Top 10 beste Android en iOS apps van 2015

Article
woensdag, 30 december 2015 om 12:02
xgn google image
Dit jaar zijn er weer een hoop nieuwe apps verschenen voor Android en iOS. Maar welke zijn nou de moeite waard om ruimte voor te maken op je toestel? Lees hier onze top 10 beste Android en iOS apps van 2015 voor een compleet overzicht.

10. Strings

Strings biedt je nieuwe mogelijkheden op je telefoon. Heb je wel eens spijt van een verzonden berichtje en doe je er alles aan om het terug te halen? Nou, dat kan nu dus. Het enige dat hier wel voor nodig is, is dat de verzender en de ontvanger beiden de app op hun toestel hebben staan.
Strings zorgt behalve voor het wissen van beschamende berichtjes ook voor een hele nieuwe sociale ervaring. Je kunt met de app bepaalde reminders aanmaken zodat je nooit meer een evenement, verjaardag of vakantie vergeet. Zo maak je bijvoorbeeld een “String” aan voor een evenement, waar je mensen kunt uitnodigen die vervolgens berichtjes kunnen achterlaten, foto’s kunnen posten en de String kunnen delen op hun social media.
Je kunt jouw Strings natuurlijk helemaal pimpen met leuke foto’s en filters en je kunt downloads inschakelen zodat je vrienden de foto’s kunnen opslaan of delen op Facebook of Twitter. Het wordt nu nog leuker om je ervaringen te onthouden en te delen. Je kunt de app gratis downloaden in de Apple App Store. Een versie voor Android is nog niet beschikbaar.

9. Prezi

Voor de mensen die altijd onderweg zijn is er nu de Prezi app. Je kunt als student of werknemer makkelijk al je Prezi presentaties bekijken op je tablet of smartphone. Erg handig als je nog even iets moet doorlezen of je moet voorbereiden voor die belangrijke presentatie.
Je kunt met de app nu online al je presentaties bekijken en als je ze download kun je ze ook allemaal offline bekijken. Ook het renderen is vergelijkbaar met hoe het op de computer zou zijn. Je kunt je presentaties behalve bekijken ook doorsturen via e-mail of social media en je kunt ze makkelijk embedden. Een andere leuke optie is dat je live Prezis van over de hele wereld kunt bijwonen.
Je kunt de app ook gebruiken om je Prezi te presenteren op een groter scherm. Je hoeft hiervoor alleen maar je toestel aan te sluiten aan een computer en dan kan je zelfs je Android toestel gebruiken als afstandsbediening. Prezi is gratis te downloaden voor Android en iOS. De app is in meerdere talen beschikbaar.

8. Skyro

Op bijna elke smartphone van vandaag de dag zit wel een audio opname app en de bediening wijst zich vanzelf. Toch zit er per app verschil in kwaliteit en functionaliteit en Skyro Voice Recorder laat zien dat een opname app zowel multifunctioneel als makkelijk in gebruik kan zijn.
Skyro is een in een Material Design vormgegeven audio opname app die veel meer kan dan slechts audio opnemen. Het design is ook een stuk aanlokkelijker, je kunt namelijk kiezen uit verschillende thema’s. De meeste zijn gratis, hoewel er ook een aantal alleen beschikbaar zijn in de Skyro Pro versie.
Naast het veranderen van de bestandsnaam kun je precies de golflijn zien van de opname en kun je tijdens het opnemen een foto toevoegen zodat je de specifieke opname sneller kunt terugvinden. Je kunt ook het bestandsformaat veranderen en de audio gain aanpassen. Alle opnames zijn terug te vinden in een strakke tijdlijn.
De app is zeker de ruimte op je telefoon waard als je geeft om kwalitatieve opnames die meer te bieden hebben dan in standaard opname apps. De kwaliteit is super goed en ook heeft de app een strakke vormgeving en biedt het een hoop extra features. De app is gratis op Android hoewel je voor de Pro versie wel moet betalen, namelijk 1,76 euro.

