Top 10 beste E3 2018 games voor 2019 om echt naar uit te kijken

  E3 zit er weer op en we hebben weer een hoop aangekondigd. Veel van de games mogen in de agenda van volgend jaar worden genoteerd. Dit zijn de beste E3 2018 games voor 2019 waarmee jij je sowieso niet hoeft te vervelen.

  10. RAGE 2

  Al voor de E3 lekte RAGE 2 doordat Walmart een enorme lijst aan onaangekondigde games per ongeluk in de webshop zette. Al snel werden de titels verwijdert, maar toen was het kwaad al geschiet. Uiteindelijk is RAGE 2 al snel daarna ook officieel aangekondigd.

  RAGE 2 werd ook tijdens de E3 getoond. De trailer van de game vind je bovenaan deze pagina terug. Zo kun jij alvast meekrijgen wat deze nieuwe game je te bieden heeft.

  De game komt in 2019 naar de PS4, Xbox One en PC.

  9. Fire Emblem: Three Houses

  Ook de nieuwe Fire Emblem is één van de titels om na de E3 2018 naar uit te kijken. Tijdens de E3 werd een trailer getoond die deze game eindelijk een naam gaf. Momenteel kunnen we de game in 2019 verwachten.

  Dit wordt de eerste echte Fire Emblem: Three Houses game die naar de Nintendo Switch komt. Eerder konden we op deze console alleen genieten van de Fire Emblem personages via een spin-off. Zo verschenen de helden in de hack & slash-game Fire Emblem Warriors.

  Er is nog geen releasedatum maar de game komt het eerste kwartaal van 2019.

  8. Shenmue III

  Dit derde deel in de serie werd tijdens E3 2015 al voor het eerst uit de doeken gedaan. Via een kickstarter werd de game wereldkundig gemaakt. Uiteindelijk werd er ruim 5,5 miljoen euro opgehaald. Een goede basis voor dit spel dus!

  Het gaat hier om een action adventure die wordt gepubliceerd door Neilo and Ys Net. De game volgt in de voetsporen van andere games binnen de Shenmue III serie.

  Oorspronkelijk zou dit spel dit jaar nog uitkomen, maar de Shenmue III is uitgesteld naar 2019. Een precies releasedatum is vooralsnog onbekend. In ieder geval kun je in aanloop naar deze release alvast de voorgaande games meemaken en zo wat sfeer proeven. Shenmue 1 en 2 zulllen later dit jaar uitkomen op PlayStation 4, Xbox One en PC.

  7. Pokémon RPG

  Nee, Pokémon Let's Go Eevee en Pokémon Let's Go Pikachu worden de nieuwste core Pokémon games voor de Nintendo Switch. Dit wordt de nog niet erg bekende Pokémon RPG die in 2019 moet verschijnen.

  Vooralsnog is er nog weinig over deze nieuwe game. Tijdens de E3 is alleen bekendgemaakt dat we in 2019 met deze game aan de slag mogen gaan. In tegenstelling tot de andere twee Pokémon Switch games, zal deze RPG-titel geen elementen lenen van Pokémon GO. Hierdoor wordt het een meer klassieke Pokémon ervaring.

  6. Kingdom Hearts III

  Ook Disney en Final Fantasy karakters slaan de handen in één om samen voor te komen in één game. Het langverwachte derde deel van Kingdom Hearts komt volgend jaar uit.

  Tijdens de E3 zagen we voornamelijk Elsa, Anna en de vrolijke sneeuwpop Olaf van Frozen voorbijkomen. Ook werd bekend dat Captain Jack Sparrow naar deze nieuwe game komt in een spelwereld die compleet is gebaseerd op Pirates of the Caribbean At World's End. In ieder geval lijken er veel toffe spelwerelden naar dit spel te komen.

  De game heeft nog geen exacte releasedatum, maar staat gepland voor 2019.

  5. Gears of War 5

  Uiteindelijk heeft Gears of War 5 ook een plekje in deze special beste E3 2018 games voor 2019 veroverd. De game werd met een nieuwe trailer aangekondigd tijdens deze E3.

  Gears of War 5 wordt het langverwachte vervolg op het vierde deel. Bekende gezichten zullen terugkeren. Zo zien dat de zoon van Marcus Fenix, JD Fenix, weer terugkeert. Dit keer speel je niet als hem, maar als Kait Diaz, die ook al een rol speelde in het vorige deel van Gears of War.

  De exacte releasedatum van Gears of War 5 moet nog volgen. Bovenaan de pagina vind je de trailer terug die tijdens de E3 werd getoond.

  4. Devil May Cry 5

  Ook werd de actievolle titel Devil May Cry 5 aangekondigd tijdens de E3 2018. Zo wordt er flink geschoten op de duisterste monsters van de onderwereld.

  Tijdens de E3 hebben we voornamelijk een aankondigingstrailer van de game voorbij zien komen. Deze trailer vind je ook bovenaan deze pagina terug.

  Het is nog niet duidelijk naar welke platforms de game komt. We gaan in de loop van de tijd dus meer horen over deze nieuwe titel.De game staat gepland voor het tweede kwartaal van 2019.

  3. Resident Evil 2

  Capcom bewees met Resident Evil 7: Biohazard in 2017 al dat het survival horror genre helemaal terug is. De remake van de PlayStation 1 klassieker Resident Evil 2 uit 1998 gaat de het klassieke Resi-gevoel nog meer terug brengen, met de herkenbare setting van Raccoon City en de gore mensetende zombies. Tot nu toe hebben we al gezien dat de originele game serieus wordt genomen, maar dat de game ook genoeg nieuwe elementen introduceert.

  We zien een nieuwe camerahoek, geremixte puzzels en veel meer bloed dan in het origineel. Als er dus één game is die je weer ouderwets kan laten bibberen, is het wel Resident Evil 2.

  2. Sekiro: Shadows Die Twice

  FromSoftware was ook aanwezig tijdens de E3. Ze zijn bezig met Sekiro: Shadows Die Twice, een game die ook in 2019 uit zal komen voor PS4, Xbox One en PC.

  Eerder publiceerden wij al een Sekiro: Shadow Die Twice impressie. Met deze impressie krijg jij een beeld of deze game straks ook iets voor jou wordt. Tijdens de E3 werd ook een nieuwe trailer getoond die de game in volle glorie toonde. De trailer kun je hierboven ook terugvinden.

  1. Anthem

  Maar bovenaan in deze lijst met beste E3 2018 games voor 2019 staat toch wel Anthem. Dit wordt het nieuwe IP van EA. Dit nieuwe IP lijkt voor fans al het goede van Destiny te gaan bieden en in dit nieuwe IP de Destiny kwalen niet opnieuw te laten gebeuren.

  Anthem wordt een action role-playing game in een wereld die net is getroffen door een enorme ramp. Anthem is in ontwikkeling bij Bioware Montreal. De game stond eerder bekend onder de werktitel project Dylan. Deze E3 kregen we een toffe cinematic trailer voorgeschoteld die je bovenaan de pagina terugvind.

  Van deze titel is in tegenstelling tot veel al een releasedatum bekend. 22 februari 2019 komt de game uit op PS4, Xbox One en PC.

  Beste E3 2018 games voor 2019

  Buiten deze titels om is er nog een flinke hoeveelheid aan andere games voorbijgekomen. Niet alles past natuurlijk in zo een special, omdat je uiteindelijk keuzes moet maken welke eruit wordt gelaten. Wij zijn daarom benieuwd wat volgens jou de beste E3 2018 games voor 2019 zijn.

  Anthem

  Verkijgbaar vanaf 22 february 2019

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.