Foto: Nintendo

Tijdens een post-E3 evenement van Nintendo hebben wij een uitgebreide demonstratie van Astral Chain gameplay gehad. We hebben meer gezien van die gevechten waar de onthullingstrailer zo de nadruk op legde, maar ook andere gameplay elementen en de wereld kregen de nodige aandacht. We houden je niet langer in spanning!

De wereld van Astral Chain

Astral Chain speelt zich af op de Ark, een grote futuristische stad die geteisterd wordt door monsters uit een andere dimensie. Deze monsters worden Chimera’s genoemd en veroorzaken zoveel problemen dat er een speciale politie-eenheid is om ze te bestrijden, genaamd Neuron. Het zal je niet verbazen dat jouw personage onderdeel is van Neuron.

Platinum Games mag dan bekend zijn van de non-stop actie van Bayonetta, Astral Chain doet het iets kalmer aan. Als er problemen zijn met een Chimera mag je daar uiteraard mee op de vuist, maar niet voordat je de plaats-delict hebt onderzocht om een indruk te krijgen van het signalement en huidige locatie van de Chimera. Je kunt daarvoor mensen ondervragen, maar ook holografische reconstructies bekijken via het zogeheten IRIS-systeem.