7. YouTube Kids

De officiële YouTube Kids app is speciaal ontworpen voor de nieuwsgierige jonge geesten. Het is een super makkelijke en handige app voor de jongere kinderen waar ze video’s kunnen bekijken, kanalen kunnen ontdekken en hun eigen favoriete afspeellijsten kunnen aanmaken.
De app is zeker handig voor jongere kinderen aangezien de app YouTube filtert en ervoor zorgt dat je kinderen geen video’s te zien krijgen die niet geschikt voor ze zijn. De app is onderverdeeld in vier categorieën, namelijk muziek, leren, ontdekken en tv-series. Ook het design is zodanig aangepast dat het reuze makkelijk is voor jonge kinderen om te bedienen.
Ouders kunnen de app aanpassen naar hun eigen smaak als ze vinden dat bepaalde video’s of thema’s niet geschikt zijn voor hun kinderen. Je kunt de app gratis downloaden voor Android en iOS.

6. Flow Home

Flow Home is het beste te beschrijven als een nieuwe soort Android launcher. Normaal gesproken zie je op je startscherm alleen icoontjes van bepaalde apps, maar nu krijg je de elementen vanuit deze iconen te zien.
Zo krijg je meteen foto’s van instagram of Facebook te zien, Tweets, berichten van mensen die je volgt en het laatste nieuws van bijvoorbeeld Feedly. Je kunt meteen retweeten, dingen liken en volledige artikelen lezen vanuit je startscherm. Flow Home zorgt er ook voor dat al je notificaties direct te zien zijn aan de bovenkant van je scherm, waardoor je snel in de gaten hebt wanneer er nieuwe binnenkomen.
Momenteel is de app nog in zijn beta fase en moet volgens de ontwikkelaar een volledige versie later volgen. Je kunt de beta van de app gratis vinden in de Android App Store. Over een versie voor iOS wordt momenteel nog niet gesproken.

5. CloudPlayer

CloudPlayer is een revolutionaire muziekspeler die ervoor zorgt dat jij als gebruiker constant controle hebt over je muziek, waar het ook opgeslagen is. Je kunt het gebruiken als een offline muziekspeler of je kunt de app linken aan diensten zoals Dropbox, OneDrive en Google Drive zodat je toegang hebt tot een hele database aan muziek.
Je kunt al je muziek streamen of downloaden en vervolgens offline luisteren waar je ook bent. Ook bevat het ondersteuning voor AirPlay en Chromecast en voor Android Wear en Android Auto. Ook de kwaliteit is het zeker waard, waardoor je muziekervaring nog beter wordt.
De app is handig in gebruik en heeft een strak design. Zo hebben alle albumhoezen en artiestenfoto’s een hoge kwaliteit en heb je toegang tot een geavanceerde database van albums, artiesten, genre’s etc. Nadat je de muziek van je accounts hebt gedownload kun je de muziek weer makkelijk streamen naar je AirPlay of Google Chromecast.
De basisversie van CloudPlayer is gratis en je kan 30 dagen gratis toegang krijgen tot de Premium features van de app. Na deze 30 dagen moet je betalen voor de Premium versie als je deze wilt houden. De app is alleen beschikbaar voor Android apparaten.

4. Strava

Je kunt je hardloopsessies en ritten in de auto nu makkelijk bijhouden met GPS, je kunt meedoen aan uitdagingen en je sportprestaties vergelijken met die van je vrienden. Met Strava heb je al deze informatie tot je beschikking waardoor fit blijven nog makkelijker en leuker wordt.
Zo kun je routes bekijken die je gemaakt of gevonden hebt en heb je toegang tot je volledige activiteitenkaart. Al je statistieken zoals afstand, tempo, snelheid en verbrande calorieën kun je meteen aflezen. Wat ook leuk is aan deze app is dat je je vrienden kunt uitdagen waardoor je beter gemotiveerd blijft.
Sporten is nog nooit zo leuk geweest nu je al de informatie binnen handbereik hebt. Drijf jezelf tot het uiterste met Strava. Je kunt de app gratis downloaden voor Android en iOS hoewel je wel voor een Premium abonnement kunt kiezen waar je voor moet betalen. Bij de Premium versie krijg je toegang tot meer features zoals de mogelijkheid om te filteren op leeftijd en gewicht.

