Top 10 bekendste YouTube gamers

  Tegenwoordig wordt YouTube veel gebruikt, er staan dan ook miljoenen video's op. Van vlogs en pranks tot game video’s, het is er allemaal. Er zijn inmiddels honderden bekende gamende YouTubers. Om een goed overzicht te geven, hebben wij een lijst samengesteld van de tien bekendste Youtube gamers.

  YouTube kanaal van stampylonghead

  10. Stampylonghead

  De Britse gamer genaamd Stampylonghead, beter bekend als Joseph, maakt content over de game Minecraft. Joseph begon hier in 2006 mee en in 2014 had hij een van de tien meest bekeken YouTube kanalen wereldwijd.

  Joseph maakte zijn content eerst puur voor de lol. Naarmate hij meer op zijn publiek ging letten, zag hij dat er vooral jongere mensen zoals kinderen naar zijn video’s keken. Jospeh staat bekend om het maken familievriendelijke content, dit doet hij nog steeds door het maken van Minecraft video's.

  Momenteel heeft Joseph 8,6 miljoen abonnees en zes miljard views in totaal. Na zijn succes in 2014 begint Stampylonghead nu steeds bekender te worden. In ruim een week tijd heeft Joseph ongeveer 100.000 abonnees bij zijn kanaal gekregen. Dit laat zien hoe snel het YouTube kanaal aan het groeien is.

  YouTube kanaal van DanTDM

  9. DanTDM

  Vanuit zijn studio in Engeland maakt de Britse DanTDM content voor zijn YouTube kanaal. DanTDM, beter bekend als Daniel, heeft momenteel meer dan 15 miljoen abonnees op zijn YouTube kanaal.

  Daniel heeft inmiddels al meer dan 2000 video’s gemaakt. Voor iedere mijlpaal die hij behaalt, maakt hij een speciale video. Toen hij een miljoen abonnees had, maakte hij een ‘Draw My Life’ video, waarin hij zijn levensverhaal vertelt.

  In totaal zijn Daniels video’s meer dan tien miljard keer bekeken. Daniel staat bekend om het maken van Minecraft video's, maar onlangs is hij ook begonnen met het spelen van andere games zoals Roblox en Tomodachi.

  YouTube kanaal van Kwebbelkop

  8. Kwebbelkop

  De Nederlandse YouTuber Kwebbelkop heeft recent de mijlpaal van zeven miljoen abonnees gehaald. Kwebbelkop, beter bekend als Jordi, maakt sinds 2011 YouTube video’s. Die video’s bevatten content van games als Minecraft en Call of Duty.

  De game die Jordi momenteel het meeste speelt, is Grand Theft Auto V. De video’s die over deze game gaan kunnen variërenâââ van een compilatie van grappige momenten tot een serie van video’s waarin hij gekke stunten uitvoert. Jordi staat bekend om het maken van hilarische video's die hij dagelijks uploadt.

  Jordi uploadt twee video’s per dag en heeft momenteel meer dan 2.000 video’s. Ondanks zijn Nederlandse nationaliteit, spreekt Jordi in al zijn video's Engels. Naast gamecontent vlogt hij ook zijn dagelijkse leven. Deze video’s plaatst hij op zijn tweede kanaal, Kwebbelcop.

  YouTube kanaal van CaptainSparklez

  7. CaptainSparklez

  CaptainSparklez, beter bekend als Jordan, maakt sinds 2010 YouTube video’s op zijn kanaal. In 2010 maakte de Amerikaan eerst Call of Duty content voor zijn kanaal ProsDONTtalkSHIT. Hetzelfde jaar stopte hij daarmee en begon op zijn huidige YouTube kanaal CaptainSparklez Minecraft video’s te plaatsen.

  Joran plaatst niet alleen Let's Play video's van Minecraft, ook toont hij zijn kijkers geanimeerde Minecraft video's. In deze video's worden een Minecraft personage en een achtergrond volledig geanimeerd. Vaak vertellen de video's een verhaal met op de achtergrond een voice-over. Jordan noemt deze video's 'Minecraft Animation'.

