Titanfall 2 beta special - De tofste dingen van het strijdtoneel

  Onlangs konden we met een Titanfall 2 beta aan de bak. Tussen veel andere gamers renden wij ook het strijdveld op. Terwijl de kogels ons om de oren vlogen en we met regelmaat achterna gezeten werden door een Titan hebben wij de drie tofste dingen voor je op een rijtje gezet in deze Titanfall 2 beta special!

  Onlangs werden we het strijdtoneel op geslingerd om elkaar het leven zuur te maken in Titanfall 2. Een multiplayer tech test werd gelanceerd om verschillende modi van de game eens goed onder druk te zetten. Maar dat was niet het enige waar de test goed voor was.

  Ontwikkelaar Respawn Entertainment heeft in de tech test van Titanfall 2 een heleboel nieuwe (en verbeterde) features laten zien van de game. De drie tofste zetten wij voor je op een rijtje in deze Titanfall 2 beta special!

  Titanfall 2 bèta special

  3. Vloeiende actie in Titanfall 2 beta

  We moeten natuurlijk beginnen met de modi en de maps die we konden spelen. Hierin is namelijk nogal wat veranderd ten opzichte van de eerste Titanfall. Om te beginnen zijn de (in ieder geval in deze Titanfall 2 beta) maps wat kleiner dan voorheen. Het voordeel hiervan is dat je niet meer snel buiten de actie terecht zult komen, tenzij je echt als een lafaard wegrent natuurlijk.

  Vergis je niet, de twee levels die wij speelden waren nog steeds groot en verrassend veelzijdig, maar simpelweg net wat compacter. De Titanfall 2 beta kende drie verschillende modi: Pilots vs. Pilots, een 8 vs 8 Team Deathmatch, Armed Hardpoint, een soort King of the Hill modus, en Bounty Hunt, een eigen variant op de bekende Horde modus.

  En al deze modi spelen allemaal net wat anders dan je gewend bent. In essentie moet je bijvoorbeeld in Bount Hunt nog steeds een aantal waves van vijanden verslaan, maar er is ook nog een ander team in het spel met exact hetzelfde doel. Een onderliggend doel is dan ook om de andere factie uit te schakelen, terwijl je je bezig houdt met de AI tegenstander.

  En dan zijn er nog de enorme Titans die voor een extra dimensie zorgen in alle modi. Want je kunt natuurlijk wel leuk op andere piloten knallen, maar op een gegeven moment kan iedereen een Titan oproepen.

  2. Titans gebalanceerder

  Op dit gebied heeft Respawn een heleboel verbeterd. Iedere Titan heeft eigen unieke eigenschappen die jou in de strijd helpen. In de Titanfall 2 beta waren er twee beschikbaar die dit al prima demonstreerden. Scorch, een Titan die vuur gebruikt, en Ion, een Titan die pure energie op zijn tegenstanders los laat.

  Je kunt een Titan oproepen, maar hoeft hier niet meteen in te gaan zitten. Je kunt de enorme robot achter je aan laten hobbelen als een soort bodyguard, maar je kunt deze ook een gebied laten verdedigen. Op die manier kun je zelf de hort op en de tegenstander elders het leven zuur maken. Als je toch besluit in je Titan te klimmen dan verloopt ook dit veel vloeiender dan voorheen.

  Titans vangen je uit de lucht en bukken bijvoorbeeld om je op te rapen en in de cockpit te zetten. En dit alles ziet er bijzonder gelikt uit. En als je in een één op één gevecht met een andere titan terecht komt, krijg je soms de gelegenheid om een finisher uit te voeren. Jouw Titan zal de andere dan letterlijk vermorzelen met pilot en al.

  1. Talloze nieuwe skills

  Tenminste, als de piloot niet eerst zijn schietstoel gebruikt. Want in dat geval kan hij nog op jouw Titan landen en je accu jatten. En zonder stroom doet je Titan het niet lang en sta je voor je het weet oog in oog met andere vijandelijke piloten. Of nog erger, je staat ineens voor een andere vijandelijke Titan.

  Gelukkig heb je zonder Titan ook een heel aantal mogelijkheden om je te verweren tegen de vijand. Natuurlijk zit de game vol met nieuwe wapens, waaronder sniper rifles, shotguns en de bekende anti-Titan wapens. Maar in Titanfall 2 heb je zelf ook een heel aantal nieuwe skills.

  Je kunt namelijk tegen muren rennen zoals we dat ook in bijvoorbeeld Call of Duty Black Ops III zien, een grapple gebruiken om snel grote afstanden af te leggen en zelfs een hologram inzetten die jouw bewegingen precies volgt. Respawn heeft erg toffe skills aan de verschillende piloten toegekend die zeker voor een tactisch spel zullen zorgen!

  Titanfall 2 belooft een waar spektakel te worden als we naar deze drie toffe Titanfall 2 beta features kijken. En dan te bedenken dat we eigenlijk nog maar een tipje van de sluier gezien hebben! Andere dingen die in Titanfall 2 voorbij zullen komen zijn een singleplayer modus, en een mogelijkheid om privé matches te spelen.

  Titanfall 2 komt op 28 oktober uit voor PC, Xbox One en PlayStation 4.

  Titanfall 2

  Verkijgbaar vanaf 28 october 2016

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.