Tip op Netflix: Canvas, een prachtige nieuwe animatiefilm

Article
vrijdag, 04 december 2020 om 12:00
canvasf1607010290
Alweer een poosje geleden besloot Disney haar eigenstreamingsdienst op te zetten, maar dit betekende automatisch ook dat er voor Netflix een groot filmaanbod verdween. Zeker wat betreft animatiefilms raakte Netflix een hoop kwijt, maar Netflix mag binnenkort gelukkig weer een prachtige animatiefilm toevoegen. Zes dagen na pakjesavond, op vrijdag 11 december mag Netflix namelijk de prachtige animatiefilm Canvas als Netflix Original toevoegen.
De film Canvas vertelt op indringende wijze het verhaal van een grootvader die recent zijn vrouw heeft verloren. Maar hij is zeker niet van plan om bij de pakken neer te gaan zitten. Hij besluit zijn oude hobby weer op te pakken: schilderen op canvas. Maar dit wil en kan hij natuurlijk niet helemaal alleen doen, hij doet dit met steun van zijn familie.
De animatiefilm neemt je mee in een emotioneel proces. Maar de film drijft je gelukkig zeker niet in de put, het laat juist een verhaal zien van hoop en hoe je samen door positiviteit door zo’n moeilijk proces heen kan komen.

Regisseur werkte mee aan Toy Story en Frozen

De film komt uit de de koker van Frank E. Abney III, en dat is zeker geen onbekende. Frank heeft namelijk ook meegewerkt aan films als Frozen, Coco, Toy Story 4 en de Incredibles 2. Je zou dus wel zeggen dat zo’n iemand wel een mooie film weet af te leveren.
De animatiefilm ziet er in elk geval dus erg mooi en veelbelovend uit, maar je hoeft er niet je hele avond voor vrij te nemen. Canvas is namelijk een vrij korte film en als we zeggen vrij kort bedoelen we ook echt vrij kort.
De film duurt namelijk slechts negen minuten. Heb je de film nou gekeken en vond je het jammer dat hij alweer zo snel voorbij was? Goed nieuws want Netflix bracht onlangs nog een hele mooie arthouse animatieserie. Recent voegde Netflix namelijk de film ‘If Anything Happens I Love You’ toe. Deze film is ook vrij kort maar laat wel op meeslepende wijze het emotionele verhaal zien van twee ouders die hun dochter zijn verloren. Ook een hele bijzondere animatiefilm die je op indringende wijze meeneemt in het verhaal.
canvaasf1607010307

Netflix valt positief op

Daarnaast is het leuk om te zien dat Netflix ondanks haar enorme groei toch nog steeds op z’n tijd voor zo’n arthouse productie durft te gaan, en met succes. Recent verscheen op Netflix bijvoorbeeld de miniserie The Queen’s Gambit. Dit is niet alleen een prachtige arthouse serie, maar is in commercieel opzicht ook een gigantisch succes.
Zo werd de serie in de eerste maand al ruim 62 miljoen keer bekeken en is daarmee de best bekeken miniserie op Netflix ooit. Zuiver theoretisch gezien is het de vraag of het dan nog echt arthouse blijft, maar de kunstzinnige pretenties leken in eerste instantie toch echt groter dan de commerciële, dus zien we het in dit geval graag door de vingers.

Populair Nieuws

Laatste Reacties