  In 2012 had Jordan een miljoen abonnees. Acht maanden later was dit al twee miljoen. Het aantal volgers van zijn YouTube kanaal steeg in 2013 het meest, dat jaar heeft Jordan er vier miljoen abonnees bij gekregen. In 2015 zijn Jordans video’s twee miljard keer bekeken.

  YouTube kanaal van Ali-A

  6. Ali-A

  Ali-A is een YouTube gamer met meer dan acht miljoen abonnees. De Britse YouTuber genaamd Alastair maakte in 2006 zijn YouTube kanaal aan. In januari 2013 behaalde hij een miljoen abonnees. Dat jaar groeide zijn kanaal snel: in november 2013 bereikte Alastair drie miljoen abonnees.

  Alastair maakt game video’s van games als Call of Duty, Pokémon GO en Minecraft. Die uitzendingen worden op zijn YouTube kanaal uitgezonden. Naast het maken van video's, streamt Alastair ook video's waarin hij games speelt als Call of Duty Black Ops 3 en Titanfall 2.

  Ali-A staat vooral bekend om het uploaden van zijn Call of Duty video’s die hij bijna iedere dag maakt. Op zijn tweede kanaal, MoreAliA, plaatst hij vlogs en video’s van games als Minecraft en Pokémon GO.

  YouTube kanaal van SSSniperWolf

  5. SSSniperWolf

  SsniperWolf is een 24-jarige Britse gamer en cosplayer genaamd Lia Wolf. Lia begon in 2013 met het maken van YouTube video’s. Op 8-jarige leeftijd kreeg ze haar eerste console, de PlayStation 1 van haar vader.

  Op dit moment heeft Lia meer dan vijf miljoen abonnees. In vergelijking tot andere kanalen lijkt dit misschien niet heel veel, maar door haar mooie uiterlijk en het feit dat ze heel goed is in gamen heeft ze veel invloed op haar kijkers. Haar naam is gebaseerd op het monster Sniper Wolf uit Metal Gear Solid, haar favoriete game.

  Lia is bekend geworden met de Call of Duty games die zij speelt. Naarmate zij bekender werd wisten mensen die het spel speelden wie zij was. Vaak werd ze uitgejouwd en heeft daarom een hele serie aan video's gemaakt met compilaties van aanstootgevende opmerkingen die aan haar gericht waren. De serie is een groot succes geworden en laat duidelijk zien hoe erg seksisme is tijdens het online gamen.

  YouTube kanaal van Jackscepticeye

  4. Jackscepticeye

  “Top of the mornin’ to ya laddies” is het eerste wat je hoort als je een video bekijkt van Jackscepticeye. De Ierse YouTuber die beter bekend staat als Seán plaatste zijn eerste video in 2012 op YouTube. Hij werd in 2013 genoemd door Pewdiepie en vanaf dat moment steeg zijn populariteit enorm.

  Seán staat bekend om zijn groene haar en luide persoonlijkheid. Hij heeft zijn haar met YouTube collega Markiplier groen gekleurd voor een goed doel en is bij deze kleur gebleven. Seán noemt zichzelf een van de meest energieke YouTube commentatoren en dit is niet gelogen. Door zijn energieke persoonlijkheid weet Seán interesse te wekken bij mensen die zijn video's bekijken, zo behoudt hij zijn terugkerende kijkers.

  Seán maakt YouTube video's waarin hij games speelt zoals Overwatch, Little Nightmares en Player Unknown's Battlegrounds.

  In 2014 had zijn YouTube kanaal in totaal 57 miljoen views en had zijn kanaal 800.000 abonnees. Dit is een groot verschil met de 15,7 miljard views en 16 miljoen abonnees die hij nu heeft.

  3. Markiplier

  Markiplier, beter bekend als Mark, heeft momenteel meer dan 17 miljoen abonnees. De video’s van deze Amerikaan zijn in totaal zeven miljard keer bekeken. Mark speelt verschillende games zoals Crash Bandicoot N'Sane Trilogy en Five Nights At Freddy's.

