GTA Online Executives and Other Criminals DLC - Een aanslag op je bankrekening

  GTA Online krijgt geregeld nieuwe updates, met elke keer een ander thema. De laatste DLC die uitkwam was de Executives and Other Criminals DLC. Wij waren wel benieuwd naar een leventje als een schatrijke bankier, dus dompelden ons onder in de wereld van de witteboordencriminaliteit. Maar hebben we genoten van de overweldigende luxe?

  De Executives and Other Criminals DLC draait voornamelijk om één ding: geld uitgeven. Heel veel geld uitgeven. Nu zul je waarschijnlijk al een paar miljoen op de digitale rekening hebben staan, maar Rockstar heeft een aantal nieuwe uitgavenposten gecreeërd, waarmee je diezelfde rekening flink snel kan legen.

  GTA Online Executives and Other Criminals DLC

  I'm on a boat!

  Voorheen waren de grootste uitgaven de mooiste appartementen en snelste auto’s, maar de Executives and Other Criminals DLC introduceert nu jachten. Niet de jachten waarbij je jaagt op een wild beest, maar de variant die drijft op water en waar vaak vrouwen in bikini’s op te vinden zijn. En die jachten zijn zoals gezegd zeker niet goedkoop, met het goedkoopste jacht die te koop staat voor zes miljoen dollar. Maar natuurlijk wil je niet aankomen met het goedkoopste jacht, als je vrienden pronken met hun grotere boten, die ook extra’s kennen zoals een helikopter en jetski’s.

  De duurste jacht, de Aquarius, kost acht miljoen, maar elke variant van de jachten zijn ook naar hartenlust aan te passen naar jouw eigen smaak. Wil je de Aquarius uitrusten met de duurste opties, dan ben je zo’n tien miljoen kwijt aan je varende appartement. Daarnaast moet je ook de kosten betalen voor personeel dat aanwezig is op het jacht en het verplaatsen van de jacht brengt ook nog extra kosten met zich mee. Het is jammer dan de jacht niet vrijelijk is te besturen voor de speler en dat hij alleen is te plaatsen op bepaalde plekken, maar aan de andere kant ook wel logisch.

  GTA Online Executives and Other Criminals DLC

  Belangrijk zijn met een druk op de knop

  Een enorme jacht onder je voeten is natuurlijk een prachtig statussymbool, maar om echt de baas te worden over je vrienden of andere spelers in de game, moet je jezelf uitroepen tot een VIP. Je hebt daarvoor minimaal een miljoen dollar nodig op je rekening en vervolgens kun je via de telefoon de VIP-status aanzetten voor vier uur, daarna vervalt je status automatisch terug naar een normale speler. Maar tijdens die vier uur krijg je wel een aantal mooie bonussen.

  Naast het aanpassen van je eigen organisatie is het grootste onderdeel van het VIP-bestaan de interactie tussen de VIP en zijn Bodyguards – andere spelers die de status en ambacht van een Bodyguard kiezen. In totaal kun je drie Bodyguards inhuren en zij kunnen je helpen tijdens speciale VIP-missies en in Freemode. Daarvoor moet je ze wel 5000 dollar betalen per kwartier, maar elke dollar die ze daarnaast verdienen tijdens missies moeten ze weer inleveren bij de VIP. Geen fooien voor loyale Bodyguards dus.

  Naast het salaris wat je ontvangt, zijn er ook andere voordelen om als ondergeschikte te spelen voor een VIP. Ben je in de buurt van de VIP, dan krijg je een extra 100 RP per minuut en genereer je sneller weer je levenspunten. Het is dus van belang dat een VIP en zijn Bodyguards goed samen spelen om zoveel mogelijk voordeel van elkaar te hebben en elkaar niet in de weg gaan zitten. Dat laatste ligt natuurlijk ook aan de andere spelers en dat wil niet altijd even goed uitpakken helaas.

  GTA Online Executives and Other Criminals DLC

  Limousines met turrets

  Gelukkig zijn er altijd manieren om van moordlustige spelers af te komen en ook dit keer zijn er weer nieuwe wapens toegevoegd met de Executives and Other Criminals DLC. Naast het al behoorlijk grote arsenaal aan vuur-, slag- en steekwapens zijn er nu de Switchblade en Heavy Revolver beschikbaar, waarbij eerstgenoemde niet veel invloed zal hebben op het verloop van het spel, maar de Heavy Revolver kan een flinke dreun geven. Het wapen vuurt niet al te snel, maar een voltreffer kan al snel het einde betekenen voor degene die aan de andere kant van de loop staat.

  De laatste toevoegingen van de Executives and Other Criminals DLC zijn de nieuwe voertuigen die in de catalogus te vinden zijn. De meest interessante voertuigen zijn de gepantserde auto’s die daarnaast ook kogelvrij huisvesten. Ben je een VIP en wil je echt in stijl rondrijden, dan is de gepantserde limousine helemaal perfect, die toevalligerwijs ook een turret bovenop heeft voor één van je Bodyguards.

  GTA Online Executives and Other Criminals DLC

  Executives and Other Criminals DLC voor de digitale miljonair

  De Executives and Other Criminals DLC is een interessant pakket, die vooral leuk is voor spelers met een dikke digitale bankrekening. De jachten zijn vooral mooie toevoegingen als statussymbolen en vinden wij ook leuker dan de appartementen die altijd maar op één plek staan. De interactie tussen de VIPs en Bodyguards zijn daarnaast een sterke toevoeging als het gaat om co-op gameplay, die wij nog zeker vaak gaan benutten. Heb je drie vrienden die ook genieten van GTA Online, dan zit je met de Executives and Other Criminals DLC gebakken.

  Grand Theft Auto Online

  Verkijgbaar vanaf 1 october 2013

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.