Dark Souls Remastered Switch release - Lordran bezoeken op de Switch

  In oktober is het zover: dan maakt Dark Souls Remastered zijn introductie op de Switch. Deze versie is al verschenen voor de PlayStation 4 en Xbox One, maar nu is de Nintendo Switch aan de beurt. Deze versie kent een paar voordelen.

  Dark Souls heeft een nieuwe versie gekregen die een heleboel verbeteringen met zich meebrengt. Wij speelden de Switchversie van de game tijdens gamescom en besloten de game eens goed door te lichten.

  Hoge resolutie en stabiele framerate

  Bij een goede remaster van een game hoort een betere resolutie. Dat is bij Dark Souls niet anders. De game is al op pc, Xbox One en PlayStation 4 uitgekomen. Op beide consoles en de pc draait deze op 1080p met een eventuele 4K resolutie middels upscaling. De gameplay loopt daarbij lekker soepel met 60 frames per seconde.

  De Switch versie zal, net als voorgenoemde platformen, een resolutie ondersteunen van 1080p, mits je in tv modus speelt. De framerate op Nintendo’s console is wel iets lager, namelijk 30 frames per seconden. Als je in handheld modus speelt zakt de resolutie naar 720p. Deze resolutie ziet er op het kleinere scherm van de Switch geweldig uit.

  Onderweg op zoek naar bonfires

  Als een game naar de Nintendo Switch komt krijgt deze een automatisch voordeel van de console mee: onderweg spelen. Dat is bij Dark Souls ook zo, maar wel met een aantekening. Dark Souls is namelijk een behoorlijk pittige game. Je zult in Lordrane vaker ‘You Died’ op je scherm voorbij zien komen dan dat je aan mag schuiven bij een bonfire.

  Die laatste zijn namelijk niet op iedere hoek van de straat te vinden. Daarbij zijn dit meteen ook dé plekken om op te slaan in de game. Daarmee is Dark Souls misschien niet de ideale game om onderweg te spelen, zeker niet bij kortere reizen. Hoe langer je reis is, hoe interessanter het wordt om de game onderweg even op te starten.

  Met zes spelers op pad

  Dark Souls kende voorheen altijd een multiplayer modus voor maximal vier spelers. In Dark Souls Remastered is dit veranderd naar maximaal zes spelers, een feature die overigens niet exclusief naar de Switch komt. Hoe dan ook is het een aanpassing die tijdens je avontuur zeker zal gaan helpen.

  De multiplayer in de game is ook lekker snel toegankelijk in de game. Om met vijf andere spelers op pad te kunnen heb je namelijk een voorwerp nodig: de Dried Finger. Deze is in de nieuwe versie te koop bij de Undead Burg Merchant, een stuk eerder in de game dan in de originele versie. En dat betekent dat je eerder met andere spelers op avontuur kunt.

  Het samen met vrienden spelen was in voorgaande versie van Dark Souls wat lastig. Maar nu kan er een sessie opgezet worden met een wachtwoord erop. Last but not least, wordt het level van de AI aangepast als de levels van de spelers verschillen.

  Praise the sun!

  Dark Souls Remastered Switch zal niet alleen een betere resolutie, multiplayer en ‘on the go’ spelen kennen als features. Bij de release van de Switch versie zal ook een heuse Solaire of Astora Amiibo uitkomen. Deze kan gescand worden om in de game een en ander vrij te spelen.

  Voor nu weten we alleen dat de Amiibo een emote vrijspeelt. Dit is natuurlijk de welbekende Praise the Sun emote, waarbij spelers de zon aanbidden. Of de Amiibo nog andere dingen vrij zal spelen is nog even afwachten.

  Dark Souls Remastered komt op 19 oktober uit voor Switch.

  Dark Souls Remastered

  Verkijgbaar vanaf 25 may 2018

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.