De top 5 beste games van 2015 volgens Laura de Fluiter

Article
dinsdag, 29 december 2015 om 18:00
xgn google image
Laura zorgt ervoor dat er niet enkel mannen bij XGN zijn. Immers is gamen ook iets voor vrouwen. En dat bewijst Laura, want die houdt gewoon keihard van actie en avontuur. Niets geen Barbie game. Dit is de top 5 beste games van 2015 volgens Lauraaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa.
Voorafgaand aan deze top 5 moet ik wel even vermelden dat ik eigenlijk dit jaar vrij weinig nieuwe games heb gespeeld. Ik heb me vooral bezig gehouden met het uitspelen van mijn backlog, die bestond uit een hele hoop oudere games uit voorgaande jaren. Daardoor had ik wat minder tijd voor de grote titels van dit jaar, die ik overigens wel aangeschaft heb.
Hoewel ik mijn backlog dus halverwege het jaar stevig verdund had, is deze nu opnieuw aangevuld (voornamelijk dankzij Black Friday). Oeps. Maar dan wel met grote titels als Uncharted: The Nathan Drake Collection, Until Dawn, The Order 1886 (ja, ik heb een PS4 gekocht, valt het op?), Fallout 4, The Witcher 3 en zo kan ik nog wel even doorgaan. Aan deze games ben ik echter nog niet begonnen, dus je zult ze niet terugvinden in deze top 5.

5. The Elder Scrolls Online: Tamriel Unlimited (Xbox One)

Deze zomer verscheen The Elder Scrolls Online eindelijk op de console, een game waar ik vele uren in heb gestoken. Een van de dingen die ik altijd miste in de voorgaande The Elder Scrolls games die ik heb gespeeld, was de mogelijkheid deze samen te spelen. Maar aangezien The Elder Scrolls Online een MMO is, is deze natuurlijk uitermate geschikt voor co-op. En dat is tof!
Het is in je eentje al leuk om op ontdekkingsreis te gaan in de wonderlijke wereld genaamd Tamriel, maar met anderen erbij is dat nog veel leuker. Bovendien is het tof om te zien dat steeds meer MMO's naar de console komen en dat je dus niet per sé meer een computer nodig hebt om deze te spelen. Een game waarin je zoveel vrijheid hebt als in The Elder Scrolls Online valt bij mij goed in de smaak, vandaar dat deze terechtkomt in mijn top 5 lijstje.
82906

4. Gears Of War: Ultimate Edition (Xbox One)

Gears Of War is een enorm toffe game, net als de rest van de delen in de gamereeks. Ook de recent verschenen Ultimate Edition van Gears Of War vond ik daarom erg vet. Deze brute game opnieuw spelen in een geheel nieuw grafisch jasje, met 1080p en 60fps? Yes, please!
Negen jaar na release van de originele game is het nog net zo leuk om lekker split-screen (of solo natuurlijk) een hele hoop locust neer te knallen. Bovendien maakt de Ultimate Edition het wachten op Gears 4 een stukje makkelijker. Een klein stukje maar..
82907

3. Halo 5: Guardians (Xbox One)

Als groot Halo-fan kan het niet anders dan dat deze game in mijn top 5-lijstje terechtkomt, hoewel ik niet over alle aspecten van de game erg te spreken ben. Ik was bijvoorbeeld niet heel erg onder de indruk van de singleplayer: zo was de speelduur veel te kort, kwam de Master Chief te weinig in de game voor, was het verhaal niet echt denderend en het gebrek aan split-screen was toch wel erg jammer.
Gelukkig maakten de heerlijke gameplay en de prachtige graphics wel een hoop goed, waardoor het uiteindelijk zeker een vermakelijke game is. Bovendien speelt de multiplayer van deze game heerlijk weg, wat geldt voor zowel de Arena als Warzone modi. Warzone biedt een hoop vernieuwing in de vorm van REQ-pakketten, het grote aantal spelers en de ongekende chaos die zich op het digitale slagveld afspeelt. Arena biedt juist de klassieke Halo multiplayer die we gewend zijn van de serie. Zo is er dus voor ieder wat wils in de multiplayer.
82908 1

