Wat is Ubisoft Club XP en wat kan ik ermee?

Article
donderdag, 04 januari 2018 om 9:52
xgn google image
Voor mensen die RPG-games spelen zal de afkorting XP, experience points ofwel 'ervaringspunten', bekend in de oren klinken. Ook bij Ubisoft kun je ervaring opdoen met Ubisoft Club XP, maar in plaats van naar je personage gaan deze naar je Club Account. Het werkt iets anders dan normaal, een goed idee dus om er wat dieper in te duiken!

Lees ook in deze serie:

  1. Wat is de Ubisoft Club?
  2. Wat zijn Ubisoft Club Units en hoe spaar je ze?
  3. Wat zijn Ubisoft Club Uitdagingen en hoe werkt het?
  4. Wat is een Ubisoft Club Account en waarom heb ik het nodig?
  5. Wat zijn Ubisoft Club Beloningen?
  6. Wat is Ubisoft Club XP en wat kan ik ermee?

Wat is het verschil tussen Ubisoft Club XP en Ubisoft Club Units?

Als lid van de Ubisoft Club zul je automatisch twee dingen sparen tijdens het gamen zodra je uitdagingen voltooit: Ubisoft Club Units en ervaringspunten genaamd XP. De Units kun je gebruiken om beloningen mee te unlocken of 20% korting te krijgen in de Ubisoft Store, XP is puur voor de show.
Hoe meer XP je verdient, hoe hoger het level van je Ubisoft Club Account wordt. Je kunt in je profiel op het Club Dashboard of in de Club App bekijken hoe je ervoor staat en hoeveel XP je voor het volgende level nodig hebt. Je XP is zichtbaar voor jezelf en je vrienden, leuk dus om te vergelijken wie het beste is. Het systeem is vergelijkbaar met Xbox Gamerscore van Microsoft.
Bovenstaande afbeelding geeft een idee van het aantal XP dat je per uitdaging kunt verdienen in Assassin's Creed Origins.
Meer weten over uitdagingen? Lees het artikel: Wat zijn Ubisoft Club Uitdagingen en hoe werkt het?
Ubisoft Club XP

Wat zijn Ubisoft Club Insignes?

Insignes, in het Engels badges genoemd, kun je net als XP behalen door het voltooien van Klassieke Uitdagingen in Ubisoft games. Als je een Insigne hebt behaald, krijg je hiervan automatisch een melding. De insignes die je hebt behaald kun je terugzien in je Ubisoft Club Dashboard of Club App en kan je vastprikken aan je profiel om deze een extra persoonlijk tintje te geven.
Het staat macho als je een aantal hele unieke insignes hebt behaald en je laat ook nog eens zien wat je favoriete games zijn. Een toffe show off factor dus om trots op te zijn!