De top 10 beste games 2015 - eerste helft

Article
zaterdag, 27 juni 2015 om 17:00
xgn google image
De eerste helft van 2015 is verstreken en we zijn weer getrakteerd op een aantal briljante games. En met de E3 2015 achter de rug weten we dat er nog een aantal mooie games aankomen. Tijd om de top 10 beste games 2015 op een rij te zetten. Kunnen deze toppers hun plek vasthouden tot 2016?

10. Teslagrad - 8.5 - januari

Het Nederlandse SOEDESCO is druk bezig met het ontwikkelen van games en één van die titels gooide hoge ogen. Teslagrad is een 2D puzzel-platformer vol actie van de bovenste plank. Naast de actie zitten er genoeg ingenieuze en leuke puzzels in Teslagrad, waarbij magneten op een interessante manier centraal staan. Als je benieuwd bent naar de game, kun je hem aanschaffen voor 27,99 euro bij Wehkamp!
74469 1

9. Splatoon - 8.5 - mei

Calvin noemde Splatoon de leukste shooter op de Wii U en de meest unieke shooter in tijden. Dat zijn grote woorden, maar worden bijgestaan door het cijfer. De game is nog niet heel lang uit, maar er zijn al ruim 1 miljoen exemplaren van verkocht.
Dus heb je zin om je weer als een kind te voelen en een beetje vies te worden? Schaf de game dan aan bij Mediamarkt of Bol.com voor 34,99 euro en krijg er (dankzij Nintendo) een aantal gratis DLC's bij. Niet alle games hebben dat tegenwoordig meer, maar deze game uit de top 10 beste games 2015 lijst wel!
74470 2

8. Project CARS - 8.5 - mei

Project CARS, je haat het of je houdt ervan, maar de game wordt door XGN.nl gezien als de koning van de racegames. Het spel is namelijk zonder enige twijfel een grandioos goede game, waar hardcore racesimgamers elke dag weer voor wakker worden. In combinatie met een stuur is een race een grafisch spektakel, waarbij elke bocht gedetailleerd wordt weergegeven.
De realistische besturing, veel verschillende toernooien en het grote aantal tuning-opties zorgen ervoor dat de game simpelweg briljant is. Wij kunnen 5 redenen bedenken om Project CARS te kopen en leggen daarbij uit wat Project CARS zo uniek maakt, maar dat laten we ook een beetje aan jullie over. Uiteraard hebben we voor jullie de beste deal opgezocht: deze krijg je momenteel bij Mediamarkt, waar de game voor 53,75 euro wordt aangeboden (één euro goedkoper dan bij Coolblue).
74471 2

7. Kirby Fighters Deluxe - 9.0 - maart

De schattige Kirby-personages zijn terug, ditmaal met dodelijke wapens. Kirby en zijn vriendjes gaan de strijd aan met King Dedede in dit mierzoete, maar toch sterke vechtspel. Kirby Fighters Deluxe is een vrolijke game en kreeg een 9 vanwege de diverse gevechtstechnieken, tegenstanders en omgevingen. Het spel ziet er dan ook heel leuk uit en de muziekjes blijven erg hangen.
Wanneer jij zin hebt om opgevrolijkt worden terwijl je vijanden in de pan hakt, moet je Kirby Fighters Deluxe uittesten. De game wordt aangeboden voor 39,99 euro, maar let op: op sommige plekken is het spel beperkt leverbaar!
74472 1

6. LEGO Jurassic World - 9.0 - juni

De Jurassic hype neemt de wereld over doormiddel van een nieuwe film, opnieuw uitgebrachte Jurassic Park trilogie en daar nu ook LEGO Jurassic World. De game wordt dan ook bekroond met een ijzersterke 9.0 vanwege het feit LEGO altijd weer hilarische taferelen weet onder te brengen in hun games. Alles valt op z'n plek in de enorm sterke game. De gebalanceerde gameplay, leuke scenes en hilarische taferelen en 0 bugs, de game combineert alles perfect.
De makers van LEGO Jurassic World mogen trots zijn op zichzelf met zo een leuke game. De game is een van de beste LEGO games in jaren, zo niet de beste! Genoeg speelvermaak ligt in het verschiet. Kijk eens op Budgetgaming.nl voor de goedkoopste prijs, want dat kan nog wel eens verschillen per console!
74473

