Top 10 huilen van het lachen films op Netflix - Zakdoeken bij de hand houden

  Netflix staat vol met films en series waarbij je geregeld een traantje moet laten om emotionele momenten. Maar soms wil je een traan laten om een andere reden: dat je zo hard lacht dat je ervan gaat huilen. Daarom hebben we de top 10 huilen van het lachen films op Netflix op een rij gezet.

  Paramount Pictures

  10. Pain & Gain

  Ontvoeringen, afpersingen en bodybuilden zijn niet snel drie onderwerpen waar je aan denkt bij een komische film, maar dat is precies waar Pain & Gain om draait. Sterker nog, de film is zelfs gebaseerd op een waargebeurd verhaal.

  In Pain & Gain is Daniel Lugo (Mark Walhberg) een trainer bij een gym, die dankzij zijn inspanningen enorm in populariteit is gegroeid. Er komen zelfs mensen heen met bakken geld, zoals Victor Kershaw (Tony Shalhoub). Jaloers op zijn rijkdom en daarmee invloed bij de vrouwen, vormt Lugo een plan samen met zijn vrienden Adrian Doorbal (Anthony Mackie) en Paul Doyle (Dwayne Johnson) om Kershaw te ontvoeren en zijn geld te stelen.

  Uiteraard gaat er van alles mis met het plan van de drie spierbundels en daardoor komen ze in bizarre situaties terecht. Het zorgt voor hilarische situaties, met name dankzij Johnson’s karakter. Ideaal voor een avondje gieren en brullen.

  loveforfilms

  9. New Kids Turbo

  Ook films van Nederlandse bodem kunnen je laten huilen van het lachen, bijvoorbeeld New Kids Turbo. De asociale jongens uit Maaskantje kregen met Turbo hun debuut op het grote scherm in een bizar avontuur.

  De vijf mannen met matjes verliezen allemaal hun baan, wat ze zelf wijden aan de kredietcrisis, in plaats van hun eigen onkunde. Nadat ook hun uitkeringen worden stopgezet besluiten ze simpelweg om nog nergens meer voor te betalen. Het besluit loopt zo ver uit de hand dat de minister van buitenlandse zaken er zich mee gaat bemoeien. Dankzij de absurditeit en talloze cameo’s staat New Kids Turbo garant voor een flinke lachbui.

  Paramount Pictures

  8. The Dictator

  Sacha Baron Cohen is ondertussen een bekende naam in Hollywood. De Britse komiek vergaarde bekendheid met zijn real-life rollen als Ali-G en Borat, maar voor The Dictator besloot Cohen over te gaan op een speelfilm.

  In The Dictator speelt Cohen zelf Admiraal Generaal Aladeen, de dictator van een fictieve ‘republiek’ genaamd Wadiya. De machtige leider vertrekt naar New York om een speech te geven bij de Verenigde Naties, maar wordt onderweg ontvoert door zijn lijfwacht (John C. Reilly) en zijn iconische baard wordt afgeschoren. Aladeen moet nu onherkenbaar zijn weg vinden in New York om zijn land weer onder controle te krijgen. Zoals je gewend bent van Sacha Baron Cohen gaat dat gepaard met hilarische situaties.

  Focus Features LLC.

  7. Johnny English

  Rowan Atikinson is een oudgediende in het komedielandschap en laat al decennia lang mensen huilen van het lachen, met series en films als Mr. Bean en Blackadder. In 2003 liet hij ons kennis maken met zijn nieuwste karakter, die ons zoals gewoonlijk pijn in de kaken geeft.

  In Johnny English heeft de Britse geheime dienst, MI7, een groot probleem: alle geheim agenten zijn gedood en alleen English is nog over om het land van de ondergang te redden. De Franse gevangenismagnaat Pascal Sauvage (John Malkovich) heeft namelijk de kroonjuwelen gestolen en wil zichzelf laten kronen tot koning van Groot-Brittannië. Net als Mr. Bean is Johnny English enorm knullig en weet hij soms op bizarre wijze door levensgevaarlijke situaties heen te komen, wat bij ons zeer effectief werkt op de lachspieren.

  Dreamworks LLC. All Rights Reserved

  6. Shrek 2

  Animatiefilms voor kinderen hebben af en toe grappen die niet herkenbaar zullen zijn voor kinderen, maar waar volwassenen stuk om kunnen gaan. Shrek 2 is wat dat betreft de perfecte animatiefilm voor volwassenen, want het avontuur zit vol met verborgen grappen en referenties naar andere bekende films.

  In Shrek 2 zijn Shrek (Mike Myers) en Fiona (Cameron Diaz) gelukkig getrouwd en besteden ze hun tijd in het moeras, totdat ze een uitnodiging krijgen van Fiona’s ouders: de koning en koningin van Far Far Away. Zij willen dolgraag de prins ontmoeten waar hun dochter mee is getrouwd, maar zij verwachten niet iemand van het postuur van Shrek, wat voor verhitte discussies aan de etenstafel zorgt.

  Het grootste probleem komt voornamelijk voort uit de Fairy Godmother (Jennifer Saunders). Deze magische en invloedrijke fee wil niets liever dan haar zoon, Prince Charming (Rupert Everett), zien trouwen met Fiona. Het avontuur van Shrek 2 zal ongetwijfeld zorgen voor een schuddende buik van het lachen.

