Top 10 beste indie games van de E3 2016 - Klein maar fijn

  Er zijn tijdens de E3 naast enorme reeks aan grote titels ook een aantal kleinere pareltjes opgedoken. Ook deze, niet Triple A, titels zijn het waard om opgepakt te worden. Dit zijn de top 10 beste indie games van de E3 2016.

  10. Tyranny

  Tyranny is een samenwerking tussen Obsidian Entertainment en Paradox Interactive. Als nieuwe vestiging in het RPG genre weet de game een interessant concept aan te houden. Zo leef je in een wereld die aan de voeten van een tiran ligt en alles volledig naar de filistijnen is. Jij als speler kan ervoor zorgen dat deze rot situatie net iets draaglijker wordt, of juist nog slechter als je daar zin in hebt.

  Er is nog niet bekend wanneer deze game uit gaat komen, maar een wereld waarin keuzes maken centraal staat gaat zorgen voor een hoop toffe veranderingen!

  9. Absolver

  Als je fan bent van online fighting games, dan heb je aan Absolver een pittige kluif. In deze game maak je deel uit van een elite korps aan strijders die de balans in de wereld moeten zien te behouden. In deze wereld kom je andere spelers tegen om je vechtkunsten op uit te oefenen, waarbij je steeds nieuwe aanvallen en wapens kan verkrijgen. Absolver behoort zeker tot de top 10 beste indie games van de E3 2016 en komt uit in 2017.

  8. Pyre

  Pyre gaat over een verzameling diverse figuren die in ballingschap leeft en door een mystiek land heen moet reizen. In deze party-based RPG moeten spelers een weg naar de vrijheid zien te vinden terwijl ze te maken krijgen met eeuwenoude vijanden. De game is van de makers van Transistor en Bastion. De game hoort uit te komen in 2017, maar voor de rest is er nog niet heel veel over bekend.

  7. Inside

  Inside is van de makers van de succesvolle indie game Limbo. De stijl die ontwikkelaar Playdead hanteert blijft alom aanwezig, waar de grimmige kleuren de overhand hebben. Inside is een puzzel platformer game waar je een deprimerende wereld moet zien te doorkruisen met behulp van een jongetje. Je moet vreselijke experimenten zien te ontsnappen, om niet prooi te vallen aan een gedachtencontrolerend wezen.

  Inside komt uit op 29 juni voor de Xbox One. PC gamers moeten wachten tot 7 juli.

  6. Cuphead

  Cuphead lijkt dan wel op een Disney game, maar is toch wel een stukje groffer én lastiger. In de game spel je Cuphead, een figuurtje dat een deal met de duivel verloren heeft en die moet terug betalen. De twee belangrijkste mechanieken die je tijdens het spelen in de gaten moet houden, zijn rennen en schieten. De game bevat vele bazen die allemaal de nodige moeite vereisen om neer te krijgen, maar gelukkig hoef je dit niet alleen te doen met de co-op modus.

  Cuphead komt uit in 2016 voor de Xbox One en PC.

  5. Outlast II

  De eerste Outlast was een game om van wakker te liggen. Gewapend met slechts een camera moest je zien te ontsnappen uit een psychiatrische instelling waar je constant opgejaagd werd door gruwelijke wezens. Outlast II is hier geen uitzondering op en brengt je nogmaals in een positie waarvan je niet weet of je er eigenlijk wel in wilt verkeren.

  In Outlast II speel je Blake Langermann, een journalist die de meest extreme verhalen opzoekt. Gehuld in duisternis begin je je weg, met alleen een camera, naar de Arizona woestijn. Hier escaleert de boel al snel en word je al snel aangesteld als een prooi. De release van de survival-horror vindt ergens in de herfst van 2016 plaats.

  4. Observer

  Een van de titels om in de gaten te houden is Observer. Deze game is het nieuwe oogappeltje van Bloober Team, de ontwikkelaar van de duivelse horrorgame Layers of Fear. Ook Observer lijkt een smaakmakende game te gaan worden waar de sfeer van afspat.

  De setting van observer is op z’n minst huiveringwekkend te noemen. Zo is de protagonist een Observer, een speciale eenheid die in de gedachten van zowel levende als dode mensen kan kijken. Deze horrorgame met cyberpunk elementen gaat je niet de meest prettige beelden voorschotelen, maar dat is ook niet te verwachten als je je in de herinneringen van overledenen bevindt. Observer heeft nog geen officiële releasedatum gekregen.

  3. Fe

  Electronic Arts komt met een platform genaamd EA Originals, waarmee de samenwerking met kleinere ontwikkelaars wordt aangegaan. Een van deze verbanden is aangegaan met een ontwikkelaar genaamd Zoink. De game die hieruit voort moet komen is Fe, en dat lijkt toch een unieke ervaring van jewelste te worden!

  In Fe bestuur je een soort draakje door een wereld die gekenmerkt wordt door een unieke grafische stijl. Het avonturenspel daagt je uit door middel van andere aparte wezens het woud veilig te houden. Om je doel te bereiken speelt geluid een belangrijke rol. Fe kent nog geen releasedatum, maar is zeker een game om naar uit te kijken.

  2. Vampyr

  Als je de meeslepende episodische game Life is Strange hebt gespeeld, dan weet je dat de studio wel goed zit met het creëren van meeslepende verhalen en boeiende werelden. Aan alles komt een eind, en ook Life is Strange is voorlopig een gesloten boek. Dus is het tijd voor ontwikkelaar Dontnod Entertainment om een nieuwe IP op te zetten. Deze vorm van tijdsinvulling komt in de vorm van Vampyr, een game die het echt een heel andere richting op gaat.

  Een actie-RPG waarin je het Londen van 1918 terroriseert als vampier is geheel andere koek dan puberproblemen en de tijd terugdraaien zoals in Life is Stange het geval was. Jonathan Reid, de naam van de vampier, heeft een ongestilde trek naar bloed. Je moet alleen wel in de gaten houden wie je leegdrinkt, want het kan invloed hebben op het gebied. Een fout hapje en het gebied is binnen de kortste keren uitgestorven, waardoor jij jezelf niet meer van de vloek kan genezen.

  De game komt in 2017 uit voor Xbox One, PS4 en PC.

  1. We Happy Few

  We happy few is dé klapper van de top 10 beste indie games van de E3 2016. De game wordt gemaakt door Compulsion Games, die je misschien kent van de game Contrast. We Happy Few wordt een luguber avontuur, waar emoties niet de overhand mogen spelen. De game komt tevens uit op 26 juli voor de Xbox One en PC.

  In de game speel in een alternatief universum van het Engeland van de jaren 60. De inwoners hiervan moeten altijd blijk zijn, en diegene die dat niet zijn worden opgepakt. Je kan het waarschijnlijk al raden, maar jij als protagonist bent een van de mensen die ook andere emoties kent en als gevaar voor de gemeenschap gezien wordt. Het doel is om het gebied te verlaten, met een bloedstollende overlevingstocht als gevolg.

  Dit was de top 10 beste indie games van de E3 2016. Wil je toch meer weten over de grote titels die tijdens de tijdens de E3 getoond zijn, zoals Battlefield 1? Bekijk dan ook onze speciale E3 pagina!

  We Happy Few

  Verkijgbaar vanaf 26 july 2016

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.