Riverdale op Netflix is een hit - 5 Redenen waarom je moet kijken

  Riverdale op Netflix is een hit. Houd je van Gossip Girl en Pretty Little Liars? Dan is de serie Riverdale misschien wel wat voor jou. Lees hier 5 redenen waarom je moet kijken!

  Een populaire serie op Netflix is Riverdale. Inmiddels telt de serie al vier seizoenen op Netflix. Het laatste seizoen is iets te snel gestopt, omdat men moest stoppen met filmen vanwege corona.

  We geven je 5 redenen waarom je Riverdale op Netflix moet kijken.

  5. Mooie mensen

  Deze reden zetten we op vijf en niet op één. In principe moet het niet uitmaken hoe iemand eruit ziet en gaat het om acteerwerk. Maar laten we eerlijk zijn: het oog wil ook wat. En Riverdale is wel een serie die zich erg richt op tieners en jongvolwassenen. Dus willen we mooie mensen.

  Die zijn goed vertegenwoordigd in Riverdale, zowel bij de mannen als bij de vrouwen. Al hebben we het vermoeden dat Riverdale, net als Gossip Girl, wat meer vrouwelijkke fans heeft dan mannelijke. Qua guys is het vooral een ‘strijd’ tussen de roodharige Archie Andrews (gespeeld door K.J. Apa) en Jughead Jones (gespeeld door Cole Sprouse). Dus wie voor wie ben jij? Team Archie of team Jughead?

  Overigens een fun fact voor de wat oudere kijkers: de vader van Archie is Fred Andrews en hij wordt gespeeld door niemand minder dan Luke Perry. Hij was één van de knappe koppen uit de wereldberoemde serie Beverly Hills 90210 uit de jaren 90! Helaas heeft de beste man inmiddels alleen wel het leven moeten laten.

  Enfin, laten we doorgaan naar de vrouwen. Een van de hoofdrollen is weggelegd voor Lili Reinhart die in de huid kruipt van de blonde tiener Betty Cooper. Zij krijgt concurrentie van de zwartharige dame Veronica Lodge (gespeeld door Camila Mendes) en ook het vrouwelijk kamp heeft een roodharige in petto: Hermione Lodge (Gespeeld door Marisol Nichols).

  Fun fact: K.J. Apa heeft van nature donker haar en heeft zijn haar voor de serie rood moeten verven. En Lili Reinhart is ook van nature donker en heeft het blond moeten verven! Maar genoeg over knappe koppen, laten we doorgaan naar de volgende redenen waarom je Riverdale moet kijken.

  4. Goed acteerwerk

  Zoals net genoemd bij de vorige reden is goed acteerwerk belangrijk wil een serie een beetje leuk zijn en vooral blijven. Met enkel wat knappe koppen kom je niet ver. Gelukkig kunnen we vertellen dat de cast overtuigend acteert. En het mooiste is dat de mensen nogal verschillend zijn, dus dat maakt het leuk voor veel kijkers.

  Archie en Jughead zijn goede vrienden, maar zijn op bepaalde vlakken wel erg verschillend. Archie is makkelijker in omgang en houdt van mensen om zich heen, waar Jughead soms wat meer een loner is. Bovendien komt hij uit een niet te makkelijk milieu. Qua dames is Betty nogal naïef en vooral het ‘mooie’ meisje dat zacht en lief moet overkomen.

  Veronica is wat pittiger. En dan zijn er natuurlijk altijd nog mensen uit het ‘gemene’ kamp. Het meest overtuigende acteerwerk wordt neergezet door Marisol Nichols. Met haar venijnige opmerkingen en haar blik die kan doden weet je als kijker nooit zo goed wat je van haar kan verwachten. En dan blijkt later ook nog eens dat ze een zachtere kant heeft.

  3. Herkenbare thema’s

  Tot zover de knappe koppen en het goede acteerwerk. Waar gaat Riverdale eigenlijk over? Inmiddels zijn we aangekomen bij de derde van de 5 redenen waarom je Riverdale op Netflix moet kijken. In de serie volgen we een aantal tieners dat leeft in het kleine stadje Riverdale. Daar wordt op een dag zomaar een jongen vermoord en de vraag is wie dit gedaan heeft.

  Nu doet dit vermoeden dat Riverdale een detective is, maar niets is minder waar. De serie biedt een mix van drama, humor en romantiek. Verwacht daarbij niet dat enkel de tieners centraal staan met al hun problemen en relatie, ook de ouders spelen een prominente rol.

  En daardoor is Riversale ook leuk voor volwassenen om te zien! Iedereen zal wel iets herkennen. En het is mooi om te zien dat er dus een overkoepelend verhaal is. Welk seizoen je ook kijkt, er is altijd wel iets mysterieus gaande.

  2. Steeds meer rommel

  Zoals gezegd is Riverdale niet zomaar de volgende high school tv-serie. En daarmee zijn we bij de tweede reden gekomen waarom je Riverdale moet kijken. Wat de serie erg goed doet is stapje bij stapje nieuwe informatie geven en nieuwe relaties onthullen. Daardoor weet je duidelijk niet hoe de vork in de steel zit. Alle personages, en dat zijn er nogal wat, hebben genoeg op hun kerfstok om te delen met de kijker.

  Het is goed om te zien dat zelfs bijrollen, net als in Game of Thrones, goed vertolkt worden en deze personages een geschiedenis hebben waarin van alles is gebeurd. Dat zorgt er voordat Riverdale een interessant verhaal biedt, waarbij er steeds meer rommel op tafel wordt gelegd. We zeggen je: Riverdale heeft iets verslavends waardoor je door wilt blijven kijken.

  1. Constante spanning

  En daarmee komen we bij absolute nummer één waarom je Riverdale moet kijken en dat is de constante spanning die geschept wordt. Naast het gegeven dat het alleen al spannend is om te weten wie de moordenaar is, gebeurt er nog veel meer spannends. Is Archie wel die onschuldige jogngen die hij lijkt? In hoeverre bepaalt nature het verdere verloop van Jughead? En hoe lang kennen bepaalde personen elkaar al?

  Riverdale telt 4 seizoenen en je zult merken dat je bij elke aflevering weer door wilt kijken. Het is niet per se de allerbeste serie, maar verslavend is het zeker! Er is constant een myserieus sfeertje en het is knap dat dat steeds wordt vastgehouden. Genoeg redenen waarom je Riverdale moet kijken dus!

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.