10 toffe singleplayer games 2018 - In je eentje op reis!

  Er zijn genoeg redenen waarom mensen singleplayer games spelen. Niet alleen zijn de spellen fijn als je niet al te goed bent in het online gedeelte, maar je hoeft ook met niemand rekening te houden. Voor alle fans van een solo ervaring, zijn dit 10 toffe singleplayer games 2018!

  We hebben al een lijst gemaakt met welke RPG’s er dit jaar nog aan gaan komen. Games die daarin staan, zullen dus niet langskomen in deze lijst met singleplayer games. Ook hebben we geprobeerd de lijst zo divers mogelijk te maken met verschillende genres.

  10. Tropico 6

  Studio Rebellion kondigde vorig jaar aan druk bezig te zijn met een vervolg op het humoristische Evil Genius. Dit jaar nog zal het zesde deel in de Tropico serie ook op het toneel verschijnen, waarin je in feite hetzelfde doet: als leider van een bananenrepubliek moet je groeien, je bevolking tevreden houden en jouw agenten op pad sturen om kunstwerken uit de wereld te jatten.

  Als het ware Sims voor dictators dus. In het aankomende Tropico 6 zal je deze keer ook de mogelijkheid hebben om uit te breiden naar naburige eilanden, mits je ver genoeg ontwikkeld bent om letterlijk bruggen te bouwen natuurlijk. En het is maar te hopen dat jouw bevolking zit te wachten op een investering van veel geld in een brug. Jij zal ze als grote leider in het gareel moet krijgen. Goedschiks of kwaadschiks.

  9. Agony

  Eind deze maand had de horrorgame Agony moeten verschijnen. Jammer genoeg gaf studio Madmind op Steam aan dat het spel de releasedatum van 30 maart niet ging halen. Niet getreurd, want de titel zal alsnog dit jaar verschijnen.

  Waar in DOOM bewust de hel binnenloopt om al het gespuis daar tot pulp te knallen, ben je er in Agony niet vrijwillig. In Agony zal je namelijk in het lichaam (of eigenlijk de geest) van het overleden hoofdpersonage stappen. Ondanks het feit dat je dood bent en in de hel ronddwaalt, moet je vrezen voor je leven. Demonen zien je als lekkere snack en ook de rest van de brandende hel is levensgevaarlijk.

  Aan jou de taak om door middel van je speciale krachten een weg uit de hel weten te vinden. De duivel zit niet echt te wachten op opstandige klanten. Deze game in de lijst met toffe aankomende singleplayer games moet zeker op je radar staan als je van een portie griezelen houdt.

  8. Detroit: Become Human

  Het duurt nog een tijdje tot dat het 25 mei is, maar dan staat er ook wel een toffe game te wachten. Dat is namelijk de dag waarop Detroit: Become Human uit zal komen. Het spel, dat exclusief voor de PlayStation 4 uit zal komen, draait om een drietal androids met elk een eigen persoonlijkheid. Afhankelijk van de keuzes van de speler zullen ze overleven, sterven of langzaam wegvagen.

  Dat keuzes belangrijk zijn in games, is bekend. Toch komt het nogal eens voor dat een gemaakte keuze in een spel als The Witcher 2 slechts een minimale impact heeft op de rest van het verhaal. Net als in een spel als Metro 2033, is daar in Detroit: Become Human flink aan gesleuteld. Met een gigantische hoeveelheid aan mogelijke dialogen, kan het zomaar zijn dat een enkel gesprek ervoor kan zorgen dat jouw mede android sterft.

  Zodoende wordt de speler gedwongen constant op zoek te zijn naar aanwijzingen die inzicht kunnen geven hoe een situatie of persoon wel of niet te benaderen. Want als je eenmaal een keuze hebt gemaakt, zal je met die toekomst moeten leven.

