Wisseling van de wacht bij Disney

News
woensdag, 26 februari 2020 om 15:59
disney series 10 series om naar uit te kijken 149756
Bob Iger, de CEO van Disney, doet met onmiddellijke ingang afstand van zijn positie. De inmiddels oud-CEO stond de afgelopen 15 jaar aan het hoofd van het mediaconcern en was dus ook mede-verantwoordelijk voor de grote successen.
Dat Bob Iger stopt als CEO bij Disney is misschien geen verrassing. De grote baas, die inmiddels 69 jaar oud is, had eerder al zijn pensioen uitgesteld met vier jaar. De tijd is volgens Bob Iger nu dan toch rijp om te stoppen met zijn functie. Dit betekent niet dat hij definitief weg gaat. Zijn oorspronkelijke idee om eind 2021 voor de laatste keer de deur van zijn kantoor te sluiten blijft staan. Iger wil vooral afstand doen van de dagelijkse leiding van Disney.
Bob Iger wil zich nu gaan focussen op een creatieve rol binnenin Disney. Volgens Iger zou hij dat niet kunnen doen als hij het dagelijkse bestuur ook nog zou moeten doen. De sympathieke en charismatische CEO stond in zijn 15 jaar aan grote veranderingen binnen Disney. Zo voerde hij zijn bewind toen Disney verschillende rechten kocht, zoals Marvel en Star Wars.

Wie wordt de opvolger van Bob Iger?

Ook de opvolger is al bekend. Bob zal vervangen worden door Bob. Bob Chapek om precies te zijn. Chapek is al sinds 1996 werkzaam bij Disney, hier rolde hij in doordat ABC, de maatschappij waar hij sinds 1993 voor werkt, werd overgenomen. De naam is misschien al bekend omdat hij eerder de leiding had over de merchandise afdeling en de pretparken.
Bob Iger blijft wel toezicht houden op de nieuwe CEO. De raad van bestuur van Disney wordt namelijk geleid door Iger. Daarnaast zal Iger zich bezig houden met het laten opbloeien van Disney Plus. De oud-CEO wil het gevecht aangaan met de nieuwe gezichten in Hollywood, zoals Apple, Amazon en Google.

Populair Nieuws