Top 10 beste mobiele games 2016

  Het afgelopen jaar stond in het teken van kwantiteit op het gebied van gamereleases. Er zijn enorm veel titels uitgekomen op elk denkbare platform, waaronder mobiele apparaten. Lees hier over de top 10 beste mobiele games 2016.

  Oud en nieuw staat voor de deur. Dat betekent verplichtingen en uitstapjes met de familie. Voor wie hier niet voor staat te springen geven we je een top 10 van de beste mobiele games dit jaar. Genoeg afleiding dus!

  10. Star Wars: Galaxy of Heroes

  We beginnen goed met een titel die al vroeg dit jaar uit is gekomen en mooi aansluit bij de release van de film Rogue One. Star Wars: Galaxy of Heroes is een CCG (collectible card game) met een vleugje RPG er doorheen. Verzamel al je favoriete helden uit het Star Wars universum en ga het gevecht aan. Of je nu fan van de reeks bent of niet: Galaxy of Heroes is toegankelijk voor iedereen.

  Wat Galaxy of Heroes zo succesvol maakt, is het feit dat er enorm veel content vrij te spelen is zonder bij te hoeven betalen. Natuurlijk is er wel de mogelijkheid om extra kaarten of aanvallen vrij te spelen, het blijft immers een EA game. Gelukkig weet EA de balans goed te bewaren en verdient Galaxy of Heroes een plaatsje in de top 10.

  9. Mekorama

  Mekorama, een spel uitgebracht door de Zweed Martin Magni, is een puzzelgame die veel wegheeft van het succesvolle Monument Valley. In totaal zijn er 50 puzzeldiorama’s waarin je moet zorgen dat het charmante robotje naar de uitgang komt. Het spel is gratis, maar mocht het bevallen kun je geld doneren aan Magni om zo zijn creaties door te zetten.

  De levels zijn verdeeld in kaarten met in totaal 50 kaarten om te spelen. Maar er zijn daarnaast ook nog extra kaarten vrij te spelen door middel van QR-codes. Deze codes zijn te vinden op alle vormen van Mekorama’s Social Media. Genoeg speelplezier dus!

  8. Pokémon Go

  De volgende titel heeft geen uitgebreide introductie nodig. De hordes jongeren die met hun telefoon de straten en stranden van Kijkduin bewandelden bewijst het succes van Pokémon Go deze zomer. Eindelijk kunnen fans zelf de Pokémon gaan vangen in deze Augmented Reality game die gebruik maakt van locatie en GPS. Maar, na veel kritiek lijkt het spel minder populair geworden nadat de hype voorbij is.

  Toch zijn er vandaag de dag nog nieuwe updates door Niantic Labs. Zo was er tijdens Halloween een special evenement waarin meer geest Pokémon gevangen konden worden en wordt er tijdens Kerst ook een speciaal event verwacht. Daarnaast zijn er recent nieuwe Pokémon aan het spel toegevoegd. De straat op dus!

  7. Animation Throwdown: TQFC

  Als er een studio is die weet hoe je mobiele games moet maken is het Kongregate wel. Als pioniers in de industrie is de studio verantwoordelijk voor miljoenen downloads in zowel de App Store als Google Play Market. Een van deze titels die veel is gedownload en nog steeds wordt gespeeld, is Animation Throwdown: The Quest for Cards. Hier nemen bekende animatieseries het tegen elkaar op in een uniek kaartspel.

  Animation Throwdown heeft wat weg van het spelletje Gwent uit The Witcher 3. Samen met Peter uit Family Guy moet je ervoor zorgen dat jouw serie het laatste overblijft. Dit doe je door middel van kaarten te spelen die elk een unieke aanval of tactiek hebben. De strijd om welke tekenfilmserie nu het beste is, is begonnen.

  6. The Last Vikings

  Veel mensen zijn de zware spellen met hoge resolutie een beetje beu. Springloaded speelt hier goed op in door een free-to-play RPG neer te zetten in een retro 8-bit jasje. Zoals de naam al doet suggereren is je doel om zo veel mogelijk Vikings de werven voor je leger en om vervolgend de wereld te veroveren. Met veel verzamelbare objecten ben je waarschijnlijk wel even zoet deze kerst.

  Er zijn twee soorten gameplay in het spel, namelijk gevechten op zee en op land. Op zee vaar je met je Viking boot langs eilanden om zo nieuwe stammen te ontdekken en binnen te dringen. Eenmaal binnen gedrongen beginnen de gevechten op het land en is je doel om de buit van de vijand binnen te halen. Naast de singleplayer kent The Last Vikings ook een erg vermakelijke multiplayer.

