4 toffe SteelSeries Arctis 1 Wireless features op een rij [getest op gamescom]

  Nu de zomer weer zijn einde nadert is het tijd dat je weer op zoek gaat naar een goed paar oorwarmers. Gelukkig kun je dat met de nieuwe SteelSeries Arctis 1 Wireless headset combineren met een goede gaming headset. Wij gingen tijdens gamescom aan de slag om de beste SteelSeries Arctis 1 Wireless features te ontdekken.

  SteelSeries staat al tijden bekend als één van de betere fabrikanten als het aankomt op gaming hardware. Denk bijvoorbeeld aan de SteelSeries Apex 7 of de Arctis 1 headset. Beide goede producten en de vraag is of de nieuwe SteelSeries Arctis 1 Wireless headset in dat rijtje gaat vallen. Wij gingen uitgebreid met de headset aan de slag en zetten de tofste features op een rij!

  Draadloos gamen

  Laten we maar beginnen met de grootste van de SteelSeries Arctis 1 Wireless features, namelijk het feit dat de headset compleet draadloos is. Hierdoor kun je, zoals we zelf hebben getest, zonder vertraging lekker gamen. Hierdoor krijg je het geluid synchroon met wat er in de game afspeelt en kun je natuurlijk ook met multilplayergames makkelijk via voice chat met elkaar praten.

  Dit kan op verschillende platformen, waaronder de PlayStation 4, PC, Nintendo Switch en Mobiele telefoon. Dit doe je eenvoudig door de meegeleverde USB-C-dongle in de juiste poort te pluggen en je bent klaar voor gebruik. Zo wordt er een speciale USB naar USB-C-kabel meegeleverd die je in je PC of PlayStation 4 kunt steken, waardoor je al snel lekker draadloos kunt gamen.

  Onderweg genieten (en al helemaal met een Switch)

  Dat draadloze gamen kun je niet alleen op een PC of PlayStation 4 doen, want de USB-C-dongle kun je ook eenvoudig in je Nintendo Switch of mobiele telefoon steken. Hierdoor kun je ook onderweg snel en gemakkelijk gamen. Plug de dongle in je apparaat en je bent klaar om te gaan.

  Het is al helemaal een fijne headset voor Switch-gebruikers, want die hebben nog maar weinig opties als het op draadloze headsets aankomt. Doordat er geen Bluetooth-verbinding mogelijk is met de Switch, ben je al snel genoodzaakt om een bedrade koptelefoon te gebruiken. Dat is nu verleden tijd en zal voor mensen die veel reizen een groot pluspunt zijn, want nu kun je Astral Chain gewoon lekker in de trein spelen met een draadloze headset.

  Dat het om een USB-C-dongle gaat betekent alleen wel dat iPhone-apparaten wat minder geluk hebben. Die hebben een lightning-plug en daar past de dongle helaas niet in. iPhone- (en Xbox One-) gebruikers zouden natuurlijk wel van de headset gebruik kunnen maken als ze via de meegeleverde 3,5mm-kabel de headset aansluiten, maar dan verliest de headset natuurlijk wel zijn draadloze modus en dat is nou precies waar deze headset in excelleert.

  Functies op de schelp

  Doordat de headset is ingesteld op draadloos gamen zijn er een aantal handige features op de schelpen geplaatst. Deze features zijn bedoeld om binnen een handomdraai de headset te bedienen. Denk hierbij aan bedieningsknoppen die in elke situatie handig zijn, zoals een volumeregelaar en de mogelijkheid om je microfoon op stil te zetten.

  Die microfoon kan overigens op elk mogelijk moment losgekoppeld worden van de headset. Hierdoor wordt de headset al snel een koptelefoon die je overal mee naar toe kunt nemen. Het design past namelijk onwijs goed binnen de hedendaagse koptelefoonmarkt en kan al snel voor een over-ear koptelefoon aangezien worden.

  SteelSeries Engine

  De laatste van de SteelSeries Arctis 1 Wireless features die we moeten bespreken is misschien wel één van de grootste. Waar we geneigd zijn om het batterijleven van 20 uur te noemen, is het toch echt de SteelSeries Engine die het grootste verschil maakt. Deze engine is de los te downloaden en kun je gebruiken om het geluid van de SteelSeries Arctis 1 Wireless nog scherper af te stellen.

  Zo kun je de microfoonlevels aanpassen en de equalizer naar je hand zetten. Hierdoor kun je als het ware een stapje voor krijgen op de competitie door de perfecte instellingen voor jouw gehoor te vinden. Je ziet het tegenwoordig wel vaker op hoger niveau. Spelers die de voetstappen uit een bepaalde hoek aanhoren komen kunnen sneller en beter reageren en hebben op die manier een stapje voor op de competitie.

  De beste SteelSeries Arctis 1 Wireless features op een rij

  Nu je weet wat de beste SteelSeries Arctis 1 Wireless features zijn, kun je zelf de overweging maken om de headset in huis te halen. De headset kost 119,99 euro en is vanaf vrijdag te koop via de onlinewinkel van SteelSeries.

  Voor meer over gamescom 2019, kun je naar onze speciale gamescom 2019-pagina.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.