Top 10 beste E3 2015 games volgens de XGN community

Article
zaterdag, 20 juni 2015 om 14:43
xgn google image
Er werd een buslading aan nieuwe games aangekondigd tijdens E3 2015, maar er kan er maar één de beste zijn. We hebben bij XGN.nl zo ook onze eigen mening, maar wat zijn volgens jullie de beste E3 2015 games? We hebben de resultaten van de poll voor jullie op een rijtje gezet!

10. Star Fox Zero / Need for Speed / Tom Clancy's The Division

De tiende plek is gereserveerd voor niet één, niet twee maar voor maar liefst drie games. Deze titels kregen namelijk allemaal precies evenveel stemmen, dus moeten ze het doen met een gedeelde tiende plek.
Star Fox Zero is de eerste console Star Fox in tien jaar. De game werd op de E3 eindelijk onthuld met een trailer en later flink wat gameplay. Star Fox is helemaal terug en dat dit jaar nog! De game is al te pre-orderen voor de Wii U fans.
Met Need for Speed komt Electronic Arts met een reboot van de bekende racing serie. Tijdens de EA persconferentie op de E3 werd de eerste trailer getoond. Ook hebben we al een release. De game ligt vanaf 3 november in de winkels voor de PlayStation 4, Xbox One en PC.
Ubisoft heeft goud in handen met Tom Clancy's The Division. Deze nieuwe IP van de Franse uitgever wist bij zijn originele onthulling erg veel indruk te maken. Nu kregen we eindelijk meer te zien, zoals deze uitgebreide gameplay trailer. Ook krijgt het spel een enorm grote special edition wanneer deze op 8 maart 2016 uitkomt voor de PlayStation 4, Xbox One en PC.
74041

9. FIFA 16

Voetballegende Pelé kwam het podium op tijdens de persconferentie van EA ter gelegenheid van FIFA 16. Misschien was het de beste man, de vrouwenelftallen of de nieuwe features in de game die FIFA 16 op de negende plek lieten belanden.
Lekker een balletje trappen in FIFA 16 dus, net als voorgaande jaren. Lees ook onze FIFA 16 preview voor onze eerste indruk van de game. Daarin lees je een stuk meer en ben je weer helemaal op de hoogte van de nieuwe FIFA.
FIFA 16 ligt vanaf 25 september in de winkels voor vrijwel alle platformen en is nu al te bestellen.
74042

8. Final Fantasy 7 Remake

Dat iedereen zat te wachten op een remake van de PlayStation klassieker Final Fantasy 7, werd in deze poll nogmaals bevestigd. Fans wachten namelijk al jaren op een remake van deze game, dus toen de Final Fantasy 7 Remake eindelijk werd aangekondigd was het feesten geblazen.
Ook onder de XGN-bezoekers blijkt dus maar weer, want het werd een achtste plek voor de remake. Geniet daarom nog eens van die onthullingtrailer. Het is nog wel even wachten op de game, want deze komt waarschijnlijk op zijn vroegst in 2017.
74043

7. Call of Duty: Black Ops 3

Jullie vonden dat de plicht riep, want Call of Duty: Black Ops 3 mocht genieten van lekker veel stemmen in de poll. De derde Black Ops games gaat weer iets meer terug naar de roots van Call of Duty, maar combineert dat met de futuristische elementen uit Call of Duty: Advanced Warfare.
Zelfs eindbaas Hugo - die normaal gesproken de eerste Call of Duty prefereert - was onder de indruk van Black Ops 3. Lees wat hij en Rox van de multiplayer vonden in de preview.
Black Ops 3 ligt vanaf 6 november in de winkels voor de PlayStation 4, Xbox One, PC, PS3 en Xbox 360. Wil je de game bij release in huis hebben, dan kun je een pre-order plaatsen.
74044

