Top 10 beste Nintendo Switch eShop games - Het beste van de eShop!

  Nu dat de Nintendo Switch meer dan een jaar oud is, heeft het systeem zichzelf bewezen. Nintendo Switch eShop games zijn er dan ook in overvloed. Tijd om de top 10 beste Nintendo Switch eShop games op een rijtje te zetten!

  De Nintendo Switch is al meer dan een jaar oud. Er zijn al verschillende pareltjes voor de console verschenen. We hebben dan ook natuurlijk een Top 10 Beste Nintendo Switch games van 2017, maar hier gaan we het hebben over de Nintendo Switch eShop. Wekelijks verschijnen er namelijk games in de eShop en dus zetten wij de top 10 beste Nintendo Switch eShop games op een rijtje.

  10. Vesta (9,99 euro)

  Final Boss Games heeft deze futuristische puzzelgame gemaakt. Wat Vesta bijzonder maakt is dat je de puzzels alleen met twee karakters gelijktijdig moet oplossen. Je hebt niet alleen de controle over Vesta, maar ook over haar vriend BOT. Met Vesta en BOT is het aan jou om de 36 levels die over vier hoofdstukken verdeeld zijn te doorkruisen.

  Dankzij een scala aan hersenkrakers en strategische gameplay bewijst Vesta dat je voor dit spel je hersenen goed aan het werk moet zetten. Dit doe je gelukkig wel terwijl je naar een kleurrijk scherm zit te staren. Je hoeft overigens niet continu je brein te breken, want je moet ook de verschillende vijanden goed in de gaten houden. Mocht je nog steeds twijfels hebben, check dan vooral de Vesta review.

  9. Golf Story (14,99 euro)

  Deze kleine indiegame van Sidebar Games werd vorig jaar tijdens een Nindies Showcase aangekondigd en wist flink te imponeren. Het bizarre concept van een 8-bit game waarin golven centraal staat, lijkt bizar en dat is het ook. Toch weet het verhaal dankzij een flinke dosis charme en een underdog-verhaal een goede indruk achter te laten en daarom is het één van de beste Nintendo Switch eShop games.

  Wat Golf Story zo uniek maakt, is dat het spel bewijst dat een combinatie van een RPG en Golf prima werkt. De titel geeft het al een beetje weg, maar golf is erg belangrijk in het spel. Niet alleen wegens de mechanics die het golven leuk maken, maar ook omdat het hoofdpersonage zijn oude leven opgeeft voor een leven als golfer.

  8. The Jackbox Party Pack 3 (23,99 euro)

  Het lijkt misschien een rare keuze, maar The Jackbox Party Pack 3 is een verborgen goudmijntje als we het hebben over de beste Nintendo Switch eShop games. Het spel bevat vijf fantastische minigames die je met een aantal vrienden moet spelen. Doordat je voor elk spel je smartdevice nodig hebt, zijn er altijd genoeg controlers en hoef je dus ook geen extra Joy-Cons te regelen.

  Door de vijf compleet verschillende minigames is er een gevarieerd aanbod. Of je nou op de huid gezeten wordt door een geobsedeerde trivia moordenaar of antwoorden moet raden op vreemde spionagevragen, het blijft een plezier. Het hoogtepunt komt overigens wanneer je de minigame Fakin’ It speelt, waarin één van de spelers een bedrieger wordt en de rest hem of haar moet ontmaskeren.

  7. Darkest Dungeon (21,99 euro)

  Deze turn-based RPG weet een groot aantal mechanics via een slimme manier te combineren. Darkest Dungeon weet het turn-based gevechtssysteem goed te combineren met het leuke van een roguelike. Hierdoor kom je elke keer dat je de kerkers verkent voor nieuwe uitdagingen te staan en dat allemaal in een gothic stijl. Hierdoor weet de game zich goed te onderscheiden van andere Nintendo Switch eShop games.

  Je trotseert de gevaren van de kerkers niet alleen. Door een team te rekruteren en te trainen, raak je al snel verbonden aan je team. Dit maakt het alleen maar pijnlijker als je een teamlid verliest door bijvoorbeeld de psychologische stress die de kerker veroorzaakt. Je wilt natuurlijk niet dat je je favoriete teamlid kwijtraakt die alle skills heeft vrijgespeeld.

  6. Sonic Mania (19,99 euro)

  Het mocht even duren maar het is SEGA eindelijk weer eens gelukt om een goede Sonic game uit te brengen. Sonic Mania is de Sonic-game die klassieke levels remixt met volledig nieuwe levels. Wat de nostalgie helemaal compleet maakt, is de klassieke Sonic-artstyle en de muziek.

  Het spel is ook een plezier als je niet voor de nostalgie komt. Dankzij strakke, snelle gameplay voelt het goed om door levels te racen. Als Sonic, Tails of Knuckles kun je samen of alleen door alle levels heen spelen, voordat je bij een baas terecht komt die je het leven zuur kan maken. Voor nu valt Sonic Mania nog onder de beste Nintendo Switch eShop games, maar toen Sonic Mania Plus aangekonigd werd is er ook een fysieke release belooft.

