Top 10 beste Netflix Originals films om naar uit te kijken in 2021

  Begin januari maakte Netflix bekend er een knallend jaar van te maken. In 2021 brengt Netflix namelijk iedere week een nieuwe Netflix Original film uit. Netflix maakt er dit jaar geen half werk van en we hebben dit jaar dan ook genoeg om uit te kiezen. Maar omdat we met zoveel films de bomen door het bos bijna niet meer zien hebben we besloten ze speciaal voor jullie op een rijtje te zetten. Welke Netflix Original films mag je dit jaar echt niet missen? Dit is de top 10 beste Netflix Originals films om naar uit te kijken in 2021.

  Voordat we beginnen moeten we wel en kleine disclaimer plaatsen. Op het moment van schrijven zijn nog niet alle 52 films bekend en van sommige films weten we eigenlijk nog niet zoveel. Omdat we uiteindelijk toch een knoop moesten doorhakken hebben we na lang beraad gekozen voor deze tien Netflix Originals.

  10. Tick, Tick… Boom!

  We beginnen met het muzikale drama Tick Tick… Boom! De film gaat in de loop van dit jaar in première en heeft een cast waar je U tegen zegt. Zo krijgen we Andrew Garfield, Vanessa Hudgens, Alexandra Shipps en Robin de Jesús te zien. In de dramafilm speelt Garfield een muziekcomponist die midden in een midlifecrisis terechtkomt als hij 30 jaar oud wordt.

  9. Yes Day

  Op de negende plek vinden we een iets vrolijkere film. Op vrijdag 12 maart 2021 verschijnt op Netflix de vrolijke familiefilm Yes Day met Jenna Ortega en Jennifer Garner. Yes Day gaat over een stel dat altijd het idee heeft nee te moeten zeggen tegen hun kinderen. Dit vinden ze vervelend en daarom besluiten ze voor 24 uur overal ja op te zeggen. Dit bijzondere idee loopt alleen een beetje uit de hand.

  8. Sweet Girl

  Ook Jason Mamoa (bekend als Aquaman) krijgt dit jaar een eigen film op Netflix. Momoa is samen met Isabela Merced en Manuel Garcia-Rulfo te zien in de actiefilm Sweet Girl. Op het moment van schrijven is er nog vrij weinig bekend over de film en een releasedatum hebben helemaal nog niet (los van het jaar). Maar op basis van de spectaculaire eerste beelden en de cast verdiende Sweet Girl met hakken over de sloot toch een plekje in deze top tien.

  7. The White Tiger

  Op de zevende plek vinden we een film waar we al iets meer over weten en waar op XGN al een uitgebreid artikel over verscheen. De film The White Tiger verschijnt al op vrijdag 22 januari en werd begin dit jaar al getipt als potentiële hit. De Engelstalige drama-/komediefilm speelt zich af in India en laat op een bijzondere, maar ook komische manier de ongelijkheid in India zien.

  6. Escape from Spiderhead

  We zijn alweer bijna op de helft van dit overzicht en komen aan bij de nummer zes. Op zesde plek vinden we de Netflix Original Escape from Spiderhead. Een sciencefiction film met Chris Hemsworth, Miles Teller en Jurnee Smollett. Het verhaal gaat over twee gevangenen die een nieuwe, bijzondere drugstest moeten doen om hun gevangenisstraf te verminderen.

  5. The Woman in the Window

  Op de vijfde plek vinden we de film The Woman in the Window. De mysteriethriller is gebaseerd op het gelijknamige boek en ziet er veelbelovend, maar ook angstaanjagend uit. Het verhaal gaat over een psycholoog in New York die bevriend raakt met iemand in haar flat. Hartstikke leuk, maar als de buurvrouw op een dag verdwijnt gebeuren er bijzondere dingen. In The Woman in the Window zien we onder andere Amy Adams, Gary Oldman en Anthony Mackie.

  4. Pieces of a Woman

  We zijn alweer bij de nummer vier en daar vinden we een film die al uit is. De film Pieces of a Woman is al sinds begin januari te zien en werd ook een redelijk succes. In december 2020 schreven we op XGN al een artikel over deze film en staat nu zeer terecht op deze vierde plek. De hoofdrol in de film is weggelegd voor Vanesse Kirby. Zij is in de film in verwachting van een kindje, maar verliest tijdens de bevalling haar kindje. Pieces of a Woman neemt je mee in dit proces.

  3. The Dig

  Op de derde plek vinden we de film The Dig. Ook deze film verdiende op XGN al eerder een achtergrondartikel en is ook al te zien op Netflix. De film met Lily James, Carey Mulligan en Ralph Flennes speelt zich af vlak voor de Tweede Wereldoorlog. De weduwe Edith Pretty besluit op een dag een archeoloog in te huren om opgravingen te doen op haar langgoed. Al snel blijken er historische schatten te liggen, terwijl de oorlog op het punt van beginnen staat.

  2. Don’t Look Up

  Op de tweede plek vinden we een film die misschien wel de beste Netflix Original van 2021 gaat worden. Waarom staat Don’t Look Up dan niet op de eerste plek? Op het moment van schrijven is er simpelweg te weinig over de film bekend en daarom konden we onszelf en jullie niet verkopen dat deze film op nummer één zou staan. Desondanks is de film toch zeker echt een aanrader en verdient daarom de tweede plek.

  De film gaat over twee astronomen die een gigantische mediatour houden om iedereen te waarschuwen voor een naderende komeet die op de aarde afkomt en de planeet zal vernietigen. Daarnaast heeft Don’t Look Up ook een behoorlijke sterke cast: Leonardo DiCaprio, Jennifer Lawrence, Meryl Streep, Rob Morgan, Jonah Hill, Ariana Grande en Cate Blancett.

  1. Red Notice

  Tot slot sluiten we af met de nummer één en daar vinden we de duurste Netflix film ooit. De film heeft een budget van zo’n 150 miljoen dollar, maar dan heb je Dwayne Johnson, Gal Gadot, Ryan Reynolds, Ritu Arya en Chris Diamantopoulos. In spannende actiefilm geeft Interpol een waarschuwing om ‘s werelds grootste boef te vangen. Dit brengt ‘s werelds beste FBI-agenten samen en zorgt voor een gevaarlijk avontuur.

  Loading...
  x

  © 2005 - 2021 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.