The White Tiger: wordt dit de Netflixhit van 2021?

  Het was even afzien, maar 2020 is dan toch eindelijk afgelopen. Een bijzonder jaar dat grotendeels in het teken stond van corona. Maar nu 2021 is aangebroken hebben we voorlopig nog steeds te maken met het coronavirus. Gelukkig biedt Netflix ons in deze donkere dagen een hoop moois en zo ook in januari. Aan het eind van de eerste maand, op vrijdag 22 januari verschijnt op Netflix de film The White Tiger.

  Wat krijgen we te zien?

  De film is geïnspireerd op het gelijknamige boek van Aravind Adiga uit 2008. De roman The White Tiger staat op de bestsellerlijst van The New York Times en de trailer ziet er ook veelbelovend uit. Natuurlijk moeten we nog even wachten hoe de film is, maar de voortekenen zijn goed. Weet de film het succes van het boek te evenaren of misschien zelfs te overtreffen?

  Waar gaat The White Tiger over?

  De Engelstalige film speelt zich af in India en gaat over Balram Halwai. Balram woont dus in India en groeide op in een arm, landelijk dorp. Hij is behoorlijk slim, maar moet vanwege een gebrek aan geld toch de school verlaten om de bruidsschat van zijn neef bij elkaar te verdienen. Balram besluit zich al snel om te scholen tot chauffeur en vind uiteindelijk een baan bij Ashok, de zoon van een rijke pandjesbaas. Balram wordt de persoonlijke chauffeur van Ashok en is in het begin erg hoopvol. Hij stuurt het geld door naar de familie en begint met veel optimisme aan de baan. Maar al snel blijkt het toch allemaal iets anders dan gedacht en merkt hij dat de verschillen tussen arm en rijk wel erg groot zijn in India en dat er veel corruptie is.

  Zal Balram een weg vinden uit deze situatie?
  Balram zit daar dus al niet helemaal op zijn plek, maar het gaat helemaal mis wanneer de rijke Ashok zelf een keer achter het stuur kruipt. Ashok heeft behoorlijk wat gedronken, krijgt een ongeluk en zijn kind overlijdt. Allemaal niet leuk natuurlijk, maar dan zet de familie van Ashok Balram onder druk om de schuld op zich te nemen. Een spannend uitgangspunt, een sociaal drama met de nodige humor. Benieuwd hoe dit verhaal verder loopt? Nog heel even geduld, want eind januari verschijnt de film op Netflix. Vind je het erg spannend klinken en kan je nu eigenlijk echt niet wachten? Geen probleem, want je kunt in de tussentijd natuurlijk wel alvast het boek lezen.

  Wie krijgen we te zien?

  The White Tiger heeft voor Indiaanse begrippen een bekende cast, maar wellicht zullen de namen in Nederland iets minder bekend zijn. De hoofdrol van Balram is weggegeld voor Adarsh Gourav, Ashos wordt gespeeld door Rajkummar Rao en daarnaast zien we ook Priyanka Chopra, Mahesh Manjrekar en Perrie Kapernaros. The White Tiger wordt geregisseerd door Ramin Bahrani. Maar nogmaals, de film is volledig Engelstalig en vanaf vrijdag 22 januari te zien op Netflix.

  Loading...
  x

  ┬ę 2005 - 2021 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.