Top 10 beste action adventure games in 2019 om naar uit te kijken

Article
maandag, 26 augustus 2019 om 8:30
top 5 beste action adventure games in 2019 om naar uit te kijken 153713 1
Met toffe games zoals Devil May Cry 5 en Days Gone zijn fans van action-adventure dit jaar al meerdere malen aan hun trekken gekomen, maar we hoeven niet bang te zijn dat er tot volgend jaar niets meer uitkomt op dat vlak. Hier is een top 10 beste action adventure games in 2019 om nog naar uit te kijken!

10. The Witcher 3 voor Nintendo Switch

Het is een technisch wonder, maar toch een die gelukt is: The Witcher 3: Wild Hunt komt naar de Nintendo Switch. Het is inmiddels vier jaar geleden dat CD Projekt RED Geralt of Rivia tot een van de meest populaire (anti)helden katapulteerde op de PlayStation 4, Xbox One en PC met misschien wel een van de beste games ooit gemaakt. Wij gaven de game in onze The Witcher 3 review een ruime 9.5.
Lang leek het erop dat deze game nooit het daglicht zou zien op de Switch, maar niets is minder waar gebleken. Het moet gezegd worden: Nintendo en CD Projekt RED hebben een wereldprestatie afgeleverd, want de Switch is niet zo krachtig als de consoles van Microsoft en Sony. Nu is het ook mogelijk om op vakanties, in pauzes of waar en wanneer dan ook te genieten van Geralts avonturen in Skellige, Novigrad, Velen en andere prachtige locaties. Als kers op de taart bevat deze versie als een Complete Edition ook alle content inclusief Hearts of Stone en Blood and Wine.
The Witcher 3: Wild Hunt komt op 15 oktober uit voor Nintendo Switch.
153813

9. Greedfall

Greedfall oogt misschien als een game uit de stal van Bioware, maar is van de minder bekende studio Spiders. Voordat Spiders hieraan begon, werkte de studio onder andere aan games als Bound by Flame, Of Orcs and Men en The Testament of Sherlock Holmes. Greedfall gaat weer iets compleet anders zijn en is gesitueerd in een fictieve setting die veel weg heeft van de Europese kolonisatie uit de 17e eeuw.
In Greedfall verken je het eiland Teer Fradee met een party van maximaal drie personages. Je krijgt met veel RPG-elementen te maken: van de character creation en de uit te breiden skills en wapenuitrusting tot aan belangrijke keuzes die het verhaal beïnvloeden. We zijn benieuwd naar dit avontuur over politiek, verraad en monsters en denken dat het wel eens een positieve verrassing kan zijn.
Greedfall komt op 10 september uit voor PC, PlayStation 4 en Xbox One.
153850

8. Code Vein

Nog een game met RPG-elementen in deze top 10 beste action adventure games in 2019 waar je naar kunt uitkijken. In Code Vein reis je als Revenant, een andere term voor vampier, af naar de ruïnes van Vein en neem je het à la Dark Souls en Bloodborne op tegen talloze eindbazen. Je doet dat met een personage dat je zelf kunt creëren en de opties daarvoor zijn aardig gevarieerd. Bovendien hoef je er niet alleen voor te staan, want je kunt net als in Greedfall een groep verzamelen alleen hier ook in co-op.
Code Vein zal een uitdagende game worden, maar gelukkig krijg je allerlei hulpmiddelen als Blood Veils en speciale vaardigheden zoals Gifts toegeworpen. Meer daarover lees je in onze Code Vein preview. Mocht je niet direct overtuigd zijn, maar wel benieuwd naar de game, dan is er goed nieuws. Bandai Namco heeft voor deze game een demo gemaakt die op 3 september uitkomt, een paar weken voor de game zelf, verkrijgbaar is.
Code Vein komt op 27 september uit voor PC, PlayStation 4 en Xbox One.
153851