  Mark begon zijn YouTube kanaal in 2012 en haalde in 2015 de mijlpaal van tien miljoen abonnees. In deze tijd werkte Mark veel samen met vrienden en deed mee aan sketches. Na het overlijden van een mede-YouTuber waar Mark samen mee woonde, heeft hij zijn kanaal een maand lang op pauze gezet.

  Later dat jaar maakte Mark bekend dat hij zou stoppen met het drinken van alcohol. Dit deed hij onder andere in zijn populaire serie ‘Drunk Minecraft’. Tijdens deze serie maakte hij video’s terwijl hij onder invloed van alcohol Minecraft speelde. Mark besloot te stoppen nadat zijn dokter dit adviseerde toen hij een hartaanval kreeg en naar het ziekenhuis moest.

  Naast het commentaar geven op game video’s, maakt Mark ook vlogs. Hierin volgt de kijker Mark tijdens zijn dagelijks leven. Mark staat bekend als een YouTuber die zegt wat hij denkt en hij filtert zijn scheldwoorden ook niet uit zijn video’s. Momenteel heeft Mark meer dan 17 miljoen abonnees en heeft hij een grote invloed op zijn kijkers.

  2. Vanoss Gaming

  VanossGaming is al vrij lang actief op YouTube, sinds 2011 om precies te zijn. VanossGaming is een Canadese man genaamd Evan Fong. Twee jaar na de start van zijn YouTube kanaal behaalde Evan de mijlpaal van een miljoen abonnees. Hiervoor maakte hij een video waarin hij zijn fans persoonlijk wilde bedanken en daarom liet hij zijn gezicht zien. Later heeft hij deze video verwijderd om een onbekende reden.

  Toen Evan steeds bekender werd en rond de elf miljoen abonnees had, werd hij als een icoon gezien in de wereld van game commentatoren. Hij stond op dat moment op nummer 25 van de meest geabonneerde YouTube kanalen.

  Momenteel heeft Evan meer dan 20 miljoen abonnees en verdient hij een jaarlijks salaris van 13 miljoen dollar door het uploaden van video’s op YouTube. Hij werd het meest bekend door het spelen van games als Grand Theft Auto V en Call of Duty Black Ops 2.

  1. Pewdiepie

  Met 56 miljoen abonnees is Pewdiepie misschien wel dé bekendste YouTube gamer. Pewdiepie heet eigenlijk Felix Kjellberg en is een Zweedse man die sinds 2010 actief is op Youtube. In 2016 brak hij het record van het YouTube-kanaal met de meeste abonnees ooit.

  Felix is al jaren actief op YouTube, maar brak in 2012 de mijlpaal van een miljoen abonnees. Hij werd het meest populair door de Let’s Play video’s die hij online zette waarin hij games speelde. Vooral horror games als Until Dawn, Outlast en Amnesia sloegen bij het publiek goed aan door de reacties die Felix gaf tijdens enge momenten.

  Voor het maken van de YouTube video’s verdiende Felix in 2014 ongeveer vier miljoen dollar. In 2015 was hij de meestverdiende YouTuber met een jaarinkomen van twaalf miljoen dollar. Bedrijven zien door zijn succes een kans om hun games te promoten en betalen Felix om hun game te spelen. Volgens Wikipedia is Felix zo invloedrijk dat de verkoop van de gesponsorde games dan daadwerkelijk omhoog gaat wanneer hij de video op YouTube plaatst.

  Pewdiepie haalt gemiddeld acht miljoen kijkers per video. Deze getallen kunnen duidelijk verschillen. Soms haalt een video drie miljoen views en de volgende video tien miljoen. YouTuber zijn blijft dus een gevaarlijke ‘baan’, aangezien het inkomen niet altijd zeker is.

  Tomodachi Life

  Verkijgbaar vanaf 6 june 2014

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.