Veel Super Smash Bros Ultimate details na Smash Nintendo Direct

  Naast 74 speelbare personages zullen tientallen extra Nintendo figuren hun fysieke vorm op magische wijze veranderen. Super Smash Bros ultimate details tonen een heleboel gave dingen die we van deze nieuwe Smash-game kunnen verwachten. Denk aan spirits, amiibo, downloadable content en een vroegkoopactie.

  Een heleboel spirits

  Voorbeelden van spirits zijn Vulpix uit Pokémon, de Goblins van Breath of the Wild maar ook Shy Guy en de boom uit de verschillende Kirby-avonturen. De spirits moeten erg van elkaar gaan verschillen. Zo wordt er onderscheid gemaakt in verschillende spirits van verschillende niveaus. Een speler kan meerdere spirits toewijzen. Zo heb je een hoofdspirit, maar kun je ook drie hulpspirits toewijzen. Er zijn honderden combinaties mogelijk.

  Je kunt spirits vrijspelen door spiritgevechten te winnen. In de Nintendo Direct werd een gevecht getoond waar een vuur van spirits een gevecht tegen King Dedede heel wat lastiger maakt. Maar als je King Dedede weet te verslaan word jij plots als speler meester van diezelfde spirit. Ook zagen we een heleboel andere gevechten voorbijkomen, waaronder een ander gevecht waarin King Rool versterkt werd door de krachten van superschurk Girahim.

  Spirits zijn er in de categorieën aanval, grijpen en verdedigen. Elke categorie heeft een voordeel tegenover een ander type spirits. Je kunt dit en beetje vergelijken als bij Pokémon. Hier zijn water Pokémon ook sterk tegenover vuur Pokémon. Om toch bij die vergelijking te blijven, sommige spirits kunnen ook evolueren waardoor ze door de loop van je Smash-gameplay sterker kunnen worden. Veel spelen lijkt dus te gaan lonen.

  Super Smash Bros Ultimate modi details

  Naast de klassieke offline mogelijkheden, lijkt Super Smash Bros. Ultimate flink uit te pakken met haar online functionaliteiten. Zo krijg je niet alleen een eigen rank toegewezen waarbij je bij een hoge rank uiteindelijk gevechten kunt houden tegen alleen de aller sterkste spelers, ook kun je via de Nintendo Switch Online App met anderen voicechatten en video’s van je gevechten delen. Op die manier kun je anderen laten meemaken hoe je iemand compleet in de pan hebt gehakt, maar kan je ook leren van de speelstijl van anderen.

  Ook is het weer mogelijk om tijdens de verschillende modi uitdagingen te voltooien, of statistieken bij te houden. Zo weet je hoeveel KO’s je nu eigenlijk hebt uitgedeeld, maar ook hoe vaak je anderen nu eigenlijk hebt ingemaakt. Daarnaast kun je de muziek los terugluisteren door deze van een in-game ruilmiddel te kopen, of je personage wat personaliseren door ook nieuwe dingen vrij te spelen. Zo kun je de Mii-fighters bijvoorbeeld van een Nintendo Labo Toy-Con-kostuum voorzien zodat je toch even het gevoel hebt dat al je vijanden maar stukken zwak karton zijn.

  Hulp tijdens de gevechten

  Super Smash Bros. Ultimate lijkt voor zowel de veteranen als de mensen die de serie voor het eerst aanraken. Zo krijg je naast de spirits ook nog hulptrofeën. Denk aan de Zwarte Ridder van Fire Emblem Path of Rediance, Thwomp van de Super Mario-serie en Spring Man uit Nintendo’s recentste boks-game ARMS. Je kunt ook in de stijl van Mario Paint met een vliegenmepper in het rond meppen. Je medespelers mag je dan als de vliegen beschouwen. Ook is er een trofee voor de Art Academy-kunstenaar.

  Met de trofeeën worden een heleboel games vertegenwoordigd die ooit op een Nintendo console zijn uitgekomen. Des te meer er werd getoond, des te harder het lijkt dat Super Smash Bros. Ultimate een ware mix wordt van alle figuren die het bedrijf kenmerken. Uiteindelijk kun je ruim 59 verschillende hulptrofeeën verwachten. Samen met de spirits kunnen deze trofeeën een grote impact gaan hebben op de gevechten. Dit geeft veel opties voor eigen speelstijlen.

  Downloadbare content op komst

  Nintendo denkt ook al uitgebreid na over DLC. Elk pakket met downloadbare content heeft een vechter, stage en een nieuw stukje muziek. Deze worden 6,99 euro per stuk. Ook komt er een Fighters Pass zodat je direct toegang hebt tot alle DLC's vanaf het moment dat deze in de Nintendo eShop beschikbaar komen. De prijs van de fighters pass wordt 24,99. Natuurlijk vraag jij je dan af wat voor personages je bij die DLC kunt verwachten.

  Het is nog niet bekend welke DLC-pakketten eraan zullen komen, maar Nintendo probeert je wel alvast lekker te maken om wel de Fighters Pass alvast aan te schaffen. Bij de Fighters Pass krijg je een kostuum van Rex uit Xenoblade Chronicles 2. Dit kostuum kun je aan je Mii-fighter geven. Ook kun je veel Xenobade spirits verwachten.

  Ook is er een vroegkoopactie. Wanneer je vroegtijdig Super Smash Bros. Ultimate in huis haalt dan krijg je naast de 74 vaste personages alvast één DLC-personage cadeau. Zo mag je als Piranha Plant met je bloempot en vlijmpscherpe tanden laten zien een ware vechtersbaas te zijn. Piranha Plant is beschikbaar voor iedereen die de game digitaal voor release pre-ordert. Het personage verschijnt pas een tijdje na launch.

  Amiibo

  We sluiten dit artikel met Super Smash Bros Ultimate details af met de laatste nieuwtjes rondom de Smash amiibo. Zo komen er weer nieuwe amiibo aan die allemaal compatible zullen zijn met het spel. Hier vind je een overzicht wat je kunt verwachten.

  7 december:

  • Inkling
  • Ridley
  • Wolf

  15 februari 2019:

  • King . Rool
  • Ice Climbers

  Onbekende datum 2019:

  • Isabelle
  • Pichu
  • Ken
  • Young Link
  • Daisy

  Super Smash Bros. Ultimate

  Verkijgbaar vanaf 7 december 2018

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.