Sociale Sterren: Interview met René Watzema

Article
donderdag, 24 oktober 2019 om 17:09
rene watzemaf1571841790
Jong en oud, het maakt eigenlijk niet uit. Iedereen heeft wel eens een quote van RUMAG voorbij zien komen. Haarlemmer René Watzema is het gezicht van RUMAG en stapt binnenkort in de ring met Dave Roelvink voor Boxing Influencers 2.
Boxing Influencers 2 wordt, zoals de naam al doet vermoeden, voor de tweede keer gehouden dit jaar. De eerste editie vond in de vroege maanden van 2019 plaats. Nu staat Watzema tegenover één van de Roelvinkjes, wat wordt gezien als het hoofdevenement van de avond. Aan hem de taak om een goede show af te leveren en zich te storten op een training.

Strakke planning

De 29-jarige René is door zijn drukke schema alleen moeilijk te spreken, want naast dat hij zich voorbereidt op Boxing Influencers 2 werkt hij ook nog ieder dag bij RUMAG als presentator. Trainen doet hij één keer ’s ochtends vroeg voor hij gaat werken en dan ’s avonds nog een keer.
Toch is het slechts één kant van de voorbereiding als je het aan Watzema vraagt: “Mentaal train je constant.” Het is zo ongeveer het enige waar hij nog aan denkt. Ook wanneer hij thuis een keertje vrij is en in het weekend. “Ik kijk nu wel constant video’s inderdaad en filmpjes van boksers. Om goed te leren, kijken naar de houding, hoe ze instappen.”
watzema 3f1571842529

Schaken in de ring

Watzema spreekt vol passie over wat er allemaal wel niet komt kijken bij een bokswedstrijd. “In het hele boksen is het constant de mindset die belangrijk is,” begint Watzema. Wat dat betreft is boksen net een schaakspel, iets waar de presentator zich wel in kan vinden.
Om er voor te zorgen dat hij zich goed voorbereidt op de wedstrijd, wordt hij getraind door Melvin Manhoef. Manhoef is een 43-jarige MMA-vechter (hij trainde eerder Kaz van der Waard) die afgelopen weekend zijn wedstrijd in Milaan won met een KO in de eerste ronde. Tevens is hij een groot voorbeeld voor Watzema, hoewel hij ook toegeeft dat hij niet volledig in de vechtwereld zit.
Melvin pusht hem dan ook in zijn trainingen volgens 29-jarige Haarlemmer. “Als hij me iets vraagt waarvan ik denk dat het niet gaat lukken, zorgt hij er wel voor dat het me gaat lukken,” grapt hij.
watzemaf1571842555

Strijdlust

Ondanks die training is Watzema nog wel wat gespannen. “Het gaat constant door je hoofd,” vertelt hij, wat natuurlijk ook te maken heeft met het feit dat hij niet wil verliezen. Dat is in zijn ogen het ergste wat hem kan overkomen.
Dit heeft te maken met het feit dat hij ontzettend graag wil winnen, een mentaliteit die hij al sinds zijn jonge jaren heeft. Welk spel hij ook speelde. In bowlen bijvoorbeeld (een term die bij het noemen gelijk wordt gezien als uitdaging), maar ook tijdens het gamen.
Vroeger deed Watzema dat geregeld en met veel plezier. “Toen Black Ops uitkwam stond ik om middernacht voor de winkel,” vertelt de RUMAG presentator. “Dan speelde ik de hele nacht door met m’n clan tot zeven uur ’s ochtends. Dat en FIFA.”
watzema 2f1571842562

Wat zeg je?

Dat hij tot diep in de nacht aan het gamen was, zorgde dan ook voor goede resultaten. Ook in een potje FIFA (zijn favo gameserie) moest er altijd gewonnen worden, want anders zou hij dat altijd aan moeten horen. Maar dat is ergens wel logisch, want de presentator vindt het zelf ook wel leuk om te horen als hij ergens goed in is.
“Ik vind het wel leuk als mensen aanhalen dat ik goed ben in sporten,” zegt hij lachend. “Zodra mensen dat zeggen, zeg ik: wat zeg je? Dan herhalen ze het nog eens en zit ik te lachen.”
Of boksen de volgende sport is die hij op zijn cv kan zetten om indruk mee te maken, is nog maar de vraag. “Laten we daar eerst de wedstrijd maar voor afwachten. Als die succesvol is, kunnen we het daar over hebben,” aldus Watzema.
watzema4f1571842708

Een zware kluif

Daarvoor moet hij wel eerst zijn tegenstander Dave Roelvink verslaan, die hij eerder al heeft ontmoet tijdens de staredown. Een ontmoeting waarvan hij erg onder de indruk was. “Hij kwam daar aanzetten met fucking 11 man en maakt er helemaal een showtje van. Ik stond daar in m’n eentje. Ik was zeker onder de indruk ja.”
Wel heeft hij respect voor Dave, omdat de presentator weet dat Roelvink net zo druk bezig is met het trainen voor de match. “Hij werkt in het weekend en heeft overdag wat meer tijd,” aldus de Haarlemmer. Hij gelooft dan ook niet dat de wedstrijd mogelijk een beeld creëert dat agressie aanmoedigt.
Hij laat het volgende weten: “De manier waarop wij erin gaan is zeker niet met de bedoeling om het vechten zelf aan te sporen. Achteraf kunnen we gewoon lekker een biertje drinken.” Dat neemt niet weg dat Watzema voor nu een boodschap heeft voor Dave: “Neem een icepack mee.”
Zodra het gevecht erop zit heeft de presentator grote plannen. Binnen vijf jaar ziet hij zichzelf op een groot podium staan met een microfoon in zijn hand, waar hij de grootste show van Nederland zal presenteren. Influencer wil hij niet zijn, want alleen al van het woord gaan zijn nekharen overeind staan.
"Ik heb echt een hekel aan dat woord, want iedereen kan een influencer zijn. Maar zodra ze dat zijn, is dat het en daar ben ik het niet mee eens. Mensen zijn meer dan alleen een influencer." Het moge duidelijk zijn dat Rene geen influencer wil zijn, maar een keigoede presentator.
Dit interview is tot stand gekomen in samenwerking met Media Tornado.

Populair Nieuws