  5. PewDiePie’s Tuber Simulator

  Om in de pixel-achtige stemming te blijven gaan we meteen door met een spel dat zich richt op de YouTube generatie. YouTuber PewDiePie heeft zijn carrière naar een nieuw niveau getild door een spel uit te brengen waarin je een wereldberoemde YouTuber kunt worden. Deze simulatiegame bevat veel activiteiten, upgrades en items die er voor zorgen dat je het meest bekende online kanaal krijgt van de wereld.

  Daarnaast zit het spel volgepropt met leuke grapjes en breekt het constant de vierde muur. De grapjes zijn met name sterk omdat ze betrekking hebben op de wereld van YouTube. Toch hoef je geen fan te zijn van PewDiePie’s kanaal om dit spel te kunnen waarderen. De diepgaande gameplay en hoge replaywaarde zorgt voor een vermakelijke speelbeleving.

  4. Clash Royale

  Van een realistische simulator gaan we snel door naar een relatief simpele arcade game die in een korte tijd populair is geworden. Clash Royale bouwt verder op de wereld van Clash of Clans, die sinds 2012 al veel spelers in zijn ban heeft. In Clash Royale ga je het gevecht tegen een andere speler aan om zijn drie torens neer te halen. Dit doe je door middel van het spelen van kaarten die elk een bepaalde hoeveelheid mana kosten.

  De simplistische gameplay zorgen er voor dat het spel verslavend werkt en haalt de competitie bij de spelers naar boven. De uitgever Supercell werkt hard om deze spelers nieuwe content te geven en brengt om de twee weken nieuwe kaarten uit. Deze kaarten hebben elk een compleet nieuwe gameplay. Zo zijn de gevechten nooit hetzelfde en blijft het spel verfrissend.

  3. Dofus Touch

  Op nummer drie staat een MMORPG die onverwacht werd uitgebracht op mobile. Dofus is een spel dat sinds 2005 te spelen is op desktop, maar die de laatste jaren steeds minder spelers kent. Een slimme zet dus van de makers om een mobiele versie te ontwikkelen en die geheel free-to-play aan te bieden aan de consument. Het resultaat is een enorme open wereld met duizenden spelers van over de hele wereld.

  Dofus Touch is een turn-based RPG waarbij strategie centraal staat. Er zijn 13 verschillende personages die je kunt kiezen met elk een unieke manier van spelen. Naast de vele monsters, kerkers en items die je kunt vinden is er ook de mogelijkheid om tegen anderen te vechten. Eenmaal begonnen wil je niet meer anders dan deze titel spelen.

  2. Lords Mobile

  Strategische spellen zijn al enige tijd aan het stijgen in populariteit. Elke mogelijke titel met het woord Clash, Kingdome of Battle is inmiddels in gebruik en als mobiele gamer zie je door de bomen het bos niet meer. Toch weet ontwikkelaar IGG zijn kop boven water te houden door misschien wel de beste strategy MMO van het jaar neer te zetten. Lords Mobile maakt gebruik van bekende elementen en geeft er een eigen twist aan.

  In Lords Mobile bouw je een imperium, verbeter je je troepen en vind je nieuwe helden. Door middel van een goed uitgewerkt PvP systeem is met name de multiplayer erg populair. In combinatie met mooie graphics en een enorm groot arsenaal aan items en upgrades, krijgt Lords Mobile een welverdiende plaats in de top drie!

  1. The Trail

  De absolute winnaar van dit jaar is zonder twijfel The Trail. 22Cans bracht de titel afgelopen november in Nederland uit en sloeg in als een bom. The Trail is een survival spel waarbij ontdekken en craften centraal staat. Enorm veel spelers zijn op dit moment bezig met het bewandelen van bergpaden en bossen op zoek naar spullen om te overleven.

  The Trail heeft het allemaal: de looks, de gameplay en de uitdaging. De charmante polygonen wereld ligt aan je voeten om ontdekt te worden. Tijdens je wandelingen verzamel je spullen om zo nieuwe outfits te maken. Maar let wel op, want andere speler kunnen deze spullen ook weer van je afpakken.

  Door middel van een subtiel multiplayer element krijg je als speler echt het gevoel dat je op een tocht bent in de wildernis. Daarnaast is het spel op sommige punten ook echt lastig. Zo moet je constant rekening houden met je conditie en levensbalk om verschillende checkpoints te halen. Al met al is zonder twijfel The Trail de absolute winnaar van dit jaar.

  Mekorama

  Verkijgbaar vanaf 1 january 2016

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.