Star Wars Rogue One Review (Blu-ray) - Voor in je collectie

  Het maakt niet uit van welke generatie je afkomstig bent, zo lijkt het. Iedereen moet geloven aan wat George Lucas voortgebracht heeft. Star Wars natuurlijk! En dat is maar goed ook, want Star Wars Rogue One bewijst dat we nog lang geen genoeg hebben van de Star Wars hype. Waarom lees je in onze Star Wars Rogue One review!

  Hoewel Star Wars fans eerst misschien wel een beetje huiverig waren, want hoe kun je nieuwe Star Wars films maken als er al zulke goede klassiekers zijn. Wie kent de zin “I am your father” niet? Eerst was er Star Wars The Force Awakens en nu is Star Wars Rogue One uit op DVD en Blu-ray, een film met weer nieuwe personages.

  Star Wars Rogue One Review

  Hallo Mads!

  De hoofdrol is voor Felicity Jones, die de rol van Jyn Erso op zich neemt. Papalief Galen Erso (Mads Mikkelsen) heeft een wapen moeten maken, de Death Star. En al vroeg in de film worden dochter en vader van elkaar gescheiden. Aangesloten bij de rebellen start Jyn haar queeste en doet er alles aan om haar vader te vinden. Iets wat natuurlijk niet zonder slag of stoot gaat.

  Een Star Wars film is in het algemeen science-fiction met visuele effecten op het hoogste niveau. Dat is ook precies wat je mag én kan verwachten van Star Wars Rogue One. De Blu-ray versie zorgt ervoor dat alles tot leven komt in je eigen woon- of slaapkamer en dat is geweldig. Zorg vooral dat je een surround set hebt om van de soundtrack te genieten. Meegenomen in het verhaal word je sowieso!

  Opvallend is de rol van Mads Mikkelsen. Wie had dat gedacht? Hij in Star Wars. Ten eerste is de man niet meer de jongste (hij is al over de 50) en Hollywood zal hem toch veelal kennen van zijn kwaadaardige rollen. Zo brak hij internationaal gezien door als de schurk in James Bonds Casino Royale. En laten we vooral de tv-serie Hannibal niet vergeten, waarin hij er niet voor terugdeinst om een hapje uit iemands lichaam te eten (overigens stopt het waarschijnlijk niet bij seizoen 3!).

  Oh ja, en laten we niet de schurk vergeten in Dr. Strange. Ook daarin was Mads nu niet bepaald een lieverdje. Vergeet die dosis make-up, vergeet een bloedend oog. In Rogue One is de Deen de good guy. En dat doet hij met verve. Kenners weten dat hij in het Scandinavisch landschap al iets meer dan 20 jaar aan de bak timmert als acteur en niet altijd die typische bad guy rol droeg. Bekijk bijvoorbeeld eens Adam’s Apple, waarin hij toch echt de ultieme goedzak is!

  Star Wars Rogue One Review

  Internationale cast

  Enfin, terug naar Rogue One. Mads is verrassend en speelt met verve. Jammer dat hij zo weinig screentijd heeft. Maar laten we vooral andere nieuwkomers niet vergeten. Zo zal Mexico trots zijn op de casting van Diego Luna als Cassian Andor. Het loont om de extra’s te bekijken van de Blu-ray, waarop toffe interviews staan met onder andere Luna en Jones. En natuurlijk ook met al die belangrijke mensen achter het hele Star Wars universum.

  Misschien was het kwartje nog niet gevallen. Maar Rogue One gaat behoorlijk met zijn tijd mee. Dit is dé Star Wars film met enorm veel culturen. Aziaten? Check. En zowel met The Force Awakens als Rogue One staan opeens krachtige sterkte vrouwen aan het front. Niet onbelangrijk!

  Bekijk de extra's!

  Het meest fascinerend aan de extra’s van de Blu-ray is het kijkje achter de schermen, waarin wordt uitgelegd hoe iedereen wilde dat deze film zo goed mogelijk in het Star Wars universum zou passen, tegen welke ‘obstakels’ men opliep en hoe dit is getracht te voorkomen. Ook interessant is om te zien waar de inspiratie voor deze film vandaan is gekomen. Wat dat betreft is de film een must om te hebben en de extra’s een must om te kijken.

  Als je de film ziet, haal je niet alle details eruit. Zo zie je K-2S0. Om die verschijning kun je niet heen. Net zo min als dat je C-3PO als inspiratievorm ziet. Het grote verschil is alleen dat laatstgenoemde veelal een komische rol vervulde in eerdere Star Wars films, terwijl het karakter veel belangrijker is voor Star Wars dan slechts dat. Daarom is K-S2O wat serieuzer neergezet, om de kracht te benadrukken. Zeg eens eerlijk: had jij dat eruit gehaald toen je de eerste keer de film keek?

  Star Wars Rogue One Review

  Zeer vermakelijk

  Kortom, Rogue One is de moeite waard. We waren al laaiend enthousiast toen de film in de bioscoop draaide, maar we zijn dat nu helemaal omdat de film thuis gekeken kan worden. De film is uiteraard niet perfect, zoals Djimon toen in de review al aangaf. Maar wel zeer vermakelijk om te kijken en zeer waardig om in huis te hebben!

  8.5

  De plus- en minpunten

  • Mads Mikkelsen
  • Toffe extra's op de Blu-ray
  • Voelt aan als Star Wars
  • Goed verhaal
  • Verhaal en actie soms tikkeltje nonchalant

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.