Top 10 beste Marvel films - Superhelden in alle vormen en maten

  Van Marvel films kunnen we nooit genoeg krijgen, want superhelden doen het ten slotte altijd goed op de buis. Binnenkort kunnen we weer genieten van een nieuwe Marvel film: Captain America Civil War, en met die reden hebben we speciaal een top 10 beste Marvel films opgesteld.

  10. The Incredible Hulk

  In deze film volgen we opnieuw het leven van wetenschapper Bruce Banner die na een explosie in zijn laboratorium veranderd is in een groot groen monster. Gelukkig gebeurt dit alleen wanneer hij boos is, maar ja, je kunt je boosheid niet voor eeuwig bij je houden.

  In deze film is Bruce de wereld aan het afstruinen op zoek naar een remedie tegen zijn aandoening, maar wordt tijdens zijn reis gehinderd door mensen die zijn krachten willen misbruiken. Uiteindelijk komt het groene gevaar oog in oog met een monster genaamd The Abomination, die zoals zijn naam al zegt een echte nachtmerrie is. Het monster voedt zich met adrenaline en razernij en uiteindelijk eindigen de twee in een duel waarbij de totale vernietiging van New York op het spel staat.

  9. Thor

  Superhelden krijgen hun krachten niet enkel door spinnenbeten en genetische manipulatie, sommige mensen worden ermee geboren. Een daarvan is onze Asgardian god Thor. Deze Noorse dondergod is een sterke en invloedrijke krijger, hoewel zijn arrogantie hem nog wel eens de baas is.

  Zijn roekeloze acties blazen deze keer een eeuwenoude oorlog weer nieuw leven in en voor straf wordt hij door zijn vader verbannen naar aarde, waar hij onder de mensen moet leven. Zoals verwacht is dit niet makkelijk voor een god die deze simpliciteit niet gewend is.

  Wanneer hij eindelijk gewend is op onze planeet komt er een oude, zeer gevaarlijke vijand met duistere krachten naar aarde en probeert de planeet te verwoesten. Het is aan Thor om te bewijzen dat hij nog steeds een echte held is en dat hij deze vijand kan verslaan om de planeet te redden.

  8. Ant-man

  Sommige superhelden worden groot en groen, sommige worden onzichtbaar en sommige hebben spinnenzintuigen. Deze superheld kan zo klein worden als een mier, hoewel hij hierbij niet zwakker wordt.

  Wetenschapper Hank Pym heeft een krimppak uitgevonden, maar zodra hij erachter komt dat de organisatie S.H.I.E.L.D. het wil namaken besluit hij ontslag te nemen en neemt het pak mee naar huis. Later tijdens een overval bij zijn huis steelt zwendelaar Scott Lang het pak zonder te beseffen wat het is.

  Wanneer hij het uitprobeert en per ongeluk krimpt wil hij het terugbrengen. Het blijkt echter dat de roof gepland was en dat Pym wilde dat Lang het pak meenam. Uiteindelijk wordt Lang getraind door Pym en zijn dochter en wordt hij de Ant-Man. Ant-Man maakt ook een verschijning in de aankomende Captain America film: Civil War.

  7. The Avengers Age of Ultron

  The Avengers keren terug in dit epische vervolg op de grootste superheldenfilm die we tot nu toe kennen. Tony Stark probeert in deze film een oud project nieuw leven in te blazen samen met Bruce Banner, maar dit gaat de verkeerde kant op. Het doel was om een kunstmatige intelligentie te bouwen om The Avengers een handje te helpen, maar uiteindelijk besluit deze robot genaamd Ultron dat mensen een gevaar vormen als het gaat om vrede en besluit ze uit te schakelen.

  De machtigste superhelden van de aarde waaronder Iron Man, Captain America, Thor, de Hulk, Black Widow en Hawkeye worden tot het uiterste op de proef gesteld zodra het lot van de aarde in hun handen ligt. Het is aan de Avengers om de kwaadaardige Ultron te stoppen voordat de aarde weer bijna vernietigd wordt.

  Lees voor een uitgebreide recensie van de film ook onze The Avengers Age of Ultron review.

  6. Captain America The Winter Soldier

  Na de catastrofale gebeurtenissen in New York die we hebben gezien in de eerste The Avengers film leidt Steve Rogers (beter bekend als Captain America) een rustig leven in Washington. Helaas wordt zijn rust al snel verstoord wanneer S.H.I.E.L.D. wordt aangevallen en Captain America verwikkeld raakt in een web van intriges dat opnieuw een bedreiging vormt voor de aarde en de toekomst van de mensheid.

  Het complot neemt al snel toe en Captain America besluit om zijn krachten te bundelen met Black Widow en zijn nieuwe vriend The Falcon. Hij spoort de vijand op en samen met zijn bondgenoten probeert hij het zeer krachtige en mysterieuze wapen van deze vijand te vernietigen: de Winter Soldier. Dit wapen ziet er echter voor onze Captain erg bekend uit.

  5. The Amazing Spider-Man

  Hoewel deze film niet door Marvel zelf gemaakt is, gaat het wel over misschien wel dé grootste Marvel superheld. Spider-man is zeker een van meest iconische superhelden die we kennen. Hij verscheen in stripboeken, animatieseries en in de film trilogie die enkele jaren geleden verscheen. Nu wordt het verhaal dan opnieuw verteld, met nog meer informatie over Peter Parker.

