Guardians of the Galaxy Recensie (blu-ray)

  Vergeet Thor, vergeet Captain America en al die andere Marvel-superhelden met hun über superkrachten. In Guardians of the Galaxy maken we kennis met nieuwe helden. Geen helden met superkrachten, maar wel met veel humor en andere kwaliteiten. Guardians of the Galaxy is uit op blu-ray en DVD, en is een gouden tip!

  Guardians of the Galaxy begint ietwat vreemd. Bij een Marvel-film verwacht je actie en humor, maar geen drama. Het begin is toch redelijk emotioneel zodra hoofdrolspeler Peter Quill (Chris Pratt) afscheid moet nemen van zijn stervende moeder. Au. Maar dan opeens is er die bizarre wending waarop Quill opeens ontvoerd wordt door aliens en dan kan het avontuur pas echt beginnen.

  Een bol waar iedereen belang bij heeft

  Quill is eigenlijk maar een simpele jongen, lang niet zo iemand als Thor of Iron Man. Hij is een beetje onhandig, lijkt het wel. Al is hij in één ding super goed: stelen. Met zijn ruimteschip gaat de 26-jarige bink overal langs om te stelen wat hem uitkomt. Hij heeft er alleen geen weet van dat hij op een dag een wel heel bijzondere bol steelt. Een bol waar iedereen belang bij schijnt te hebben.

  Nee, voor het verhaal hoef je Guardians of the Galaxy niet te kijken. Maar dat was op voorhand al duidelijk, nietwaar? Wat zo charmant aan de film is (die we eerder al recenseerden toen die in bios draaide), zijn de nieuwe helden die eigenlijk stuk voor stuk de hoofdrol opeisen.

  Zo is er de wasbeer Rocket, ingesproken door Bradley Cooper, een wandelende grote boom Groot (stem:Vin Diesel), Drax the Destroyer (Dave Bautista) en de chick Gamora (Zoe Saldana). Hoewel ze allemaal hun eigen belangen hebben, opereren ze met Quill, alias Stanlord, als één team. Want natuurlijk is er ook een ultieme slechterik.

  Guardians of the Galaxy recensie

  Nieuwe toffe personages

  Het is bijzonder hoe je de vijf nieuwe personages meteen in je hart sluit. Vin Diesel kennen we van hele andere rollen, hij heeft nu slechts één zin in Guardians of the Galaxy (‘I am Groot’) en toch vind je hem meteen super tof. En wat te denken van Bradley Cooper als wasbeer?

  Nu denk je bij een wasbeer misschien aan een lief diertje, nou vergeet dat. Rocket is gewoon een stoere wasbeer, dus wat dat betreft heeft die wel een beetje meegekregen van Cooper. En dat zie je trouwens ook op de extra’s van de blu-ray met hoeveel zorg de karakters zijn neergezet. Ze voeren de bewegingen uit van de echte acteurs en zijn dus niet zomaar random gemaakt. Daardoor komt elk personage écht tot leven.

  Wat verder een sterk punt van Guardians of the Galaxy is, is de humor. De superhelden hebben helemaal geen super powers en doen soms ook maar wat, net zoals jij en ik. En soms wordt daar nog eens een schepje bovenop gedaan. Wat te denken van Quill die opeens a la Michael Jackson probeert te dansen om een vijand af te leiden? Wat dat betreft zul je geregeld even je buikspieren voelen van het lachen.

  Guardians of the Galaxy recensie

  Guardians of the Galaxy belooft meer avonturen

  Na het zien van Guardians of the Galaxy is het overduidelijk dat er meer delen uitkomen, precies zoals we van Marvel gewend zijn. Dat is ook goed, want je wilt alleen maar meer. Hoewel iedereen elkaar in eerste instantie in de haren vliegt, opereren onze Guardians toch echt wel als team. Een uniek team, een tof team en vooral een team waar we meer van willen zien.

  Als Marvel-gek is het een goede keuze om de blu-ray aan te schaffen en te genieten van vele extra’s. Zo kun je verwijderde scènes zien, worden de visuele effecten belicht en meer toffe dingen. Vooral hoe de karakters zijn gemaakt is dus een must om te zien. Guardians of the Galaxy is dus uit en daar kan jij niet omheen. Simpel als dat.

  8.5

  De plus- en minpunten

  • Toffe nieuwe helden
  • Humor
  • Puik acteerwerk
  • Leuke extra's op de blu-ray
  • Flinterdun verhaal

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.