Top 10 beste comedy films 2017 - Wat heeft ons laten lachen?

  Iedereen verstaat wel iets anders als het gaat om comedy films, want niet iedereen heeft dezelfde humor. Toch hebben wij een lijst met beste comedy films 2017 gemaakt waar voor iedereen een favoriet tussen staat.

  Gunpowder & Sky

  10. The Little Hours

  Meteen al een waarschuwing bij deze film: mocht je gelovig zijn, dan is deze film geen aanrader. Het gaat namelijk over nonnen, die de taak van non zijn niet zo goed uit kunnen voeren. Wanneer er een jonge slaaf schuilt in het klooster, is het foute boel.

  De nonnen schelden, nemen niets serieus en brengen iedereen in de problemen. Deze film moet echt je humor zijn, anders is hij niet af te kijken. Als je van een harde film houdt en het niet te serieus neemt, dan kan het gestoorde The Little Hours nog best wel grappig zijn.

  Universal Pictures

  9. Girl’s Trip

  Tijdens deze film gaan vier giechelende vrouwen op een trip naar New Orleans. Hier herontdekken ze zichzelf en versterken ze hun vriendschap. Ook worden er nieuwe dingen ontdekt waaronder nieuwe drankjes, drugs en liefde.

  Veel mensen zouden dit wel een ‘meidenfilm’ noemen, dus mocht je daar niet van houden dan kun je beter een andere leuke film uit de lijst een kans geven.

  Disney/Marvel

  8. Guardians of the Galaxy Vol. 2

  Je favoriete bende van ellende keert terug in dit vervolg op Guardians of the Galaxy. De schattige Baby Groot verovert de harten van vrijwel iedereen. Dax en Rocket hebben ook genoeg te zeggen om een lach op je gezicht te toveren.

  De muziek waar Guardians om bekend staat is ook aanwezig en de ruimtegevechten zijn om van te smullen. De film kent de actie zoals je die van andere Marvel films gewend bent, maar dan met een enorme berg humor er tussendoor. Kortom: Guardians of the Galaxy Vol.2 heeft alle ingrediënten voor een geweldige film.

  NEON

  7. Ingrid Goes West

  Deze film heeft een origineel verhaal dat eigenlijk een beetje creepy is, het hoofdpersonage is namelijk een stalker. Door de comedy die erin is gemixt heeft het niet echt een overtuigend thriller gevoel, maar het is duidelijk te zien dat Ingrid een obsessie heeft.

  Ingrid heeft haar slachtoffer ontdekt via Instagram en is verhuisd naar California om zich in het leven te mengen van het meisje. Het originele verhaal van de film zorgt voor een filmervaring die je waarschijnlijk nog nooit hebt meegemaakt.

  Columbia Pictures

  6. Jumanji: Welcome to the Jungle

  Nablijven, iedereen heeft al een hekel aan het woord. Voor de vier tieners in deze film heeft het hun leven veranderd. Tijdens het nablijven vonden ze namelijk een oude spelcomputer, en zijn ze na het kiezen van hun personages letterlijk het spel ingezogen.

  Een van de meest hilarische rollen is de rol van Bethany. Tijdens de videogame verandert zij in een man en acteur Jack Black heeft met goed acteerwerk een sterk en hilarisch personage neergezet. Door de videogame bevat deze film naast veel comedy ook actie.

  Jumanji is een vervolg op de film met Robin Williams waarin een gezin met een bordspel aan de slag gaat. Hierna komen alle elementen uit de jungle rechtstreeks de woonkamer binnen. Dit, inclusief een speler die het spel nooit af heeft kunnen maken.

  Disney

  5. Pirates of the Caribbean: Dead Men Tell No Tales

  Jack Sparrow is terug in een nieuw deel van de Pirates of the Caribbean reeks. Dit keer moet hij Kapitein Salazar en zijn leger met dode piraten zien te stoppen nadat ze ontsnapt zijn uit de Duivelsdriehoek. Dit is alleen mogelijk als hij de drietand van Poseidon vindt.

  Grappige uitspraken die we gewend zijn van Johnny Depp komen natuurlijk weer terug in Dead Men Tell No Tales. Ook is de chemie tussen Kapitein Salazar en Jack Sparrow om van te genieten.

  Bleecker Street

  4. Logan Lucky

  Wanneer Jimmy Logan ontslagen wordt, roept hij zijn broer en zus bij elkaar om een overval te plegen tijdens een NASCAR race. Om dit te doen hebben ze de hulp nodig van een crimineel die momenteel in de gevangenis zit.

  Deze hele film vraagt om ongeluk. Het viertal moet namelijk hun kennis Joe uit de gevangenis zien te breken, de kluis van de racebaan opblazen, wegkomen met het geld en Joe terugbrengen naar de gevangenis. Deze chaos is hilarisch om te zien en zeker het kijken waard.

  Disney/Pixar

  3. Coco

  Miguel, het hoofdpersonage van Coco, droomt ervan om muziek te maken en daar succesvol mee te zijn. Zijn familie heeft helaas een verbod op muziek, maar Miguel stopt niet met dromen. Op magische wijze komt hij terecht bij de kant van zijn familie die eigenlijk overleden is. Hier moedigt iedereen hem aan om zijn passie voor muziek verder te ontwikkelen.

  De film Coco brengt een belangrijke boodschap die draait om het volgen van je dromen. Het is een inspirerende animatiefilm (ook voor kinderen) die emotionele momenten combineert met comedy. Ook in onze Coco review zijn wij zeer tevreden over de film!

  A24

  2. The Disaster Artist

  De gebroeders Franco hebben beiden een rol in deze film. James Franco heeft de rol van Tommy (Johnny) en Dave Franco speelt als Greg (Mark). De twee vormen een unieke vriendschap en reizen naar Hollywood om hun acteercarrières een nieuw leven in te blazen.

  Het acteerwerk in deze film is zeer goed, vooral als je kijkt naar Tommy. Hij heeft namelijk een Pools accent met vage trekjes. Dit komt doordat zijn rol (en het verhaal) is gebaseerd op het waargebeurde verhaal van Tommy Wiseau.

  Netflix

  1. The Meyerowitz Stories (New and Selected)

  Deze film toont een zootje van een familie, waarvan de grootvader een kunstenaar is. Hij heeft twee zoons en een dochter die elkaar ontmoeten in New York om tijd met elkaar door te brengen.

  De prikkelbare oude man zorgt voor hilarische scènes, maar ook de relatie tussen de kinderen is geweldig om te zien. Deze film is onder andere te bewonderen via Netflix.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.