Zeven Nintendo Switch games om in 2019 nog naar uit te kijken

  De zomer komt langzaam maar zeker ten einde en dat betekent dat er langzaam maar zeker weer wat meer games uitkomen. Ook voor Nintendo, die het in de eerste helft van het jaar wat rustig aan deed, staat er het één en ander op de kalender. Dit zijn zeven Nintendo Switch games van 2019 om nog naar uit te kijken.

  Nintendo

  7. ASTRAL CHAIN

  Toen Platinum Games in februari een nieuwe game aankondigde kwam het voor velen als een verrassing. Als het Platinum was verwachtten we Bayonetta 3, maar dat was Astral Chain duidelijk niet. Het was weliswaar een actiegame, maar hield de vergelijking min of meer op.

  In Astral Chain speel je als een lid van een speciale politie-eenheid, met een wezen uit een andere dimensie als partner. Die partner, een zogeheten ‘Legion’ zit aan jou vast met een ketting. Zoals je na kunt lezen in onze special over de Astral Chain gameplay worden zowel de Legion zelf als de ketting op leuke manieren ingezet tijdens en buiten gevechten. Een vette actie-game met een interessante centrale gimmick? Deze moet zeker op je kalender staan!

  Astral Chain komt op 30 augustus uit, exclusief voor Nintendo Switch.

  Nintendo

  6. Spyro Reignited Trilogy

  Als je rond het einde van de jaren 90 een PlayStation had ben je ongetwijfeld bekend met Spyro. Sindsdien heeft de kleine paarse draak wat uitstapjes gemaakt naar andere platforms (recent vooral als onderdeel van de Skylanders franchise), maar de eerste drie games zijn altijd exclusief op PS1 beschikbaar gebleven. Daar kwam vorig jaar verandering in toen de Spyro Reignited Trilogy naar PS4 en Xbox One kwam.

  Ondanks dat er rond de originele release van de trilogie uit betrouwbare bron lekte dat de game naar Switch zou komen, is Spyro bij de Switch games voor 2019 gaan horen. Niemand weet waarom het zo lang geduurd heeft, maar eigenlijk maakt het ook niet meer zoveel uit. Wat belangrijk is, is dat iedereen die geen PlayStation of Xbox heeft, of de games graag draagbaar wil hebben, eindelijk van deze klassiekers kan genieten.

  Spyro Reignited Trilogy komt op 3 September naar Nintendo Switch. Dit is tevens de releasedatum van de PC-versie van de game.

  Nintendo

  5. The Legend of Zelda: Link’s Awakening

  Zelda Remakes zijn niks nieuws meer. Sinds de eerste in de vorm van Ocarina of Time 3D heeft elke 3D Zelda behalve Skyward Sword een remake of een opgepoetste HD-versie gekregen. De trend van Zelda remakes wordt nu doorgezet naar 2D-games en Link’s Awakening wordt als eerste onder handen genomen.

  De platte sprites van de originele Gameboy game worden vervangen door 3D graphics en de muziek krijgt prachtige nieuwe arrangementen waarin dit keer instrumenten herkenbaar zijn. Daarnaast wordt er volop gebruik gemaakt van de vele knoppen die de Switch heeft om de gameplay soepeler te maken dan ooit. Deze toptitel voor de Gameboy uit 1993 komt zesentwintig jaar later terug, dit keer als een zeer welkome toevoeging aan de Switch games in 2019.

  The Legend of Zelda: Link’s Awakening komt uit op 20 september, exclusief voor Nintendo Switch.

  Nintendo

  4. Dragon Quest XI S: Echoes of an Elusive Age - Definitive Edition

  Net als de Spyro Reignited Trilogy is Dragon Quest XI op andere platforms al een tijdje uit. In Japan is de game zelfs al naar een Nintendo platform gekomen op de 3DS. Voor wie de serie altijd op Nintendo-systemen heeft gespeeld en daar voorlopig geen verandering in wil brengen is het eindelijk zover: Dragon Quest XI S hoor bij de Switch games van 2019.