5. Yoshi's Woolly World - 9.0 - juni

Yoshi's Woolly World is een ontzettend leuk spel om samen te spelen. De game is pas net uit, dus de kans dat je vrienden of vriendinnen nog niet ver zijn is groot. Elk level bevat weer een bijzonder nieuw element en samen kun je alle Yoshi's verzamelen, wat erg verslavend is.
Yoshi's Woolly World is een unieke platformgame voor de Wii U, waarin gebreide Yoshi's allerlei wollige moves kunnen gebruiken. Mediamarkt, Coolblue en Bol.com bieden de game aan voor 44,99 euro, wat voor een redelijk nieuwe game niet erg duur is. Wij wensen je in ieder geval al veel co-op speelplezier toe!
74474

4. Heroes of the Storm - 9.5 - juni

Heroes of the Storm gaat de concurrentie aan met League of Legends binnen het MOBA-genre. Er mag dan een overkill in het aanbod van MOBA-games zijn, maar Heroes of the Storm weet toch te verrassen dankzij de vernieuwende elementen in het spel. In de Heroes of the Storm review lees je welke elementen dat zijn en waarom we bij XGN.nl zo dol zijn op de game.
Heroes of the Storm kreeg een 9.5 vanwege de frisse blik op het genre en het lage instapniveau, waarbij samenwerken erg belangrijk is. Heroes of the Storm is gratis te downloaden, maar voor een fysieke editie, met een aantal codes om verschillende karakters te unlocken, moet toch een bedrag van 19,99 euro neergelegd worden. Dit kan bij Dixons en Mediamarkt!
74475

3. Batman: Arkham Knight - 9.5 - juni

Batman: Arkham Knight is pas 23 juni uitgekomen, maar wordt nu door sommigen al gekroond tot game van het jaar. De PC-versie had dan wel wat problemen, maar de consoleversie draait top en de nieuwe snufjes en uitgebreide stad voelen fijner aan dan ooit tevoren. Batman: Arkham Knight is de laatste, maar tevens ook de beste game in de serie. Alles is tot in de puntjes uitgewerkt en het spel speelt heerlijk weg, waardoor de game een must have is voor je collectie.
Ook voor deze game hebben we de laagste prijs opgezocht, deze is te vinden bij Mediamarkt. De winkel organiseert momenteen een knallende actie, waardoor Arkham Knight 46 euro kost. Wees er dus op tijd bij, want de game kan met zo'n lage prijs snel uitverkocht zijn!
74476

2. Bloodborne - 9.5 - maart

Bloodborne kan gezien worden als de moeilijkste game van dit jaar en ook de redactie moest de ultieme test ondergaan. Met Bloodborne heeft From Software namelijk meer gedaan dan opnieuw een goede Dark Souls-game neerzetten. De game test je vaardigheden als gamer en de razendsnelle, maar lastige gevechten stellen je geduld danig op de proef.
Lars bestempelde Bloodborne als de eerste PS4-klassieker en de game wordt aangeboden voor 59,99 euro bij verschillende winkels, zoals Nedgame, Mediamarkt, Bol.com en Bart Smit. Als je op zoek bent naar een uitdagende, maar ijzersterke game zit je met Bloodborne goed!
74477

1. The Witcher 3: Wild Hunt - 9.5 - mei

De nummer één kreeg dezelfde beoordeling als de nummers twee en drie, maar de algemene waardering op de redactie lag hoger dan bij de eerdere titels. De game ziet er prachtig uit en de gigantische sprookjeswereld boordevol content, zoals de weergaloze verhaalvertelling en unieke, actievolle missies, zorgt ervoor dat de game al bestempeld is als dé RPG van 2015. In de top 10 beste games 2015 lijst staat The Witcher 3: Wild Hunt bovenaan, maar of de game die positie eind dit jaar nog inneemt, weten we voorlopig niet.
The Witcher 3 is één maand uit en is dus nog voor 54,99 euro te koop bij Bol.com. Bezit jij de game al? Bekijk dan eens de beste The Witcher 3 screenshots of andere specials!
Wat is jouw favoriete game uit de eerste helft van 2015?