Marvel Avengers Age of Ultron review (Blu-Ray) - Wow, wat een spektakel!

  Robert Downey Jr. zou voor zijn rol als Iron Man 40 miljoen dollar hebben verdiend voor Age of Ultron. Zo werd afgelopen week duidelijk. En waarom? Omdat het kan. The Avengers zijn razendpopulair en dus kon een tweede deel, The Age of Ultron niet uitblijven. Lees er meer over in onze Marvel Avengers Age of Ultron review.

  De Marvel films leven. Elke film waarin een comic held de hoofdrol vertokt is op voorhand al een hit. Denk aan het prachtige rijtje: Iron Man, Captain America, Thor en The Hulk. Maar vergeet ook niet The Guardians of the Galaxy, want alle verhaallijnen komen bij elkaar.

  In Age of Ultron is het Iron Man die min of min voor het verhaal van de film zorgt, want onze rondvliegende rode held heeft het op de een of andere manier voor elkaar gekregen om net zo’n vreemd wezen als hij zelf te maken: Ultron. Alleen is er één probleem: Ultron (James Spader, jawel de hoofdrolspeler van The Blacklist) heeft totaal geen goeds in de zin en doet er alles aan om de mensheid te vernietigen.

  Helden en schurken

  En dit is waar onze hoofdrolspelers een stokje voor moeten steken. Tijd dus voor Tony Stark (Robert Downey Jr.), Captain America (Chris Evans) , Thor (Chris Hemsworth), The Hulk (Mark Ruffalo), Black Widow (Scarlett Johansson), Hawkeye (Jeremy Renner) en Nick Fury (Samuel L. Jackson) om in actie te komen.

  Niet alleen moeten zij het opnemen tegen Ultron, maar ook Quicksilver (Aaron Taylor Johnsson speelt zijn rol vol overtuiging!) en Scarlet Witch (Elizabeth Olsen). Met zoveel helden en schurken denk je wellicht meteen aan over de top actie. Verkeerd gedacht. Dat gebeurt wel, maar pas in een later stadium. Het eerste gedeelte van de film (ok, af en toe heb je ook actievolle scenes) zorgt vooral voor wat diepgang.

  We krijgen namelijk een inkijkje bij diverse personages en leren hen daardoor beter kennen. Zo krijgen we onder andere wat beelden te zien uit de jeugd van Black Widow en begrijpen we beter waar ze vandaan komt en hoe haar verleden een steentje bijgedragen heeft tot haar huidige identiteit.

  Marvels Avengers Age of Ultron review

  Romance en actie

  Verder is er wat ruimte voor een kleine romance, al had deze beter uitgewerkt mogen worden, want om eerlijk te zijn is er geen aantrekkingskracht te voelen. Daarmee doelen we op The Hulk en Black Widow die duidelijk iets voor elkaar voelen. Het blijkt uit een paar scenes en een paar blikken die ze elkaar geven, maar om nu te zeggen dat er echt magie is tussen de twee. Nee, niet bepaald.

  Het is dan ook maar goed dat de tweede helft van Marvel Avengers opeens in een stroomversnelling raakt. Weg met de zijweggetjes en romance, maar wat volgt is actie, keiharde actie. De film zit vol over de top momenten en bombastische scenes zoals je van Marvel films mag verwachten. Het is prachtig om te zien.

  Elk personage krijgt lekker veel minuten op het scherm en daardoor zit er voor iedereen wel weer wat tussen. We zien Captain America lekker met zijn schild slingeren, Thor met zijn hamer te werk gaan en meer van dit soort typische Marvel taferelen.

  Marvel Avengers Age of Ultron review

  Lekkere dialogen en humor

  Al die fantastische acties gaan gepaard met heerlijke dialogen vol met humor. Want Marvel zou Marvel niet zijn door wat fantastische gesprekken er in te stoppen en wat komische opmerkingen. Niet te serieus alles opvatten. We hebben hier te maken met pure entertainment.

  De Blu-ray die we getest hebben voor deze review is trouwens van meerwaarde. De extra’s zijn werkelijk waar heel amusant. En daarbij geldt dat je de film eigenlijk nog meer gaat waarderen als je al die extra’s heb gezien.

  Dan krijg je opeens mee dat er onder andere gefilmd is in Korea. Terwijl je opgeslurpt wordt door heel veel actie besef je waarschijnlijk niet eens altijd in wat voor mooie (en grote) omgeving dit gebeurt. Die cast is ‘gewoon’ naar plekken op de wereld afgereisd waarvan je denkt: wauw.

  Marvel Avengers Age of Ultron review

  Een aanrader

  Ja, die Blu-ray is dus wel een aanradertje. Sowieso als je op een gegeven moment het gehele (overkoepelende) verhaal wil begrijpen is het waardevol alle Marvel films in de kast te hebben. Dan kun je straks in een lange marathon alles opnieuw kijken en dan mag Marvel Avengers Age of Ultron natuurlijk niet ontbreken.

  8.5

  De plus- en minpunten

  • Spektakel van de bovenste plank
  • Aaron Taylor Johnsson
  • Meer verdieping karakters
  • Eerste helft komt traag opgang
  • Romance niet echt overtuigend

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.