Top 5 redenen om uit te kijken naar de Man of Medan release

  De Man of Medan release ligt om de hoek en na het spelen van de preview zijn wij onwijs benieuwd naar hoe deze game uit zal gaan pakken. De game is in dezelfde stijl gemaakt als Until Dawn, maar bevat een aantal nieuwe features en uiteraard een gloednieuwe verhaallijn. Dit zal het eerste deel zijn van The Dark Pictures Anthology.

  5. Een eerbetoon aan horror

  Als jij een horrorfan in hart en nieren bent dan is dat een hele grote reden om uit te kijken naar de Man of Medan release. The Dark Pictures Anthology is namelijk een eerbetoon aan horror. Om precies te zijn een eerbetoon aan horror antologieën. Uitgever Bandai Namco Entertainment en ontwikkelaar Supermassive Games hebben al eerder een toffe horrorgame neergezet met Until Dawn, waarin een groep tieners de engste nacht van hun leven beleeft, maar dit keer is door de ontwikkelaar alles uit de kast getrokken.

  Hiervoor is helemaal teruggegaan naar de oorsprong van het genre. Klassieke formules zijn tot in de diepste details bekeken en de sterkste punten van het genre zijn op een rijtje gezet. Dit heeft de Supermassive Games inzichten gegeven in de elementen die horrorfranchises zo groot gemaakt hebben en de unieke mogelijkheid om jou als horrorfan hartkloppingen, kippenvel en samengeknepen billen te geven bij iedere stap in dit avontuur. Man of Medan trapt de antologie af met een filmisch horrorverhaal midden op zee.

  4. Hulpeloos op de oceaan

  Het onbekende kan doodeng zijn. Als er één plek is op aarde waar dingen nog onbekend zijn, dan is dat wel midden in de oceaan. Man of Medan neemt precies deze setting als onderwerp van de game. Maar het houdt niet op bij de oceaan, waar een groepje vrienden, vertolkt door onder andere Shawn Ashmore (X-Men 2), Kareem Tristan Alleyne (Altered Carbon) en Ayisha Issa (Polar, Shadowhunters: The Mortal Instruments), zich opmaakt voor een duik naar een onontdekt wrak van een bommenwerper uit de Tweede Wereldoorlog.

  De trip van de tieners zal namelijk een wending nemen gedurende de game, waarbij het onbekende veel verder gaat dan de oceaan zelf. Wat te denken aan een enorme verlaten en vervallen schip uit WO2? Het schip herbergt bizarre en vooral enge omgevingen die je vanaf moment één het zweet zal doen uitbreken. Bovendien zijn de karakters op het schip hulpeloos en krijgen ze te maken met een flinke dosis enge momenten. Jij bestuurt ieder karakter in de game en zit dus op de eerste rij als de horror in al zijn vormen los barst in de Man of Medan release.

  3. Zelf aan het roer staan

  The Dark Pictures Anthology: Man of Medan is een game die jou niet alleen op de eerste rij zet, maar je ook zelf aan het roer laat staan. Wanneer je een horrorfilm kijkt maak je mee wat een personage doet, maar hierin zijn alle gebeurtenissen voorop vastgesteld. De soundtrack, de gebeurtenissen en de omgevingen die de films bevatten zorgen hierbij voor wat enge elementen.

  Bij veel horrorgames is dat hetzelfde, maar heb je wel controle over je karakter(s). Man of Medan bevat al deze elementen zoals een griezelige setting en een ijzersterke soundtrack(die ook op Spotify te beluisteren is). Daarbij laat de game je, net als in Until Dawn, keuzes maken die het verloop van het verhaal bepalen. Dat betekent dat je niet alleen maar meemaakt wat een karakter overkomt en een voorgekauwd verhaal voorgeschoteld krijgt, maar dat je zelf het lot van ieder personage in de game in handen hebt.

  Elke keuze die je maakt kan leiden naar de brute dood van een of meerdere personages, waardoor je nooit weet wat je te wachten staat. Kies jij ervoor om in het begin van de game een mes te pakken, dan kan het zomaar zijn dat je later een gevaarlijke situatie overleeft. Aan de andere kant kan het ook zomaar zo zijn dat hetzelfde mes het lot van een ander karakter negatief beïnvloedt. Het zorgt ervoor dat je nog dichter bij de horror staat, qua beeld én qua gevoel!

  2. The Curator

  Ondanks dat de verhalen in de The Dark Pictures Anthology apart zijn van elkaar, worden deze door één belangrijk element aan elkaar verbonden: The Curator. Deze man is de verteller van Man of Medan, een verhaal dat jij voor hem compleet mag maken. Hij wordt vertolkt door Pip Torrens (The Crown, Poldark). Deze curator zal terugkomen in alle games van The Dark Pictures Anthology en is te vinden in de gemoedelijke sfeer van zijn persoonlijke (en enorme bibliotheek van horrorverhalen).

  Als je bij The Curator komt zal hij je aanspreken met een vriendelijke Britse stem. Hij helpt je zelfs tijdens je avontuur als je dat wil door je een paar hints te geven. Hoewel de Curator je altijd een comfortabel gevoel geeft is er op de achtergrond altijd iets dat je dwars blijft zitten bij deze man. Helpt hij je of werkt hij je juist tegen? Het is aan jou om dat te ontdekken.

  1. Alle elementen van horror in één game

  De voornaamste reden om naar de Man of Medan release uit te kijken is omdat deze game alle elementen van horror bevat. De horrorgame zal als het ware een abc van horror worden. De game heeft ten dele een setting die zomaar echt zou kunnen gebeuren met karakters, vertolkt door daadwerkelijke acteurs, waarin je je kunt inleven. Het verhaal is filmisch van opzet en belooft de spanning met iedere minuut verder op te bouwen.

  Op het gebied van enge elementen moet Man of Medan bovendien ook een compleet plaatje bieden. Alles komt voorbij waaronder jump scares, griezelige omgevingen en de nodige dreigingen. Voor iedere horrorfan, welk subgenre dan ook, zal er in deze game iets te halen zijn, wanneer de game uitkomt.

  Benieuwd naar de Man of Medan release?

  De release van Man of Medan komt steeds dichterbij en dat betekent dat wij binnenkort kunnen gaan griezelen. Wij hebben al een klein stukje van deze game kunnen spelen, waarbij wij wat interessante informatie op hebben gedaan. Hier kun je meer over lezen in ons artikel over vijf toffe features van Man of Medan.

  Man of Medan komt op 30 augustus 2019 uit op de PlayStation 4, Xbox One en op PC.

  The Dark Pictures - Man of Medan

  Verkijgbaar vanaf 30 august 2019

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.