  5. Night in the Woods (18,99 euro)

  In deze avonturengame staat het onderzoek naar een duister mysterie centraal. Wanneer Mae Borowski terugkeert naar de plek waar ze is opgegroeid, komt ze erachter dat er veel veranderd is. In de tijd dat ze aan het studeren was, zijn haar vrienden opgegroeid en is haar ouderlijk huis flink veranderd. Dankzij onder andere dit aspect behoord de game dan ook zeker in de top 10 beste Nintendo Switch eShop games.

  Dat het in Night in the Woods om het verhaal gaat moge duidelijk zijn. Dit maakt de game dan ook zo goed, want het spel weet verrassend veel diepgang te bieden over thema's als volwassen worden. Hierbij krijgt het ondersteuning van een goede dosis humor en charmante karakters.

  4. Owlboy (22,99 euro)

  Er mag dan een fysieke Owlboy release voor PS4 en Switch in mei aankomen, maar voor nu is de game op de Switch alleen nog beschikbaar als een Nintendo Switch eShop game. In deze 2D platformer vormt Otus de owl-hood met als doel om een stel luchtpiraten te verslaan. Om dit te doen moet de open wereld ontdekt worden die vol monsters zit. Aan jou de taak om deze te verslaan.

  Dankzij fantastische pixelart en mechanics die inspelen op de thema's van het spel weet Owlboy de speler te verbazen. Het heeft vanwege het verticale platformen ook nog eens het heerlijke gevoel van een metroidvania. De game wordt alleen maar versterkt door de gevechten die je zult hebben tegen een scala aan vijanden met elk een eigen zwakte.

  3. Stardew Valley (13,99 euro)

  Het ongekende succes van Stardew Valley is de Nintendo Switch niet voorbij gegaan, want de game is gewoon in de Nintendo Switch eShop te vinden. De game is alleen al bijzonder omdat deze maar door één iemand is gemaakt. De game is dan ook perfect voor de Switch, want je kunt de hybride overal mee naartoe nemen. Je hebt dus altijd de gelegenheid om even je boerderij te checken en wat meloenen te oogsten.

  Stardew Valley is dan ook een game die veel inspiratie haalt van de Harvest Moon games en dat is goed te zien. Zo smelt je innerlijke kind voor de 8-bit graphics en is zijn de strategische keuzes die je moet maken essentieel voor het onderhouden van je boerderij. Dit is dan ook de hoofdfocus van het spel, maar het is ook belangrijk om een goede relatie op te bouwen met de andere bewoners van de vallei. Dit zorgt er namelijk voor dat er ook RPG-elementen in het spel zitten die zeker van belang zijn.

  2. Shovel Knight: Treasure Trove (19,99 euro)

  De nummer twee van de lijst is de Shovel Knight: Treasure Trove. Niet alleen biedt het originele spel tientallen uren aan old-school platformplezier, maar met de Treasure Trove krijg je ook nog eens alle DLC-pakketten. Hierdoor kun je met verschillende karakters nieuwe levels spelen en met de nieuwe mechanics oude levels anders trotseren. De Treasure Trove bevat dan ook alles wat één van de beste Nintendo Switch eShop games moet hebben.

  Daarnaast biedt de game een fantastische 8-bit artstyle en maken de uitdagende boss battles de game een plezier om te spelen. Om deze te bereiken moet je natuurlijk wel eerst de precieze platformlevels doorkruisen. Wanneer je eenmaal een level hebt uitgespeeld, moet je ook zeker even een dorpje bezoeken voor de fantastische dialogen vol woordgrappen.

  1. Celeste (19,99 euro)

  Een game die begin dit jaar goed wist te imponeren was Celeste. De makers van TowerFall Ascension hebben de fantastische mechanics van die game behouden voor deze 8-bit singleplayer game. In deze platformer gaat de dood je beste vriend zijn, want je hebt uiterste precisie en concentratie nodig om door de levels heen te komen.

  In de game speel heb je als Madeline en heb je maar één doel: het beklimmen van de berg Celeste. Al snel merk je dat het niet alleen om de precieze gameplay gaat, want het verhaal is even belangrijk. Berg Celeste heeft namelijk een verrassing in petto voor iedereen die de berg probeert te beklimmen.

  Dit zijn onze Top 10 beste Nintendo Switch eShop games

  Dit zijn de tien beste Nintendo Switch eShop games die wij van harte aanraden. Mocht je al deze games nou uitgespeeld hebben en verlang je naar een beetje nostalgie? Kijk dan vooral naar onze top 10 Switch remastered games die we willen zien.

  The Jackbox Party Pack 3

  Verkijgbaar vanaf 17 october 2016

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.