7. Darksiders Genesis

Als je bekend bent met de franchise Darksiders, is het goed mogelijk dat Genesis niet is zoals je denkt. De eerdere drie titels leken wat meer op de meeste andere games uit deze top 10 action adventure games in 2019 die nog uitkomen met een third person perspectief. THQ Nordic heeft er alleen maling aan om zich te conformeren aan een vaste identiteit voor de franchise en gooit het over een geheel andere boeg.
Darksiders Genesis heeft verrassend genoeg een top-down perspectief en heeft daardoor veel weg van Blizzards Diablo 3. Het is ditmaal tijd voor de vierde Ruiter van de Apocalyps om in actie te komen. Als het nieuwe hoofdpersonage Strife ga je op pad om het uiteindelijk tegen Lucifer op te nemen.
Darksiders Genesis heeft nog geen vaste releasedatum, maar komt ergens dit jaar uit op Nintendo Switch, PC, PlayStation 4, Xbox One en Google Stadia.
153852

6. Luigi's Mansion 3

Luigi heeft het betreurenswaardige lot dat hij in de schaduw van zijn broer Mario blijft staan. De Italiaan met de groene pet heeft dan ook een stuk minder games, maar een van de betere franchises met Luigi in de hoofdrol is Luigi's Mansion. Daarvan komt dit jaar Luigi's Mansion 3 en dat lijkt een waardige opvolger van het zeer sterke tweede hoofdstuk dat wij een 9.0 gaven.
In Luigi's Mansion 3 doorzoek je opnieuw een spookhuis met een stofzuiger in de hand om spoken en andere monsters op te zuigen. Ditmaal heb je een glibberige, groene dubbelganger genaamd Gooigi die je te hulp kan schieten. Het is mogelijk om deze door een co-op partner te laten besturen als je een van je Joy-Cons doorgeeft.
Luigi's Mansion 3 komt op 31 oktober uit als exclusieve game voor Nintendo Switch.
153853

5. Control

Remedy Entertainment heeft een indrukwekkend portfolio aan games als Max Payne, Alan Wake en Quantum Break. Hun nieuwste telg zal Control heten en heel snel uitkomen! Nadat de Federal Bureau of Control(FBC) in New York door een buitenaardse dreiging genaamd de Hiss wordt aangevallen, is het aan jou om terug te slaan met krachtige en unieke gaven. Dit bovennatuurlijke verhaal speel je zoals de andere games van Remedy in third person perspectief als Jesse Faden, de nieuwe Director van het FBC.
Control moet barsten van de actie en een mysterieus tintje hebben en een metroidvania-achtige wereld bevatten.. Met name de krachten waarover je beschikt en die grotendeels te maken hebben met telekinesis gooien de deur open voor mogelijkheden tijdens gevechten. Remedy wilde in dit opzicht een stap verder gaan dan ze eerder deden met Bullet Time in Max Payne en Time Powers in Quantum Break, maar het wel enigszins realistisch houden en niet overdreven. Of dat goed uitpakt kom je snel te weten in de review!
Control komt op 27 augustus uit voor PC, PlayStation 4 en Xbox One.
153854

4. Legend of Zelda: Links Awakening

Zelda en Link hebben al heel wat avonturen, maar Link's Awakening is een van de oudste. Om precies te zijn is dit het vierde spel uit de Legend of Zelda-reeks en uitgekomen in 1993. Nintendo is lang bezig geweest om deze parel opnieuw uit te brengen in de vorm van een remake voor de Switch. De hele game is vanaf de grond opnieuw opgebouwd en is daardoor weer helemaal met de tijd mee.
Link strandt in deze game na een heftige storm op zee op het eiland Koholint. Daar moet hij zich door tal van dungeons vechten en monsters verslaan. Het klinkt duister, maar dat is het zeker niet door de felle kleuren die van het scherm afspatten, het chibi manga stijltje en de geremasterde, vrolijke soundtrack die tevens nieuwe muziek bevat.
The Legend of Zelda: Link's Awakening komt op 20 september uit als exclusieve game voor Nintendo Switch.
153855

