Startrail Destiny ruimtegevechten [gezien tijdens gamescom]

Article
donderdag, 06 september 2018 om 11:16
xgn google image
Ontwikkelaar Travian Games komt in 2019 met een nieuwe titel. Wij zagen tijdens gamescom al wat Startrail Destiny ruimtegevechten en we waren positief onder de indruk. In de game ga je massaal de ruimte in om met elkaar te knokken. Via je browser!
In Startrail Destiny draait alles om de Startrail. Dit is een soort pad in de ruimte dat het mogelijk maakt voor de mensheid om nieuwe planeten te koloniseren die eerder niet bereikbaar waren. Een mooie mogelijkheid voor de mens, want nu kan er mogelijk tot het verste bereik van de ruimte gereisd worden.
En dat betekent nieuwe plekken om te ontdekken en nieuwe planeten om te koloniseren. Maar het leidt ook tot conflicten die om grondstoffen draaien. En dus wordt er gevochten in massale ruimtegevechten. Want iedereen wil de grondstoffen hebben, koste wat het kost.
Startrail Destiny ruimtegevechten

Multiplayer ruimtegevechten via je browser

Startrail Destiny stuurt jou de ruimte in om deel te nemen aan deze gevechten. En dat kun je doen door de game simpelweg in de browser te openen. De real-time ruimtegame speelt zich namelijk compleet binnen het venster van je internetbrowser af. Kies je schip, bepaal je missie en trek ten strijde in gevechten waarin maximaal 32 spelers deelnemen.
Deze spelers zijn verdeeld over teams die strijden om de macht. Het doel tijdens deze gevechten is het veroveren van belangrijke plekken op het strijdveld. Als deze plekken veroverd zijn is de strijd gestreden en zal er een winnaar zijn.
Er is nog een andere manier om te winnen, namelijk het compleet verwoesten van de andere spelers. Zodra een team alle andere ruimteschepen vernietigd heeft, zal dit de winnaar zijn. De verschillende mogelijkheden om een gevecht te winnen roepen om teamwork en tactisch inzicht. Natuurlijk zijn een flinke portie vuurkracht en wat afwisselende schepen ook nooit een slecht idee.
Startrail Destiny ruimtegevechten

Talloze schepen van klein tot groot

Startrail Destiny bevat talloze ruimteschepen in alle soorten en maten. Het ene moment vlieg je in een kleine fighter waarin je wendbaar, snel en moeilijker te raken bent, maar het andere moment kun je in een gigantisch oorlogsschip zitten. Op dat moment ben je natuurlijk een makkelijker doelwit en zul je een stuk langzamer zijn dan de kleine fighters, maar deze grote schepen kunnen veel meer hebben. Daarnaast zijn dit juist de schepen die enorme vuurkracht bezitten.
Spelers kunnen in Startrail Destiny zelf schepen kopen en aanpassen. Zo kan er gekozen worden uit allerlei uiteenlopende schilden, maar is het mogelijk om de wapens op je schip aan te passen. De game zal honderden verschillende modules bevatten waarmee je je schip naar eigen wens kunt aanpassen. Daarnaast zal Startrail Destiny een uitgebreide Tech Tree bevatten, waarin je allerlei nieuwe vaardigheden vrij kunt spelen.
Travian Games brengt Startrail Destiny in 2019 uit voor pc uit.