Guardians of The Galaxy Volume 2 Review - Niet even krachtig

Review
maandag, 24 april 2017 om 9:00
xgn google image
De Guardians of The Galaxy zijn terug voor een nieuw avontuur. Bij de eerste film hadden de Guardians een verrassingselement, omdat niemand ze goed kende. De eerste film werd hierdoor een groot succes, maar kan het het succes geëvenaard worden met Volume 2? Dat lees je in de Guardians of The Galaxy Volume 2 review.
In de eerste Guardians of The Galaxy zien we hoe een groepje boeven uitgroeit tot redders van het universum. In Guardians of The Galaxy Volume 2 komt de groep weer in actie om wederom het universum te redden van de kwaadaardige krachten. Dit keer komen deze kwaadaardige krachten alleen uit een onverwacht hoekje. Of de helden opgewassen zijn tegen deze schurk, lees je in de Guardians of The Galaxy Volume 2 review.
Guardians of The Galaxy Volume 2 review

Tijd om het universum nog eens te redden

In het begin van de film zien we hoe de ouders van Peter Quill elkaar leren kennen. Deze ontmoeting leidt uiteindelijk tot het succes van de held zoals we die nu kennen als, Star-Lord (Chris Pratt). In een flits zijn we 37 jaar verder en zien we hoe de Guardians een gigantisch monster aan flarden scheuren om een lading goederen te verdedigen. Deze goederen moeten namelijk worden geruild voor Gamora’s (Zoe Saldana) zus, Nebula (Karen Gillan), zodat de Guardians het uitgeloofde prijzengeld kunnen innen.
Alleen gaat dit niet helemaal als gepland. Rocket (Bradley Cooper), die in de film onder verschillende grappige aliassen opereert, steelt in zijn gretigheid een deel van de goederen. Dit vinden de eigenaren uiteraard niet leuk en natuurlijk willen ze de beloofde goederen terug. Dit markeert dan ook het begin van het nieuwe avontuur van de helden.
Tijdens dit nieuwe avontuur leert Peter ook zijn vader kennen. Voor Quill is zijn vader altijd al een moeilijk onderwerp geweest. Maar wanneer hij erachter komt dat zijn vader een planeet is, voegt dit een compleet nieuwe laag van complexiteit toe aan zijn verhaal.
Guardians of The Galaxy Volume 2 review

Parendans in een simpel verhaal

Het verhaal van Guardians of The Galaxy Volume 2 is niet al te ingewikkeld en is daarom dus goed te volgen. Om toch wat meer diepte te geven aan het verhaal zijn de helden verdeeld in paren, die allemaal hun eigen ontwikkelingen doormaken. Zo zien we hoe Rocket en Yondu (Michael Rooker) een band opbouwen, maar ook hoe Nebula en Gamora zich tegenover elkaar opstellen.
Uit de paren is het paar met nieuwkomer Mantis (Pom Klementieff) toch echt wel de uitblinker. Mantis en Drax (Dave Bautista) ontwikkelen namelijk een erg aparte relatie, die het vooral moet hebben van de humor van de twee personages. De twee hebben veel leuke momenten, waar zeker om gelachen moet worden.
Hoewel de relaties tussen de personages een grote rol spelen, is dit niet het enige waar het verhaal om draait. Er zijn genoeg actiescenés om jezelf te vermaken. Ook zijn er heel veel leuke momenten en soms worden de twee zelfs gecombineerd, wat tot hele interessante momenten kan leiden.
Guardians of The Galaxy Volume 2 review

One-trick pony

Maar helaas is het ook vaak iets waardoor de plank deels wordt misgeslagen. De humor komt vaak niet onverwacht en dit gaat ten koste van het moment. Wanneer Rocket Groot vraagt om iets te pakken en hij 5 minuten lang met het verkeerde object terugkomt, voelt het een beetje langdradig aan. Dit gebeurt helaas meer dan één keer.
Daarnaast probeert Marvel de magie die de eerste film had dankzij de muziek over te doen, maar ook hier gaat het mis. Awesome Mix Vol. 2 – zoals de nieuwe mixtape van Star-Lord heet – heeft niet de pakkende nummers die volume 1 had. Hierdoor zijn de belangrijke scenés net even minder interessant.
Hoewel de muziekkeuze niet zo goed is als in het eerste deel, speelt de muziek nog steeds een belangrijke rol. De film kan zeker niet zonder de verschillende muzikale momenten die het verhaal verder helpen. Toch zijn er momenten waar de muziek niet zoveel toevoegt aan het verhaal, zoals wel bij de eerste film het geval was.
Guardians of The Galaxy Volume 2 review

Visueel spektakel

Het begin van Guardians of The Galaxy Volume 2 laat ook meteen zien wat visuele effecten allemaal kunnen doen. Waar veel films de plank misslaan met hun visuele effecten, gebruikt Guardians of The Galaxy het juist als zijn kracht. De afdeling visuele effecten haalt namelijk alles uit de kast om alles en iedereen zo realistisch mogelijk te laten overkomen.
Net als de vorige film is Rocket Raccoon weer een hoogstaand stukje techniek. Ook Baby Groot (Vin Diesel) ziet er geweldig uit. Maar het personage wat toch echt van het scherp spat is de Yaka pijl, oftewel het wapen van Yondu.
De rode kleur spat telkens van het scherm. Voeg daar de 3D effecten aan toe en je hebt de ster van de film. Maar deze pijl moet natuurlijk wel door een locatie heen kunnen vliegen. Gelukkig stelt de afdeling visuele effecten niet teleur.
Elke scené zit namelijk vol kleur. Vooral een IMAX-scherm zal je helpen alle kleuren tot je te nemen. Daarbij hebben de filmmakers ervoor gezorgd dat elke locatie gigantisch aanvoelt door het gebruik van 3D diepte. Deze reusachtige gebouwen voegen weer even iets toe aan de magie van het Guardians-universum.
Guardians of The Galaxy Volume 2 review

Blijf vooral zitten!

Is de film afgelopen, blijf dan vooral zitten. We zijn het onderhand wel van Marvel gewend dat er een post-creditscené is, maar bij Guardians of The Galaxy Volume 2 is de uitvoering iets anders dan we gewend zijn. Het zijn er namelijk niet één, maar vijf.
Elk van de scenés heeft zijn eigen gevolgen in de toekomst van de Marvel Cinematic Universe. Toch lijkt de ene scené meer gevolgen te hebben dan de andere. Maar blijf gewoon zo lang mogelijk zitten, zodat je precies weet wat er in de toekomst zal gaan gebeuren.
Guardians of The Galaxy Volume 2 review

Een beetje een mislukte kloon

Al met al is Guardians of The Galaxy zeker geen slechte film. Toch voelt Volume 2 vaak wel als een mislukte kloon van het eerste deel. Regisseur en schrijver James Gunn heeft geprobeerd de magie van het eerste deel de dupliceren, maar is in verschillende opzichten net een stap te ver gegaan.
Zo probeert de film vaak té grappig te zijn, waardoor deze momenten eerder irritant aanvoelen dan daadwerkelijk grappig zijn. Desondanks zijn de meeste grappen wel geslaagd en heeft de film geweldige visuele momenten. Marvel-fans moeten Guardians of The Galaxy Volume 2 dus zeker een keertje hebben gezien.
Cijfer: 7.5