3. The Outer Worlds

The Outer Worlds kan wel eens worden wat Fallout niet meer is en misschien wel meer dan dat. Deze action adventure RPG komt van Obsidian Entertainment, nota bene de makers van Fallout New Vegas, die volgens veel fans een van de beste delen uit die serie is. In The Outer Worlds ga je op pad met een eigen personage en heb je zelf in de hand hoe jij je gedraagt en waar je zin in hebt. De vrijheid moet gigantisch zijn en dat is in combinatie met de prachtige wereld precies de reden dat je deze game in de gaten moet houden.
Heb jij zin om de boy scout uit te hangen, een laffe bandiet of juist iets ertussenin? De missies die je krijgt van anderen zijn zo ingericht dat je alsnog kunt bepalen hoe je het aanpakt. Je kan zelfs je eigen opdrachtgever een kogel door het hoofd jagen als je het niet met hem eens bent. Het verhaal vormt zich aan de hand van de keuzes die jij maakt. De vrijheid reikt verder dan dat, want je kunt dialogen op verschillende manieren aangaan, skilltrees uitbreiden, wapens upgraden, gezelschap mee op reis nemen en veel meer.
The Outer Worlds komt uit op 25 oktober voor Nintendo Switch, PC, PlayStation 4 en Xbox One.
153856

2. Death Stranding

Wat valt er over Death Stranding te zeggen? Heel veel en heel weinig tegelijk om eerlijk te zijn. Deze game is het nieuwste kindje van Hideo Kojima sinds hij zijn handen noodgedwongen van Metal Gear Solid aftrok en met zijn nieuwe studio Kojima Productions heeft hij daar wel de voogdij over. Hij kan nu zijn vreemde fantasieën weer de vrije loop laten en dat resulteert in een zeer mysterieus verhaal over thema's als leven en dood en een gefragmenteerde samenleving.
Er is nog veel van Death Stranding in nevelen gehuld ondanks dat er al meerdere uitgebreide trailers zijn verschenen. Waar het verhaal precies over gaat is nog niet helemaal duidelijk, maar er doen al uitgebreide theorieën de ronde. In ieder geval heeft Kojima een ware sterrencast weten te strikken met Norman Reedus (The Walking Dead) in de hoofdrol naast Léa Seydoux, Mads Mikkelsen en Guillermo Del Toro.
Death Stranding komt op 8 november als exclusieve game voor de PlayStation 4 uit.
153857

1. Star Wars Jedi: Fallen Order

Star Wars Jedi: Fallen Order moet het singleplayergenre in de sci-fi franchise weer op de kaart zetten. Na het annuleren van LucasArts' Star Wars 1313 en de uitspraken van EA dat singleplayer games in diens ogen dood waren, was de hoop op een nieuwe sterke game (in het Star Wars-universum) kleiner dan ooit. Het kwam dan ook als een verrassing dat uitgerekend diezelfde uitgever met Star Wars Jedi: Fallen Order kwam aanzetten.
Het voelt een beetje alsof het oude idee voortleeft in deze aankomende game. De beelden die tot nu toe zijn verschenen beloven veel goeds. Dit intergalactische avontuur speelt zich net als Rogue One: A Star Wars Story af tussen de films Revenge of the Sith en A New Hope en stelt voormalig Padawan Cal Kestis centraal. Hij heeft de Clone Wars en Order 66 overleefd door zich als scrapper te verstoppen en wil de Jedi Order nieuw leven inblazen. Een prima setting met aardig wat speelruimte om binnen de lijntjes van het verhaal uit de films te blijven.
Star Wars Jedi: Fallen Order komt op 15 november uit voor PC, PlayStation 4 en Xbox One.

Top 10 beste action adventure games in 2019 - Een feest voor liefhebbers

Hoewel er al een aantal geweldige toppers zijn uitgekomen dit jaar, zijn het vooral de laatste maanden van 2019 waar we ons op kunnen verheugen. Zoals je hebt gemerkt met deze top 10 beste action adventure games in 2019 die nog verschijnen, komen ze in alle kleuren en smaken. Ben je ook benieuwd welke shooters er aankomen, lees dan onze top 5 beste shooters in 2019 om naar uit te kijken.