  Zoals de meeste tieners van zijn leeftijd is Peter op zoek naar zijn identiteit en probeert hij erachter te komen wie hij is en hoe hij de persoon geworden is die hij vandaag de dag is. Tijdens zijn zoektocht komt hij er achter dat zijn vader een groot geheim verborgen hield, een geheim dat uiteindelijk zijn lot vormt als Spider-man.

  Peter krijgt ook in deze film zijn krachten door een spinnenbeet in het lab waar zijn vader vroeger werkte. Al snel veranderd er iets in Peter. Zijn zicht verbetert, hij wordt sneller, hij kan muren beklimmen met zijn handen en voeten en hij krijgt een super sterk gehoor. Peter besluit met zijn krachten de stad te beschermen, hoewel hij al snel een vijand tegenkomt die niet zo makkelijk te verslaan is.

  Ook deze superheld zien we terug in de aankomende Marvel film Captain America Civil War. Een nieuwe acteur gaat echter de rol van Spiderman vertolken, namelijk de jonge Tom Holland.

  4. Guardians of the Galaxy

  In 1988 wordt een jonge Peter Quill ontvoerd door een buitenaards ruimteschip nadat hij in het begin van de film zijn moeder heeft verloren. Enkele jaren later zien we hem terug op een andere planeet waar hij op zoek is naar een mysterieuze orb.

  Hij is echter niet de enige die op zoek is naar dit object en wordt al snel achternagezeten door Kree krijgers die onder leiding staan van de machtige Ronan the Accuser. Hij weet te ontkomen maar belandt al snel weer in de problemen wanneer Gamora en twee andere premiejagers achter hem aanzitten. De vier belanden in de intergalactische gevangenis en moeten samenwerken om vrij te breken.

  Daarna werken ze samen om de orb in de goede handen te krijgen, hoewel dit ze niet allemaal even makkelijk afgaat aangezien Ronan hen op de hielen zit. Zeker een episch ruimte avontuur vol actie en humor. Meer lees je terug in onze review.

  3. Iron Man

  In Iron Man maken we kennis met Tony Stark, de steenrijke ondernemer, uitvinder en filantroop. In het begin van de film wordt de man ontvoerd in Afghanistan waar hij wordt gedwongen om massavernietigingswapens te bouwen. Gelukkig is Tony mega slim en bouwt hij in plaats van dodelijke raketten een hightech, modern harnas om aan zijn gevangenschap te ontsnappen.

  Eenmaal terug in de Verenigde Staten werkt hij zijn pak verder uit. Vervolgens gaat hij de wereld over om mensen te helpen als Iron Man. Echter zijn er mensen die misbruik willen maken van zijn nieuwe superkrachten en zijn geheim hiervan stelen voor snode plannen. Gelukkig voor de wereld besluit Tony om het goede te doen en als Iron Man de strijd aan te gaan.

  2. X-men Days of Future Past

  In deze zevende X-Men film - gemaakt door FOX en niet door Marvel zelf - bevinden we ons in 2050. Wolverine, Professor Xavier, Magneto, Pryde en vele anderen bevinden zich in een klooster in China terwijl er een wereldwijde oorlog plaatsvindt waarbij robots genaamd Sentinels de mutanten proberen uit te roeien.

  Mutante Pryde kan het bewustzijn van haar soortgenoten naar het verleden sturen, hoewel dit maar tot enkele uren gaat aangezien de gezondheid anders gevaar loopt. Wolverine besluit zichzelf te laten terug sturen naar 1973, aangezien bij hem alle mentale en fysieke wonden meteen helen.

  In het verleden is het aan hem om ervoor te zorgen dat de Sentinels nooit gecreëerd worden en mutanten en mensen in het heden geen gevaar meer lopen. Dit is echter niet de meest makkelijke taak aangezien hij jongere versies van zijn vrienden moet overtuigen mee te werken en deze niet al te enthousiast zijn in het begin. Samen met de jongere alter-egos worden de krachten gebundeld in een epische gevecht dat het verleden verandert en de toekomst moet redden.

  1. The Avengers

  In The Avengers kun je genieten van al je favoriete Marvel helden in één film. Iron man, Thor, The Incredible Hulk en Captain America komen eindelijk samen in deze epische film, samen met Hawkeye en Black Widow.

  In de film zien we hoe de organisatie S.H.I.E.L.D. een nieuwe bron van energie heeft gevonden, genaamd de Tesseract. Dit object wordt gestolen door Thor’s broer Loki, die er de wereld mee wil overnemen en het is aan The Avengers om hem en zijn destructieve plannen tegen te houden. Het team werkt echter niet meteen zonder problemen samen, maar de leden moeten hun onderlinge problemen opzij zetten om de wereld te beschermen.

  The Avengers is gebaseerd op de gelijknamige stripboekenreeks en kwam uit in 2012. Het was een enorm succes en zal na de opvolger Age of Ultron nog een derde deel kennen met The Avengers: Infinity War Part 1 in 2018 en Part 2 in 2019.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.