  7. Dark Souls Remastered

  De Dark Souls serie mag met het derde deel dan wel tot een einde zijn gekomen, dat betekent niet dat er niet meer met controllers kan worden gesmeten. Op dezelfde dag als Detroit: Become Human zal namelijk ook de remaster van de eerste Dark Souls uitkomen. En dat betekent weer tig keer doodgaan in een poging de Zweihander in het begingebied te pakken.

  Want afgezien van een verhoogde framerate en ondersteuning voor een hogere resolutie blijft het spel natuurlijk bijzonder lastig. Hoewel het mogelijk is om zo nu en dan een NPC of een speler vanuit een andere wereld om hulp te vragen, zal je de meeste tijd op jezelf zijn aangewezen. Achter elk muurtje schuilt gevaar en om elke hoek staat een vijand die je de grond in wil meppen. Bestel alvast maar een paar extra controllers, want er gaan er sowieso een paar sneuvelen als deze titel uit de lijst met toffe aankomende singleplayer games verschijnt!

  6. Darksiders 3

  Met Death ‘dood’ en War in de gevangenis ziet het er niet al te zonnig uit voor de Horsemen of the Apocalypse. Waar het aan hen is om de balans tussen goed en kwaad te behouden, is dat duidelijk niet gelukt in de eerste twee games. Aan Fury in het derde deel om daar verandering in te gaan brengen.

  In plaats van de man met de zeis uit het tweede deel ben je in Darksiders 3 aangewezen op het gebruik van een zweep en magie. Fury heeft dan wel een behoorlijk ander arsenaal tot haar beschikking, toch komt het gebruik ervan op hetzelfde neer: versla het opgestane kwaad en doe je best om de namen van je broeders te zuiveren. In Darksiders 3 zal je namelijk de zeven zondes uit de Bijbel om moeten brengen om de aarde te redden. Een flinke klus dus in deze toevoeging in de lijst met toffe singleplayer games 2018.

  5. Yakuza 6

  Als je aan een gepassioneerde Yakuza-fan vraagt wat je kan verwachten in de spelserie, krijg je de meest bizarre dingen te horen. Van minigames waarin je seksuele avonturen beleeft tot het bezoeken van een karaoke-bar. De meest vreemde bezigheden zijn volstrekt normaal in de wereld van Yakuza. Toch weten de Yakuza games ondanks dat toch altijd een emotioneel meeslepende verhaallijn neer te zetten.

  Dit geldt ook voor het aankomende Yakuza 6, dat vanaf 17 april in de schappen ligt. Wij mochten al aan de slag met de game en de titel kreeg van ons in onze Yakzua 6 review een dikke 9. Minpuntjes werden geplaatst bij de grootte van de map, het ietwat traag op gang komen van het verhaal en het late inluiden van het grote spektakel. Dat mag de pret niet drukken, aangezien Yakuza 6 bol staat van de mindfucks en zelf één grote emotionele achtbaan is.

  4. Shadow of the Tomb Raider

  Met Alicia Vikander als vervanger voor Angelina Jolie is 2018 het jaar van de nieuwe Tomb Raider. Niet alleen op het witte doek, want in september zal ook het derde deel in de reboot reeks naar de PC, Xbox One en PlayStation 4 komen. Onder de naam Shadow of the Tomb Raider gaat het verhaal van Lara Croft vrolijk verder waar het na Rise of the Tomb Raider was gebleven.

  In de voorgaande twee delen zagen we Lara in eerste instantie als naïef meisje, maar groeide ze langzaam uit tot keiharde killer. Dat moest ook wel, aangezien overleven op een eiland met gekkies, zombies en geesten niet bepaald makkelijk is. In Rise of the Tomb Raider ging ze de strijd aan met de organisatie Trinity en zijn er weer veel mensen door haar doen gestorven.

  In Shadow of the Tomb Raider gaat dat verhaal dus verder. Ongetwijfeld zal er weer een hoop worden geklommen, schatten worden gevonden (en gespeurd naar verborgen voorwerpen) en geschoten worden door Lara. Alles bij elkaar zorgt dit voor een prima solo ervaring en dus staat de game in deze lijst met toffe singleplayer games 2018.

