben met het vinden van spullen dan anderen. Maar zodra je één keer als eerste bent geëindigd, ruik je bloed. Je wil meer en je gaat voor die podiumplaats.

  Playerunknown's Battlegounds is een aanrader voor gamers die dergelijke games ontzettend serieus nemen of zij die juist alleen maar willen keten met vrienden. Beide kunnen namelijk gewoon. Daarom staat het spel ook verdiend op de eerste plaats in deze top 10 beste PC games 2017!

  Tom Clancy's Ghost Recon Wildlands

  Verkijgbaar vanaf 7 march 2017

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.