De meest schattige wezens die het Star Wars-universum rijk is

Article
dinsdag, 03 december 2019 om 17:23
rsz jawasf1575373955
In de Star Wars-films en -series zijn er genoeg rassen en karakters die ons kokhalsneigingen geven. Denk bijvoorbeeld aan de slijmerige Jabba the Hutt. Gelukkig zijn er ook genoeg wezens die we maar al te graag als huisdier in huis zouden nemen. De meest schattige aliens hebben wij voor jullie op een rijtje gezet.

5. Jawa’s

Met hun kleine postuur, tovenaar-achtige outfits en gloeiende ogen lijken de Jawa’s een onschuldig volkje, maar niets is minder waar. In hun enorme Sandcrawlers rijden ze door de woestijnen van Tatooine, op zoek naar allerlei soorten rommel om vervolgens te verkopen. Ongeacht het nog een eigenaar heeft. Probeer je geweld tegen ze te gebruiken, dan zullen ze hard terugslaan in grote getale met alle middelen die ze hebben.
Ondanks hun strijdvaardige natuur zijn de Jawa’s wel zo schattig als een groep verklede kleuters. Sterker nog, in de originele Star Wars-film werden de wezens daadwerkelijk gespeeld door kinderen. Daarmee hebben ze zonder twijfel een plekje verdiend in onze lijst.
porgsf1575374137

4. Porgs

De meningen over The Last Jedi zijn verdeeld, maar waar vrijwel het iedereen over eens is hoe schattig het nieuwe ras is: de Porgs. Deze vogeltjes noemen de planeet Ahch-To hun thuis, waar ze vrij kunnen leven zonder ogenschijnlijk natuurlijke vijanden. Totdat een bepaalde Wookie natuurlijk een bezoekje bracht en ze pardoes aan het braden was boven een kampvuur.
Met hun aanwezigheid in de film en de trailers lijken de schattige vogels een toevoeging die al in het originele script zouden staan. De Porgs zijn alleen een oplossing voor een opvallend probleem. De film is namelijk deels geschoten op het Ierse eiland Skellig Michael, waar een flinke collectie aan vogels wonen. Het was onmogelijk om de scènes te schieten zonder dat de dieren in beeld kwamen, dus werden ze door middel van CGI vervangen door een buitenaardse vogelsoort. We mogen de vogels van Skellig Michael dus dankbaar zijn voor het bestaan van de Porgs.
bb 8f1575374349

3. Droids

Star Wars is niks geweest zonder haar bekende droids. Iedereen kent wel R2D2 en C-3PO, zelfs als je nog nooit een film uit de franchise hebt gezien. Nu is de gouden tolk en wijsneus misschien niet het beste voorbeeld van een schattig karakter, maar dat kan je wel zeggen van veel andere droids uit het universum.
R2D2 heeft bijvoorbeeld meer persoonlijkheid dan de meeste personages in bekende media en dat zonder gezicht of stem. Ook BB-8 heeft in rap tempo de harten gestolen van vele fans en BD-1 uit Star Wars Jedi: Fallen Order kan zich meten met WALL-E. Keer op keer weten de creatieve geesten binnen LucasArts de meest warme karakters te stoppen in een metalen lichaam. Ze zijn misschien niet zo knuffelbaar als andere wezens in deze lijst, maar de droids van Star Wars zijn crimineel schattig.
screenshot 2019 12 03 at 130519f1575374800

2. Ewoks

Toen Return of the Jedi in 1983 in de bioscopen verscheen kreeg het te maken met flink wat kritiek. Het was al niet makkelijk om het ongekend sterke The Empire Strikes Back op te volgen, maar de toevoeging van bepaalde elementen schoot in het verkeerde keelgat van criticasters en sommige fans.
Eén van die elementen zijn de Ewoks. De knuffelberen zouden namelijk niet passen in het serieuze universum van Star Wars en maken de film kinderachtig. Tegenwoordig denken we daar alleen wel anders over en worden de verrassend intuïtieve wezens omarmd door het grootste deel van de Star Wars-gemeenschap. Het kan ook bijna niet anders met die puppy-ogen en hun zachte vacht. Wij zouden er wel één willen adopteren.
baby yodaf1581086514

1. Baby Yoda

Het zal je vast niet ontgaan zijn: The Mandalorian is begonnen op Disney+. Van tevoren kon de eenzame premiejager op veel steun rekenen en werd er met smart uitgekeken naar de eerste aflevering, maar sinds 12 november is er een ander personage waar iedereen mee wegloopt: Baby Yoda.
Het karakter heeft nog geen echte naam gekregen naast ‘The Child’, maar dankzij het internet stond hij al snel bekend als Baby Yoda. Het is onmogelijk om niet meteen verliefd te worden op het meest schattige wezentje ooit. Met zijn grote ogen, enorme oren en kinderlijke nieuwsgierigheid heeft hij de harten van elke Star Wars-fan gestolen. Wij hopen dat we nog heel lang van Baby Yoda mogen genieten en bereid je maar alvast voor op de bergen aan merchandise die binnenkort van het karakter zullen verschijnen. Wij staan al in de aanslag met onze portemonnee.

Populair Nieuws