Spelen als dieren - De 5 coolste speelbare dieren volgens jullie!

  Afgelopen week vroegen we jullie of het jullie leuk leek om in games te spelen als dieren. Blijkbaar zien jullie dat wel zitten want er is flink gestemd. Dit zijn de 5 coolste speelbare dieren volgens jullie!

  5. Spelen als een vogel!

  Op de vijfde plek is de vogel geëindigd. Lekker vrij rondvliegen als vogel lijkt jullie heerlijk. Met veel games zit je vast op de grond en kun je met veel moeite wel op gebouwen klimmen, maar rustig overal heen vliegen gebeurt niet vaak. Wat dan vooral tof zou zijn is om in virtual reality te vliegen als een vogel. Zo lijkt het net alsof je zelf kunt vliegen.

  De game Eagle Flight van Ubisoft is een game waarin je dat kunt doen. Als een adelaar kun je door Parijs vliegen en verschillende missies doen. In de multiplayer van de game neem je het als team van drie op tegen drie andere spelers. Je moet proberen een konijn zo snel mogelijk naar jouw kant van Parijs te halen voordat de tegenstander je te pakken krijgt.

  4. Spelen als een beer!

  Op de vierde plek vinden we de beer. Dit wollige zoogdier is blijkbaar een van jullie favoriete dieren om als te spelen. Je bent sterk, kunt goed klimmen en je kunt de hele winter lekker slapen. Spelen als een beer kan zeker een leuke game opleveren.

  De enige game die ons te binnen schiet als we het over beren hebben is Bear Simulator. Deze game kwam vorig jaar uit en is een spiritueel vervolg op Goat Simulator. Je hoeft dus geen perfecte beersimulatie te verwachten van deze game. Grappig is het wel, hoe je de wereld op haar kop kan zetten als een beer.

  3. Spelen als een aap!

  Aangekomen in de top drie treffen we de aap aan. Dit diertje kan klimmen en slingeren als geen ander en dat kan in een game zeker goed van pas komen. Hoeveel games spelen zich wel niet af in een jungle? Hoe cool zou het zijn als je de bomen gewoon in kon klimmen om via de takken verder te gaan? En dan niet zoals in Assassin's Creed, maar echt in de topjes van de bomen zodat niemand je kan zien.

  Spelen als een aap is niet heel zeldzaam. Er zijn genoeg Donkey Kong games waarin je al je aap gerelateerde verlangens kwijt kunt. Ook zijn er games als Ape Escape en Super Monkey Ball een tijdje populair geweest.

  2. Spelen als een wolf!

  Vanaf het eerste moment was het al duidelijk. De wolf is een dier waarmee jullie graag zouden spelen. De tweede plek wordt dan ook ingenomen door de wolf. Een wolf is een snel en sterk beest dat misschien wel geschikt zou zijn voor een stealth game. Met je gevoelige neus kun je vijanden opsporen om ze vervolgens te besluipen en te verslinden.

  In de Dark Souls 3 Ashes of Ariandel DLC en de game Vikings Wolves of Midgard kun je wel tegen wolven vechten, maar zou het niet tof zijn om zelf als een wolf te spelen?

  Een game waarin je als wolf kunt spelen is (de HD remake van) The Legend of Zelda Twilight Princess. Link kan in die game veranderen in een wolf en zo bijvoorbeeld tunnels graven. Ook heeft hij verbeterde zintuigen en de kracht om met andere dieren te praten.

  1. Spelen als een dinosaurus

  De absolute nummer 1 is de dinosaurus. Een kwart van de stemmers onder jullie lijkt het wel wat om als dino rond te lopen in een game. Het heeft natuurlijk wat mysterieus om als een uitgestorven dier te spelen. Daarnaast zijn dinosaurussen ook gewoon onwijs gaaf en bruut en is het logisch dat jullie daar graag mee willen spelen.

  Er zijn genoeg games met dino's daarin, maar zelf als de dinosaurus spelen is vaak niet mogelijk. Een game waar dat wel kan is Primal Carnage. Dit is een multiplayer game waar een team speelt als mensen en het andere team als dino's. En Yoshi is natuurlijk ook een coole dino die speelbaar is in vele games.

  Eagle Flight

  Verkijgbaar vanaf 18 october 2016

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.