3. Hotel My Phone

Voor degenen die nog wel eens hun telefoon thuis vergeten of weer eens zonder batterij zitten is er nu de perfecte oplossing. Met Hotel My Phone kun je nu op je eigen telefoon terecht zonder daadwerkelijk je telefoon bij je te hebben.
Met de Hotel My Phone app kun je via de telefoon van de vriend of familielid op je eigen telefoon terecht. Zodra je de app geïnstalleerd hebt en ook op de telefoon die je leent dan kun je inloggen en krijg je vanzelf al je eigen contacten op het leentoestel te zien. Zo kun je berichten sturen en bellen alsof het vanaf je eigen toestel zou gebeuren.
Je hoeft ook niet bang te zijn dat je persoonlijk informatie op het andere toestel blijft staan, want zodra je uitlogt dan verdwijnt al je persoonlijke informatie weer. De app is gratis te downloaden voor Android en iOS hoewel er wel sprake is van optionele in-app aankopen.

2. Smart Launcher 3

Je kunt je telefoon nu nog sneller en overzichtelijker maken met de innovatieve Smart Launcher 3. De launcher zorgt ervoor dat je Android intuïtiever wordt en een stuk meer georganiseerd. Het is een op zichzelf staande launcher en maakt geen gebruik van de AOSP launcher.
De app bevat exclusieve features en aanpassingen zodat je jouw telefoon en scherm kunt indelen zoals jij graag wilt. Je kunt snelkoppelingen inschakelen waardoor je meteen bij bepaalde apps of acties belandt en je kunt natuurlijk meerdere widgets toevoegen.
Je kunt ook kiezen om al je notificaties op je hoofdscherm te plaatsen zodat je meteen op de hoogte bent van wat er allemaal speelt op je sociale netwerken. De app bevat meerdere thema’s zodat je precies zelf kunt bepalen hoe jouw Android toestel eruit komt te zien.
Je kunt kiezen tussen Smart Launcher 3 en Smart Launcher 3 Pro. Je betaalt voor de eerstgenoemde niks, maar voor de Pro versie betaal je 3,97 euro. Wel bevat deze laatste een stuk meer features en acties die je in de gratis versie niet kunt vinden. De app is alleen beschikbaar op Android systemen.

1. Pocket

Zelfs in 2015 zijn er nog tijden en plekken waar we maar geen internetconnectie kunnen krijgen of vinden. Dit betekent echter niet dat je dan niet meer terecht kunt op websites. Met de Pocket app kun je nu al je artikelen, verhalen, blog posts, video’s en wat je ook vindt op internet opslaan zodat je hier nog makkelijk terecht kunt wanneer je weer eens geen internet hebt.
Je kunt er zelfs voor kiezen om je opgeslagen informatie te synchroniseren zodat je op elk apparaat waar je Pocket op geïnstalleerd hebt je artikelen kunt lezen en je video’s kunt kijken. Je kunt niet alleen vanaf je smartphones of tablets maar ook vanaf je computer bestanden opslaan. Daarnaast kun je vanuit bepaalde apps dingen opslaan, bijvoorbeeld via Facebook of Flipboard.
Je kunt Pocket geheel naar je eigen smaak aanpassen, zodat de lay-out precies voor jou geschikt is. Ook kun je persoonlijke aanbevelingen doorsturen naar mensen die je volgt. De app is beschikbaar voor Android en iOS en is geheel gratis te installeren.
Dit was ons overzicht van de beste Android en iOS apps van 2015. Staat jouw favoriet erbij? Laat het weten in de comments!