  Toch is de Switch versie ook voor fans die de game al gespeeld hebben het overwegen waard. Dragon Quest XI S is namelijk niet een eenvoudige port, maar, zoals de volledige titel wellicht doet vermoeden, de meest uitgebreide versie van de game tot nu toe. De Switch-versie wordt onder andere aangevuld met Japanstalig stemwerk, een orkestrale soundtrack en uitbreidingen op sommige verhaallijnen. Je zou kunnen spreken van de ultieme Dragon Quest XI ervaring.

  Dragon Quest XI S: Echoes of an Elusive Age - Definitive Edition verschijnt op 27 september.

  Nintendo

  3. Luigi’s Mansion 3

  Er zijn inmiddels al heel wat Switch games met Mario’s naam in de titel. Mario Odyssey, Super Mario Party, Mario Maker 2, het lijk af en toe Mario voor en Mario na. Dat gebeurt vrijwel elke consolegeneratie, maar heel af en toe slaat Luigi ook eens met zijn vuist op tafel. Wanneer dat gebeurt krijgen we een nieuwe Luigi’s Mansion.

  De eerste twee Luigi’s Mansion games zijn beide een waar genot, iets wat we zelden zeggen over griezelige games. Luigi’s Mansion 3 borduurt voort op zijn voorgangers, maar niet zonder de nodige eigen ideeën. Zoals je kunt lezen in onze hands-on indrukken is het vetrouwde gameplay, maar nog lang niet afgezaagd. Luigi’s Mansion 3 wordt vast weer een pareltje onder de Switch games van 2019.

  Luigi’s Mansion 3 komt op 31 oktober exclusief naar Nintendo Switch.

  The Pokémon Company

  2. Pokémon Sword en Pokémon Shield

  Het is weer tijd voor een nieuw paar Pokémon games en dit keer is het hele nieuwe generatie. Dat betekent een nieuwe regio, nieuwe Pokémon en nieuwe personages. Een behoorlijk verschil dus met Let’s Go Pikachu en Eevee van 2018 dus, aangezien vrijwel alles aan die games bekend was. Op zich niet erg natuurlijk, maar de Pokémon Switch games van 2019 zijn waar we op hebben gewacht.

  Of Game Freak de overstap naar Switch volop benut staat helaas enigszins ter discussie. Aan de ene kant voelt de game vrij grootschalig, met name in de Wild Area die vlak voor E3 werd onthuld. Aan de andere kant zal niet elke Pokémon in de nieuwe game te gebruiken zijn. Een tegenslag, zeker, maar ook zonder nationale Pokédex zijn de meeste Pokémon games vrij vermakelijk.

  Pokémon Sword en Pokémon Shield komen op 15 november uit, exclusief voor Nintendo Switch.

  Nintendo

  1. The Witcher 3: Wild Hunt - Complete Edition

  The Witcher 3 is misschien wel de meest geprezen game van de afgelopen tien jaar. Het is dan ook geen wonder dat de naam ‘The Witcher’ nog altijd de aandacht weet te trekken als deze ergens valt. Een goed voorbeeld is de Witcher serie die nu in ontwikkeling is bij Netflix. Een ander goed voorbeeld is de aankondiging van The Witcher 3 voor Switch.

  Uiteraard is de Switch qua grafische capaciteiten niet het ideale platform voor The Witcher 3, maar er zijn ook voordelen. Draagbaarheid is een factor die veel mensen laat besluiten om een game juist op Switch te kopen. Voor een lange RPG als deze kan het zeer voordelig zijn om ook af en toe tussendoor te kunnen spelen. Daarnaast is dit de eerste keer dat de game op een Nintendo platform verschijnt, dus werkelijk niemand hoeft deze gevierde RPG meer te missen.

  Voor The Witcher 3: Wild Hunt - Complete Edition is nog geen releasedatum bevestigd. We weten alleen dat hij bij de Switch games voor 2019 hoort.

  Welke Switch games voor 2019 haal jij in huis?

  Dit zijn de grootste titels die nog in 2019 voor de Switch uitkomen. Zit er iets voor je bij, of wacht jij 2020 af? Ook als je stiekem hoopt dat er voor de laatste maanden van het jaar nog iets aangekondigd wordt kun je het kwijt in de reacties.

  Astral Chain

  Verkijgbaar vanaf 30 august 2019

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.