Een Switch kopen in 2019? Dit zijn 5 redenen om ervoor te gaan!

  Hoewel de Nintendo Switch inmiddels een begrip is, is het systeem als je erover nadenkt nog helemaal niet zo oud. Misschien wilde je toen Nintendo’s hybride uitkwam hem niet direct kopen. Als je er sindsdien niet meer aan gedacht hebt, of nog twijfels hebt zijn hier vijf redenen om een Switch te kopen in 2019!

  5. De Switch batterij gaat binnenkort langer mee

  Een klein breekpunt voor de Switch bij de oorspronkelijke release was de korte batterijduur. Bij veel games niet langer dan drie uur, bij sommige mocht je zelfs blij zijn als je 2,5 haalde. Voor de grootste enthousiastelingen was dat misschien niet zo’n punt. Als je Switch voornamelijk thuis gebruikt, of bereid bent te investeren in een powerbank is er niks aan de hand. Toch is het wel degelijk wenselijk dat de batterij wat langer meegaat.

  Gelukkig is het binnenkort zover! Vanaf de tweede helft van augustus 2019 zijn nieuwe Switch units onder de kap iets aangepast waardoor de batterij uren langer mee kan gaan. Als je nog geen Switch in huis hebt om dat je hem liever urenlang buitenshuis gebruikt kun je in 2019 de Switch kopen die altijd al wilde hebben!

  Nintendo UK

  4. Er komt een goedkoper model

  Misschien heb je nog geen Switch omdat je hem, ondanks de lage prijs vergeleken met concurrenten, te duur vond. Vooral als je meer fan bent van handheld gamen en nog niet eerder een Nintendo console voor thuis hebt gehad is dat begrijpelijk. Het verschil in prijs tussen een 3DS (tussen de 100 en 150 euro, afhankelijk van het precieze model) en een Switch (329 euro) is niet niks.

  Er is al een tijdje weinig groots uitgekomen op de 3DS, dus misschien moet je langzamerhand toch onder ogen zien dat de Switch ook de opvolger van de 3DS is. Heel toevallig komt Nintendo nu ook met een Switch model dat met een prijs van 229 euro een stuk dichterbij de vorige handheld ligt. Je zult een aantal functies van de standaard Switch moeten missen, maar bekijk eens rustig de verschillen, wie weet is de Switch Lite net wat voor jou.

  3. Het indie-aanbod is enorm

  Om even de aandacht te verschuiven van hardware naar software moeten we het hebben over het aanbod van games. Zelfs als je nog steeds durft te beweren dat het aanbod van grote games klein is kun je je plezier altijd zoeken in kleinere titels. Je kunt heel wat indie-games op de Switch kopen in 2019 en die doen lang niet altijd onder voor AAA-titels.

  Hollow Knight, Shovel Knight, Undertale, Stardew Valley en ga zo nog maar een poosje door. Ze zijn natuurlijk zelden exclusief op Switch verkrijgbaar, maar ze zijn wel allemaal draagbaar op Nintendo’s machine. Voor veel indie-games, die vaak kort zijn, of heel geschikt zijn voor tussendoor, is dat een grote plus. Bovendien kun je tijdens het wachten op nieuwe games de eShop even afstruinen op zoek naar iets wat in de smaak valt.

  2. Geschikt voor samen en alleen

  Een console staat of valt met de games die je erop kunt spelen. Niet alleen het aantal en de kwaliteit zijn daarbij van belang, maar ook afwisseling in wat voor ervaring ze leveren. Als een console bijvoorbeeld alleen maar uitgebreide multiplayer ervaringen te bieden had zouden veel gamers zich behoorlijk zitten vervelen.

  Gelukkig heeft de Switch in de afgelopen twee jaar een bibliotheek opgebouwd met van alles wat: enorme single-player avonturen, party games en co-op ervaringen. Of je nu alleen bent of gasten hebt, online wil spelen of met een goede vriend(in) op de bank, je kunt vast iets vinden op de Switch. Je zit bijna nooit verlegen om iets om te spelen en dat is reden te meer om een Switch te kopen in 2019.

  Nintendo

  1. Alles wat je van Nintendo wil op één console

  We geven toe dat de Switch bij release een beetje de Breath of the Wild machine was en dat de rest van de games vaak niet heel indrukwekkend waren. Daar is sindsdien behoorlijk verandering in gekomen. De grootste vlaggenschepen van Nintendo hebben inmiddels een game op het platform, of anders komen ze eraan. Om met Smash Bros. Ulitmate te spreken: Everyone is here!

  Aan het einde van 2019 kun je op je Switch genieten van Zelda, Mario, Yoshi, Pokémon, Luigi’s Mansion, Splatoon, Smash Bros… we kunnen nog wel een poosje doorgaan, maar het punt is duidelijk. Vrijwel elke Nintendo franchise die nog niet irrelevant is geraakt heeft een game op de Switch of in ontwikkeling voor het systeem. Als dat geen reden is om een Switch te kopen in 2019 weten wij het ook niet meer.

  Ga jij een Switch kopen in 2019?

  Zit jij al een poosje te wachten op het juiste moment om een Switch te kopen? Geeft het aantal games de doorslag, of was er gewoon één franchise waar je op zat te wachten? Misschien vind jij 2019 het ideale moment om een Switch te kopen, of misschien is het wachten voor jou nog lang niet voorbij. Laat het weten in de reacties!

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.