  Universal Pictures

  5. Ted

  Seth MacFarlane is als het brein achter komedieseries als Family Guy en American Dad bekend geworden, maar de komiek heeft zijn cv al een tijd geleden uitgebreid met andere soorten komedie. Zo schittert MacFarlane is de film Ted, waarin hij een pratende teddybeer speelt.

  In 1985 wenst John Bennett dat zijn grote teddybeer tot leven komt, zodat hij niet meer eenzaam is. Dankzij een vallende ster komt die wens tot vervulling en ook in 2012 zijn John (Mark Wahlberg) en Ted (Seth MacFarlane) nog steeds onafscheidelijk. Ted is na al die tijd alleen nog steeds niet opgegroeid en onder druk van John’s vriendin Lori (Mila Kunis) moet het knuffeldier op zoek naar een baan en eigen woonruimte. Het verhaal van Ted en de situaties zijn heerlijk bizar en dat maakt de humor er alleen maar beter op.

  Walt Disney Productions

  4. Keizer Kuzco

  De meeste films van Disney zijn zeer bekend bij het publiek, veelal zijn ze ook gebaseerd op klassieke sprookjes en folklore. Denk bijvoorbeeld The Lion King en Aladdin, die met hun remakes nog steeds enorm veel bezoekers naar de bioscoop trekken. In 2000 koos Disney met haar tekenfilm echter een andere route, met Keizer Kuzco richtte de film zich namelijk veel meer op de humor.

  In Keizer Kuzco geniet de gelijknamige leider (David Spade) van zijn luizenleventje, terwijl boeren als Pacha (John Goodman) onder zijn juk leiden. Ook adviseur Yzma (Eartha Kitt) is de keizer liever kwijt dan rijk en probeert hem samen met haar assistent Kronk (Patrick Warburton) te vergiftigen, dat lukt echter niet helemaal en de Kuzco verandert in plaats daarvan in een lama. Samen met Pacha moet de omgetoverde keizer niet alleen terug zien te komen naar het paleis voor een tegengif, maar ook zijn persoonlijkheid onder ogen komen. De focus van Disney om met de film veel te focussen op humor is in ieder geval gelukt, want het verhaal zorgt ongetwijfeld voor tranen van het lachen.

  Dreamworks

  3. Tropic Thunder

  Een film vol met grote acteurs die zichzelf in de schijnwerpers willen spelen in niet altijd het ideale recept voor een goede film. Maar Tropic Thunder is wat dat betreft een uitzondering, want vrijwel iedereen weet de lachers op zijn hand te krijgen in deze parodie op de klassieke films over de Vietnam Oorlog. Zelfs Tom Cruise blijkt een komisch genie!

  In Tropic Thunder Les Grossman (Cruise) een film maken over de oorlog in Zuid-Oost Azië met zo’n beetje alle grote acteurs uit Hollywood (onder andere Ben Stiller en Robert Downey Jr.), die stuk voor stuk primadonna’s blijken te zijn. Regisseur Cockburn (Steve Coogan) besluit, als laatste middel om de film te redden, om gewoon de jungle in de gaan met de sterren en met verborgen camera’s beelden te schieten. Maar al snel komen de acteurs in aanraking met de echte Vietcong, zonder dat ze het zelf doorhebben. We raden aan om een doos tissues binnen handbereik te houden, want er zullen ongetwijfeld veel tranen bij vallen.

  Sony Pictures Home Entertainment.

  2. Monty Python and the Holy Grail

  Net zoals Rowan Atkinson staat ook Monty Python al decennia lang garant voor ijzersterke humor. De equipe met onder andere John Cleese, Graham Chapman en Eric Idle hebben de wereld geïntroduceerd aan de bizarre, Britse humor waar het land tegenwoordig bekend om staat.

  In Monty Python and the Holy Grail gaan koning Arthur (Graham Chapman) en zijn ridders van de Ronde Tafel op zoek naar de Heilige Graal. Net zoals de rest van het materiaal van Monty Python bestaat de film voornamelijk uit sketches, die deze keer met elkaar verbonden zijn. De film heeft een aantal legendarische momenten, zoals het gevecht met de zwarte ridder en Tim the Sorcerer, die zonder twijfel een glimlach op je gezicht zullen toveren.

  Warner Bros. Ent.

  1. The Hangover

  Als een opzichzelfstaande komediefilm nog eens twee succesvolle film erachteraan krijgt, dan weet je dat er iets goed is gegaan bij het origineel. En dat is zeker het geval bij The Hangover, die de carrière van bijna alle hoofdrolspelers in de hoogste versnelling heeft gezet.

  Doug (Justin Bartha) gaat trouwen, maar voor de bruiloft sleurt zijn beste vriend Phil (Bradley Cooper) hem mee naar Las Vegas voor een vrijgezellenfeest, samen met Stu (Ed Helms) en Doug’s vreemde zwager Alan (Zach Galifianakis). De mannen gaan helemaal los in de gokstad in de avond voor de bruiloft, maar wanneer ze wakker worden, met een enorme kater, blijkt Doug spoorloos verdwenen te zijn. Oh en de tijger van Mike Tyson zit in hun hotelkamer. The Hangover is een hilarische komediefilm die helemaal over-the-top gaat en waarvan je garant zal huilen van het lachen.

  Top 10 huilen van het lachen films op Netflix – Nog meer tranentrekkers?

  Weet jij nog meer films waarvan we over de grond zullen rollen van het lachen? Of vond je een film uit onze film juist helemaal niet grappig? Laat het ons weten in de comments.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.