2. Rise Of The Tomb Raider (Xbox One)

Hoewel Rise Of The Tomb Raider niet overal even goed wordt beoordeeld, vond ik het zeker een van de betere games van 2015. De game is enorm vermakelijk en zorgt voor aardig wat uren speelplezier, zeker wanneer je een achievement/collectible-junkie bent (zoals ik). Elke optionele tombe, elke grot en elk kamp moet én zal verkend worden en elke collectible moet gevonden worden. En daar ben je natuurlijk wel even mee bezig.
Rise of the Tomb Raider ziet er grafisch prachtig uit en de gameplay is vermakelijk. Zo hoef je niet alleen het verhaal lineair te doorlopen, maar kan je ook bijvoorbeeld optionele missies aangaan, gebieden naar hartenlust verkennen, klimmen en klauteren tot je er letterlijk bij neervalt en optionele tombes doorlopen. De combinatie van vlotte gameplay, prachtige graphics en een hele hoop leuke collectibles en achievements (bijvoorbeeld ‘Schiet een kip uit de lucht met een vuurpijl’ - wat nog een aardige opgave bleek te zijn) zorgen voor een hoop vermaak.
82909

1. Destiny: The Taken King (Xbox One)

Het is natuurlijk betwistbaar of deze game wel of niet in het lijstje van games uit 2015 hoort, maar in mijn opinie hoort The Taken King hier zeker in thuis. Destiny: The Taken King zit namelijk zó vol met content, dat het eigenlijk geen expansie is maar een geheel nieuw deel in de ervaring die Destiny heet, wat onder andere bevestigd wordt door het feit dat je deze 'expansie' eigenlijk wel moet kopen, wil je het spel blijven spelen.
Het is inmiddels eind 2015 en ik speel nog steeds Destiny, samen met miljoenen andere lotgenoten. Alleen daarom al verdient deze game op nummer 1 te staan: het is echt niet normaal hoezeer je blijft ‘plakken’ aan The Taken King. Te midden van alle vette releases van dit jaar (ik ben nog niet eens begonnen aan games als Fallout 4 en The Witcher 3, hoewel ik ze al wel heb aangeschaft..) kom ik toch altijd terug bij Destiny. In het weekend ram ik altijd even de wekelijkse Nightfall en Heroic Strikes erdoorheen en wanneer ik tijd heb speel ik ook meestal wel even de dagelijkse missie(s).
Destiny: The Taken King is in dat opzicht echt een gekke game. Je blijft maar grinden en je blijft terugkomen, zelfs wanneer je dezelfde missies vaker hebt gespeeld dan je kan tellen. Gelukkig bracht The Taken King een hoop nieuwe, toffe content. Bovendien blijft Bungie de game zo goed ondersteunen, met wekelijkse updates, nieuwe events, nieuwe toevoegingen en aanpassingen en nog veel meer. Ik denk persoonlijk dat Destiny een game is die ik lang zal blijven spelen, waarbij elke nieuwe expansie, nieuwe toevoeging of nieuw evenement ervoor zorgt dat spelers maar blijven terugkomen, in de hoop op de beste gear en wapens.
82910

Eervolle vermelding

Naast deze 5 games (en mijn backlog) heb ik natuurlijk wel meer toffe games gespeeld dit jaar, die ook nog even een eervolle vermelding verdienen. Dit jaar heb ik namelijk een PlayStation 4 (en een PS Vita) gekocht, zodat ik eindelijk met al die toffe PlayStation-exclusives aan de slag kan! Mijn PS4 kwam in de vorm van de Battlefront bundel, met een 1TB Darth Vader PS4 en de game Star Wars Battlefront. Dit is zeker een toffe game, die vooral op grafisch gebied enorm uitblinkt en gepaard gaat met heerlijke gameplay.
Ook heb ik inmiddels Until Dawn op de PlayStation 4 uitgespeeld en moet ik deze game wel even vermelden. Op het moment dat ik deze top 5 in elkaar zette had ik dat nog niet gedaan, maar deze top 5 zou er sowieso anders uitzien als ik Until Dawn op dat moment al gespeeld had! Wat was dat een vette game zeg, ik heb 'm ook in één ruk uitgespeeld. Ik hou er echt van wanneer jouw keuzes als speler invloed hebben op het verhaal of het einde van een game. En Until Dawn draait natuurlijk helemaal om de keuzes die jij maakt: zo vet!
Dit jaar heb ik naast een PlayStation 4 ook een PS Vita aangeschaft en wat zijn daar toch vette games op te spelen! Vooral de game Steins;Gate was heel erg vet. Ook heb ik een hoop games gespeeld die al eerder uitkwamen voor de PS Vita, maar helaas kan ik deze niet noemen aangezien ze niet in 2015 verschenen.