De top 10 beste trailers van 2015 - Deze moet je gezien hebben!

Article
woensdag, 30 december 2015 om 15:30
xgn google image
Trailers verschijnen regelmatig. Behalve een voorproefje geven van een game of film bouwen ze ook de hype op. De 10 beste trailers van 2015 vind je hier in onze top 10. Deze trailers moet je gezien hebben!
Zowel films als games van dit jaar kregen te gekke trailers. Sommige trailers steken er echter met kop en schouders bovenuit. Deze 10 trailers moet je zeker weten hebben gezien voordat 2015 om is!

10. Warcraft trailer

Dat er een Warcraft film zou komen, was al enkele jaren bekend. Wanneer de film zou komen, wisten we niet tot vorige maand. Op Blizzcon werd dit jaar de eerste trailer - bekijk hem hier - getoond van de film Warcraft. De film speelt zich af rond de tijd dat The Dark Portal voor het eerst wordt geopend.
Mensen die bekend zijn met de lore van Warcraft krijgen veel bekende personages te zien. Anduin Lothar, gespeeld door Travis Fimmel, komt voor in de film en ook Orgrim Doomhammer speelt een rol. De trailer die werd getoond op Blizzcon is megagoed bekeken inmiddels. De teller staat ondertussen al op meer dan 18 miljoen views!

9. Mad Max: Fury Road trailer

De nieuwe Mad Max is een bij vlagen gestoorde film. Fury Road zit vol met doldwaze personages, voertuigen en een wereld vol zand. De absurditeit van de film komt bijzonder goed naar voren in de trailer.
Ook de Blu-Ray versie van de film beviel ons uitermate goed: Mad Max Fury Road is een film die je moet zien!

8. Halo 5: Guardians launch trailer

Het nieuwste Halo avontuur genaamd Halo 5: Guardians kwam dit jaar uit. De franchise die exclusief voor de Xbox consoles gemaakt wordt heeft met Halo 5 weer een fantastische game neergezet. Bij de release van zo'n grote game horot natuurlijk ook een te gekke launch trailer. Die trailer vind je hierboven, compleet met fantastische muziek van Muse!

7. Final Fantasy 7 Remake trailer

Veel fans riepen al jaren te schreeuwen voor een remake van de bekende game Final Fantasy 7. Het origineel kwam in 1997 uit voor de PSOne en wordt door velen beschouwd als een van de beste Final Fantasy games in de reeks.
Op de E3 werd dit jaar een officiële remake aangekondigd van de game en veel mensen konden hun geluk dan ook niet op. Bijgeleverd vind je de trailer waarmee de remake deze zomer officieel werd aangekondigd.

6. Fallout 4 reveal trailer

Voor de E3 deze zomer was nog niet bekend of er inderdaad een vervolg zou komen op Fallout 3 uit 2008. Veel mensen dachten wel dat er inderdaad een Fallout 4 zou komen, maar niets was nog zeker.
Op de E3 werden voor het eerst beelden getoond van Fallout 4 en werd ook de releasedatum van 10 november bekendgemaakt. De trailer die afgelopen zomer in Los Angeles voor het eerst getoond werd bekijk je hierboven.

5. The Witcher 3: Wild Hunt trailer

Een groots en episch avontuur. Dat beloofde The Witcher 3 te worden. De game is wat dat betreft meer dan geslaagd: het is zelfs de Game van het Jaar geworden bij XGN, maar ook internationaal is de game uitgeroepen tot Game of the Year! The Witcher 3 overtof alle verwachtingen en is met recht de beste game van 2015.
Bijbehorend aan de lancering in mei dit jaar was deze launch trailer. De trailer windt er geen doekjes om en je krijgt ook totaal het idee dat er een enorme wereld voor je klaarstaat. Heb je The Witcher 3 nog niet gespeeld, raden we je dan ook van harte aan om de game eens een kans te geven.

4. Star Wars Episode VII The Force Awakens trailer

De maand december staat in het teken van maar één film: Star Wars Episode VII. Het vervolg op de originele trilogie speelt zich ongeveer dertig jaar af na Return of the Jedi. Heel veel fans keken uit naar dit zevende deel en hoe het zou worden neergezet. Na het zien van de film waren heel veel mensen onder de indruk en kan ook wel gezegd worden dat de film alles behalve tegenvalt.
Voordat de film in de bioscoop draaide, werd deze enorm opgehyped met allerlei merchandise, tv-spotjes en natuurlijk een epische trailer. De officiële trailer staat hierboven. Inmiddels is de trailer al meer dan 81 miljoen keer bekeken en wat bioscoopbezoekjes betreft zijn er al veel records gebroken. Wat dat betreft kunnen we wel stellen dat Star Wars meer dan ooit leeft.

3. Dishonored 2 trailer

De eerste Dishonored was een te gekke game. Met diverse superkrachten kon je missies voltooien zoals jij het het liefste zou doen. Je speelt in Dishonored met Corvo, een lijfwacht van de koningin die onterecht beschuldigd wordt als de koningin sterft. Corvo keert nu terug voor een tweede avontuur in Dishonored 2.
Het vervolg werd op de E3 aangekondigd met een reveal trailer. Dit keer kun je ook met Emily, de dochter van de koningin uit deel één, spelen. Beide karakters hebben een eigen speelstijl en verschillen daarom nogal van elkaar wat gameplay betreft. Dishonored 2 komt in het voorjaar van 2016 uit.

2. Far Cry Primal reveal trailer

In Far Cry 3 en Far Cry 4 bezochten we exotische locaties. De nieuwste Far Cry zou het allemaal net even anders gaan doen: de game zou zich namelijk in de IJstijd afspelen! Begin oktober speelden deze geruchten, maar al snel werden de geruchten bevestigd: de nieuwe Far Cry laat je worstelen met sabeltandtijgers en jagen op mammoeten. Meet Far Cry Primal!
Als beast hunter van je groep moet jij andere stammen verslaan en gebied terugveroveren. Je kan hierbij gebruik maken van de wilde dieren, die je kan temmen en ze vervolgens op vijanden af kan sturen. Daarnaast heb je enkel de beschikking over primitieve wapens en middelen, net als duizenden jaren geleden. De game komt in februari uit voor de PS4 en Xbox One en iets later voor de PC.

1. Horizon: Zero Dawn reveal trailer

Een van de meest spraakmakende bekendmakingen op de E3 van dit jaar was ongetwijfeld Horizon: Zero Dawn. Deze postapocalyptische game wordt exclusief ontwikkeld voor de PS4 door Guerilla Games, de bekende Nederlandse ontwikkelaar van onder andere de Killzone franchise. In de trailer maak je kennis met de eerste gameplay van de exclusieve titel. De mensheid is in het nadeel: de wereld wordt nu overwoekerd door wilde natuur en er lopen allerlei gigantische en mechanische beesten rond.
Gewapend met wapens als een pijl- en boog neem je het op tegen deze enorme beesten. De game wordt in 2016 verwacht, maar het zou best kunnen dat het pas 2017 wordt voordat we met de game aan de slag kunnen.