Nacon Revolution Unlimited Pro Review - Speciale Call of Duty controller

  Nacon brengt regelmatig toffe controllers uit die de nodige voordelen met zich meebrengen. Dit keer brengt de accessoirefabrikant een speciale Call of Duty Black Ops Cold War versie van de Revolution Unlimited Pro controller uit voor PlayStation 4 en PC. De controller is van alle gemakken voorzien, maar kost wel een flinke duit.

  In samenwerking met Activision en Sony brengt Nacon de Revolution Unlimited Pro Call of Duty Black Ops Cold War controller voor PlayStation 4 en PC uit. Waar de Revolution Unlimited Pro controller je normaal gesproken 149 euro kost bij bol.com, is deze speciale editie net even wat duurder. Vanaf ongeveer 160 euro (bij Allyourgames.nl) heb je deze in huis. Het is een behoorlijk berg geld, maar dan krijg je ook een controller war je U tegen zegt.

  Een compleet pakket

  De controller is een speciale versie van de Revolution Unlimited Pro die nogal in het oog springt. De controller is donkergroen en voorzien van een speciale Cold War opdruk. Waar de controller iets groter is dan de DualShock 4 controller, ligt deze ontzettend prettig in de hand en voelt hij ontzettend stevig aan. Hij wordt geleverd met een speciale opberghoes met een camouflageprint en een code voor downloadbare content in Black Ops Cold War en, net als de standaardversie van de controller, de nodige accessoires. Denk hierbij aan een extra lange USB-C kabel een doekje voor het schoonmaken van de controller en ringetjes voor de analoge sticks.

  Door deze laatste is de controller er een die voor bijna ieder type speler geschikt is. Van de die hard Cold War veteranen tot de verse rekruten die nog nooit een digitale oorlog geproefd hebben. Wil jij je personage juist met wat kortere bewegingen besturen? Dan haal je de ringetjes weg. Ben je juist van de wat lossere en langere besturing? Even een ringetje erop zetten en klaar is Kees.

  Een nadeel van het design van de Revolution Unlimited Pro is dat de D-pad niet verwisselbaar is. Voor de liefhebbers van Mortal Kombat, Street Fighter en Tekken is de D-pad niet optimaal en een opzetstuk of wisselbare knop was dan ook wenselijk geweest.

  De Revolution Pro is van zichzelf verder behoorlijk licht, maar is te verzwaren door in de handvaten gewichten van 10, 14 of 16 gram te plaatsen. Hierdoor heb je altijd de ideale controller in je handen, wat je voorkeuren ook zijn. Feit is wel dat je hier weinig gebruik van zult maken nadat je eenmaal de goede gewichten hebt gevonden. De overige gewichten verdwijnen dan al snel in de kast.

  Ontzettend uitgebreid qua functies

  Ook qua functionaliteit is de Revolution Unlimited Pro een zwaargewicht. De controller kent de klassieke PS4-knoppen, dus de twee D-pads (met verwisselbare thumbgrips), de vierpuntstoets, de vier actieknoppen, de options en share knop en de touchpad. Op de bovenkant vind je de vier schouderknoppen waarvan de achterste twee wat hoger staan dan die van de DualShock 4.Dit laatste is een bijzondere keuze van Nacon. Niet alleen wordt de controller er wat groter door, maar doordat de knoppen in een hoek staan, speelt het vooral als je de controller net vast hebt wat onwennig.

  Op de achterkant van de Unlimited Pro is het geheim te vinden dat je van een prooi tot de jager kan maken. De Nacon controller heeft namelijk vier extra shortcut- knoppen op de achterkant die programmeerbaar zijn door simpelweg de knop even ingedrukt te houden en vervolgens de knoppen in te drukken die je daar onder wil brengen. Dit is ideaal voor vechtgames zoals Tekken 7, waarbij je nogal eens meerdere knoppen tegelijk in moet drukken. Verder kent de controller een aantal profielen die je in kunt stellen. Op die manier laadt de controller de ingestelde knoppen, soepelheid van de schouderknoppen en de intensiviteit van de trilfunctie in no time. De Nacon Revolution Unlimited Pro is een ware duizendpoot die zich voor elke game leent!

  Draadloos of gedraad op elk apparaat

  Het enige nadeel is dat je het instellen van al deze functies wel via de PC moet doen, via de Companion App. Die kun je downloaden van de Nacon website om verolgens in een ontzettend gebruiksvriendelijke interface alles aan je controller aan te passen, inclusief de kleur van de verlichte rond rondom de rechter analoge stick. Het instellen via de Companion App geldt ook voor de PC/Mac-modus, maar daarbij heb je de controller al gekoppeld aan dat apparaat, al dan niet draadloos.

  Je kunt de controller namelijk op zowel de PS4 als de PC of Mac verbinden via de USB-C kabel, of via de meegeleverde bluetooth zender draadloos koppelen aan je apparaat. De draadloze verbinding tussen de controller en je console of PC/Mac is daarbij zo snel gemaakt als een kant-en-klaar-maaltijd, maar er valt wel iets op: je moet de bluetooth adapter altijd gebruiken.

  Waarom dit zo is, is een raadsel, gezien zowel de PS4 als de meeste PC’s met bluetooth uitgerust zijn tegenwoordig. Een keer daaraan koppelen zou voldoende zijn, waarbij je vervolgens geen last hebt van een uitstekende antenne. Het is dus eigenlijk een overbodige dongel die je nu gedwongen op je apparaat aan moet sluiten.

  Nacon Revolution Unlimited Pro Review – Van alles valt aan te passen

  De Nacon Revolution Unlimited Pro is een uitstekende controller, maar wel een die vanuit Nacon wat vreemde keuzes mee heeft gekregen. Er is van alles aan te passen aan de controller, zoals het gewicht, de zwaarte van de schouderknoppen, de verlichting en de trilfunctie. Alleen de D-pad is zoals hij is en dat is niet ideaal voor vechtersbazen.

  Verder is de controller voorzien van verschillende profielen, is deze geschikt voor zowel PS4 als PC en Mac en kan hij bedraag of draadloos gebruikt worden. Alleen om draadloos te gamen moet je wel een dongel gebruiken. Hoewel dit een vreemde keuze is doe je dat maar al te graag, want als je eenmaal met deze professioneel aanvoelende controller aan het gamen slaat, wil je niet meer terug!

  8

  De plus- en minpunten

  • Voelt ontzettend stevig aan
  • Programmeerbare knoppen
  • Aanpasbaar gewicht
  • Gedraad en draadloos op PC en PS4...
  • ..maar wel met een Bluetooth adapter
  • D-pad niet aan te passen
  • Schouderknoppen zitten wat hoog
  Loading...
  x

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.