De beste videoconferentie alternatieven voor Zoom!

Article
vrijdag, 03 april 2020 om 15:16
xgn google image

Door het coronavirus en de vele thuiswerkers is de videobellen-applicatie Zoom plotseling heel populair geworden. Het programma blijkt alleen wel heel slordig te zijn met gegevens en data van haar gebruikers. Daarom hebben wij de beste alternatieven voor Zoom voor je op een rij gezet.

Cisco Webex

Eén van de grootste selling points van Zoom is de mogelijkheid om een videoconferentie te houden met maar liefst honderd deelnemers. Daarmee kan je dus altijd een vergadering houden met je werk, zonder dat je zorgen hoeft te maken dat iemand later maar de notulen moet lezen.

Cisco Webex is een programma dat zich puur richt op het zakenleven, waardoor het perfect is voor vergaderingen en andere situaties waarbij goede kwaliteit videobellen noodzakelijk is. Webex is normaliter een programma waar je voor moet betalen, met een gratis versie die een uitgeklede versie biedt.

Om alle mensen die thuis moeten werken alleen tegemoet te komen, heeft Cisco besloten om de gratis versie flink uit te breiden. Zo ondersteunt Webex nu videobellen tot honderd deelnemers, net zoals Zoom, en is ook de maximale duur van veertig minuten weggehaald. Je kan alleen niet meteen aan de slag, want je account zal eerst goedgekeurd moeten worden. Zit je er eenmaal in, dan heb je de perfecte tool om vanuit huis te communiceren met je collega’s.

Google Hangouts Meet

Als het aankomt op videobellen is Google Hangouts een bekende naam. Met een Google-account kan je binnen no time videobellen met je vrienden en familie. Het programma ondersteunt alleen ook mogelijkheden voor videoconferenties voor thuiswerkers.

Met Google Hangouts Meet biedt het enorme techbedrijf een optie voor videobellen voor bedrijven, maar dat is wel tegen betaling. Wil je liever blijven bellen zonder te betalen, dan blijft Google Hangouts tot op zekere hoogte nog steeds een goede optie. Met maximaal tien deelnemers is het over het algemeen voldoende voor de meeste gebruikers en je blijft het gebruiksgemak houden. Je mist alleen wel de extra mogelijkheden die Hangouts Meet biedt.

Skype Meet Now

Als het gaat om videobellen is Skype ongetwijfeld de meest bekende naam in de industrie. De Coca-Cola van het videobellen. Het chatprogramma is niet meer de enige speler, maar weet zich tussen alle concurrentie door wel sterk te houden, ook als het gaat om zakelijke videoconferenties.

Een videoconferentie is makkelijk te starten door in de Skype app op de op de Meet Now-knop te drukken. Je kan andere contacten makkelijk toevoegen door een unieke link naar hun emailadres te sturen. Skype Meet Now is bovendien helemaal gratis en ondersteunt vijftig deelnemers in hetzelfde gesprek. Heb je als bedrijf zijnde dus niet de middelen om een abonnement voor een programma aan te schaffen, biedt Skype de mogelijkheden die je nodig hebt.

Jitsi Meet

Als je het slordige gedrag van Zoom als het gaat om privacy en persoonsgegevens niet kan waarderen, dan is Jitsi Meet waarschijnlijk het beste alternatief. Het programma wordt zelfs aangeraden door Bits of Freedom, een organisatie die zich sterk inzet voor privacy.

Jitsi Meet heeft van nature al de middelen die het zeer aantrekkelijk maakt voor bedrijven die op zoek zijn naar een sterk videochat-programma. Zo kunnen 75 deelnemers meedoen aan een gesprek en is er integratie met Slack, Google Calendar en Office. Je hoeft bovendien niet bang te zijn dat je gegevens ergens belanden waar je het niet wil, want Jitsi heeft de mogelijkheid om je eigen server op te stellen. Zo kan er dus niemand toegang krijgen tot jouw data en gegevens.

Microsoft Teams

Microsoft is al een tijdje eigenaar van Skype, maar dat weerhoudt het enorme techbedrijf niet haar eigen videochatprogramma op te zetten. Dat heeft het bedrijf geen windeieren gelegd, want Microsoft Teams wordt door veel bedrijven al gebruikt om videoconferenties op te zetten.

Een groot voordeel is natuurlijk de ingebouwde integratie met de verschillende programma’s van Microsoft, die bedrijven al veelal gebruiken, zoals Word en Excel. Door al je collega’s in één team te stoppen is het bovendien een eitje om een vergadering op te zetten, met een limiet van honderd deelnemers in een gesprek. Microsoft Teams is alleen niet gratis, een abonnement kost 4,20 euro per maand.

Dit artikel is op 29 juli 2020 bijgewerkt.

Populair Nieuws

Laatste Reacties