6. Horizon: Zero Dawn

Naast The Division is Horizon: Zero Dawn de enige nieuwe IP in deze lijst. Maar wat voor één! Met een sterke gameplay demo op E3 wisten onze landgenoten van Guerilla Games ons te overtuigen.
De trailer tijdens de Sony persconferentie werd erg goed ontvangen. Later werden we nog enthousiaster toen we de game zelf in actie zagen, zoals te lezen in de preview.
Horizon Zero Dawn speelt zich af in de toekomst, maar anders dan je zou denken. Onze samenleving is ingestort en de natuur heeft de planeet terug. Jij moet hier zien te overleven. Maar pas op, want er lopen enorme robot dinosauriërs rond!
De game ligt vanaf 2016 in de winkels, exclusief voor de PlayStation 4. Je kunt hem al bestellen.
74045

5. Dishonored 2

Bijster veel weten we niet over Dishonored 2, maar de XGN-lezers wisten genoeg. In ieder geval genoeg om de Bethesda game boven veel andere E3 2015 games te verkiezen.
In Dishonored 2 kun je met een vrouwelijk personage spelen, maar fans van het eerste deel hoeven niet teleurgesteld te zijn. Corvo keert namelijk ook terug en is speelbaar.
Naast Dishonored 2 komt ook het origineel naar de PlayStation 4 en Xbox One. Deze Definitive Edition komt al snel uit en kost slechts 40 euro.
74046

4. Tom Clancy's Ghost Recon Wildlands

Een nieuwe Ghost Recon aangekondigd met een prachtige trailer, wat een verrassing! Jullie waren blijkbaar positief verrast, want Tom Clancy's Ghost Recon Wildlands schoot meteen naar plek vier in de poll.
De game moet een soort Far Cry meets Grand Theft Auto worden, en we kunnen alleen maar onze lippen aflikken bij wat de game voor ons in petto heeft. Je neemt het op tegen drugsbaronnen en krijgt hierin alle vrijheid. Er zijn tal van manieren om je missies tot een goed einde te brengen en daarom kun je Wildlands blijven spelen.
Ghost Recon Wildlands moet in 2016 uitkomen op de PlayStation 4, Xbox One en PC.
74047

3. Star Wars Battlefront

Na heel lang zonder informatie gezeten te hebben, was het tijden de E3 persconferentie eindelijk tijd voor een gameplay demo van Star Wars Battlefront. Het wachten was niet voor niets geweest, want jullie waren razend enthousiast over deze game! Zó enthousiast, dat jullie 'm tot de derde plek wisten te stemmen.
De online multiplayer battles in Star Wars Battlefront trappen op 19 november af op de PlayStation 4, Xbox One en PC. Bestel de game alvast als je deze op release in huis wilt hebben.
We kunnen dus wel met zekerheid zeggen dat the force zeker met deze game is. Hoe afgezaagd dat ook mag klinken.
74048

2. Uncharted 4: A Thief's End

Het laatste avontuur van schattenjager Nathan Drake viel bij jullie goed in de smaak, want de game wist zich op te werken naar een tweede plek. Het was waarschijnlijk de uitbundige gameplay demo tijdens de persconferentie van Sony die veel van jullie over de streep trok.
Wat de reden ook was, Uncharted 4 wist dus zwaargewichten als FIFA, Call of Duty en Star Wars het stof te laten bijten. Lees wat wij vonden van de game op E3 in onze preview.
Uncharted 4 komt pas in 2016 uit, maar is nu al te pre-orderen. Als je niet zolang kunt wachten, haal je de Nathan Drake Collection in huis met daarin de voorgaande delen, maar nu voor PS4.
74049

1. Fallout 4

Het is voor sommige XGN-lezers waarschijnlijk geen verrassing dat Fallout 4 op nummer één staat in deze lijst. Jullie stemden massaal op de nieuwe postapocalyptische shooter van Bethesda, waardoor Fallout 4 met kop en schouders boven de rest uitstak qua stemmen. XGN-gebruiker Mathy wist dit het beste te verwoorden:
Ook wij zijn razend enthousiast over de game. Op de E3 kregen we er meer van te horen. Ook gingen we aan de slag met de Fallout Shelter app die nu al te downloaden is. En wat dacht je van de gigantisch toffe Pip-boy Edition?
Fallout 4 ligt vanaf 10 november in de winkels voor de PlayStation 4, Xbox One en PC.
Dit waren de beste E3 2015 games volgens jullie! Ben jij het eens met de uitslag? Laat het in de comments weten!