Tip op Netflix: Pieces of a Woman

Article
woensdag, 30 december 2020 om 16:30
pieces of a woman 01 01 18 13f1609250381
2021 begint meteen goed op het gebied van cinematografie, want Netflix voegt begin 2021 een hoop mooie film en series toe. Een boel om naar uit te kijken dus, maar één Netflix Original wilden we in het bijzonder uitlichten. Donderdag 7 januari 2021 verschijnt op Netflix namelijk de Original Pieces of A Woman en deze dramafilm ziet er veelbelovend uit.

Maakt het de hoge verwachtingen waar?

Pieces of a Woman was in eerste instantie in de zomer van 2020 al te zien op het filmfestival van Venetië. De film wist daar is positieve zin op te vallen en Netflix was zelfs zo enthousiast dat ze besloot de film te kopen. Nu zo’n vier maanden later verschijnt de film als Original dan ook op Netflix en kan de film eindelijk worden getoond aan het grote publiek. Overigens is de film niet alleen als Netflix Original te zien, maar draait vanaf eind december ook in de bioscoop. Alleen omdat er wereldwijd behoorlijk weinig bioscopen open zijn is dit wel zeer beperkt.

Waar gaat de film over?

Maar hoewel de film er dus veelbelovend uit ziet, is het verhaal allesbehalve luchtig. Pieces of a Woman gaat over het jonge stel Sean en Martha. Martha is in verwachting van een kindje, maar verliest haar baby tijdens de een thuisbevalling. Dit valt voor het paar erg zwaar en beide weten ze niet wat ze met hun emoties moeten in deze donkere periode. De film neemt je mee in dit bijzondere proces. Hoe gaan ze ermee om? Wat betekent dit voor de relatie?

Wie krijgen we allemaal te zien?

De Canadese/Amerikaanse film werd geregisseerd door Kornél Mundruczó. Hem kan je misschien kennen van films als Johanna, Delta en Jupiter Holdja. De hoofdrol is in de film weggelegd voor de Britse Vanesse Kirby. De 32-jarige Kirby was ook te zien in The Crown en Mission: Impossible – Fallout. Daarnaast zien we in de film onder meer: Shia LaBeouf, Ellen Burstyn, Iliza Shlesinger, Benny Safdie, Sarah Snook, Molly Parker en Steven McCarthy.

Netflix pakt uit in het nieuwe jaar

Pieces of a Woman is zoals gezegd vanaf donderdag 7 januari te zien als Netflix Original op Netflix. Wil je de film in één keer kijken? Maak er dan zeker wat tijd voor vrij, want de film duurt in totaal ruim twee uur.
Ben je nou eigenlijk niet zo’n liefhebber van dramafilms of valt de film je toch een beetje tegen? Geen paniek, want Netflix voegt begin januari nog een flink aantal films er series toe. Zo verschijnt op 8 januari bijvoorbeeld de eerste aflevering van Lupin. Op 1 januari verschijnt de documentaire The Minimalist: Less is Now en het derde seizoen van Cobra Kai. Maar ook de theatershow van Arjen Lubach is bijvoorbeeld vanaf 1 januari te zien op Netflix. Genoeg om je niet te hoeven vervelen in deze coronatijden dus.

Populair Nieuws