  3. Metro Exodus

  De boeken van Dmitry Glukhovsky nemen je mee naar een Moskou dat onbewoonbaar is geworden. Aan het oppervlak tenminste, want om te overleven hebben de bewoners van de stad zich teruggetrokken naar de metrotunnels. De Metro-boekenreeks is ook omgezet naar een reeks games, waarvan Exodus dit jaar uit zal komen.

  In de eerste twee delen was hoofdpersoon Artyom voornamelijk bezig met overleven. De metrotunnels kregen te maken met ongewenste bezoekers, het was dan ook de taak van de jonge Moskoviet om dat probleem de tunnels uit te schoppen. Nu dat eenmaal gelukt is (in Metro Last Light), wordt het de hoogste tijd om de groeiende populatie uit te bouwen naar de ruïnes van Moskou.

  Waar je in de eerste twee spellen zo nu en dan een uitstapje moest maken naar de stad zelf, voelden de tunnels een stuk veiliger aan. Ondanks dat je daar te maken had met monsters, bandieten, nazi’s en communisten. Nu zal je stukje bij beetje de Russische stad weer bewoonbaar moeten maken. Maar ook dat is makkelijker gezegd dan gedaan. Al met al zeker een titel die thuishoort in deze lijst met toffe singleplayer games 2018.

  2. God of War

  Over een klein maandje is het zover: de release van een spiksplinternieuw God of War spel! Deze keer neemt Kratos een uitstapje naar de Noorse mythologie en zal je wezens herkennen die we eerder hebben gezien in bijvoorbeeld Skyrim. Trollen en draugr meppen, het mag eindelijk weer!

  Niet alleen de vijanden van Kratos zullen nieuw zijn, ook het arsenaal van de beste man zal een vernieuwing krijgen. Dat moest ook wel, aangezien hij zijn trouwe voorwerpen aan het einde van God of War 3 verloor. In plaats daarvan zal ome Kratos, zoals het een Noord betaamt, zijn tegenstanders tot pulp kunnen meppen met een grote bijl. Wij kunnen niet wachten!

  1. Red Dead Redemption 2

  De enige titel in deze lijst waarbij de multiplayer ook een groot deel van de speeltijd op zal slokken is Red Dead Redemption 2. Hoewel het ongetwijfeld weer een geweldige ervaring gaat worden om op een stier, paard of ezel samen met je maten een overval te plegen, is de singleplayer ervaring er ook eentje om je vingers alvast bij af te likken.

  Het avontuur van John Marston mag dan weliswaar tot een einde zijn gekomen in Red Dead Redemption, dat betekent niet dat er geen avonturen in het Wilde Westen meer te beleven zijn. Er ligt nog steeds gevaar op de loer van bandieten, er liggen nog steeds schatten verstopt die worden bewaakt door wilde dieren en er zijn nog steeds mensen die geholpen moeten worden.

  Met flink wat jaartjes sinds de laatste Red Dead Redemption game uitkwam zal het spel er waarschijnlijk nog beter uitzien. Heerlijk vanaf de rug van een paard de zonsondergang in de woestijn aanschouwen, terwijl er in de verte krekels klinken. Als je goed luistert hoor je ook schoten. Het Wilde Westen roept, maar je zal nog even moeten wachten tot eind oktober voordat je hier gehoor aan kan geven.

  Naar welke van de toffe singleplayer games 2018 kijk jij het meeste uit?

  Zit je op het puntje van je stoel om weer in Red Dead Redemption te kunnen duiken, of is je interesse in bizarre minigames in Yakuza 6 gewekt? Met andere woorden, naar welke game uit deze lijst met toffe singleplayer games 2018 kijk jij het meeste uit? Laat het weten in de reacties hieronder!

  God of War

  Verkijgbaar vanaf 20 april 2018

  Meer over deze game
  Loading...
  x

  © 2005 - 2021 Alle rechten voorbehouden.