Waarom South Park The Stick of Truth PS4 en Xbox One versie tof is

  South Park The Stick of Truth is uitgegekomen voor de PlayStation 4 en Xbox One. De game hebben we in 2014 al kunnen spelen op de vorige generatie consoles. Waarom zou je de South Park The Stick of Truth PS4 en Xbox One versie dan moeten spelen? Lees het in deze special!

  Deze special gaat over South Park: The Stick of Truth, die binnenkort uitkomt voor de PlayStation 4 en Xbox One. Ben je benieuwd naar wat we destijds vonden van de PlayStation 3 en Xbox 360 versie? Check dan de South Park: The Stick of Truth review!

  Klassieke RPG

  Je zou het op het eerste oog niet zeggen, maar South Park The Stick of Truth is eigenlijk een RPG in de meest klassieke zin van het woord. Er wordt namelijk een middeleeuwse fantasiewereld gecreëerd, zij het niet dat deze alleen voor de kinderen van South Park bestaat, en je kunt een typische middeleeuwse klasse kiezen: vechter, tovenaar, dief en.....de Jood. Ja, één van de classes in South Park The Stick of Truth is de Jood.

  De gameplay zelf is ook één en al RPG. Al verkennend kun je in de hele wereld allerlei voorwerpen, zoals wapens, kleding of consumeerbare producten, tegenkomen, die je kunt gebruiken in de gevechten. Gevechten, waarbij je beurt om beurt je tegenstander aanvalt en hij jou. En dat kennen we natuurlijk van de oude RPG's!

  Verken South Park op eigen houtje

  Normaal gesproken is het afhankelijk van de wil van Matt Stone en Trey Parker, de creatieve meesterbreinen achter South Park, welke locaties we voorgeschoteld krijgen. In South Park The Stick of Truth worden al die locaties samengevoegd tot één geheel, want de stad South Park is in zijn geheel aanwezig in de game en ook vrij te verkennen! In The Stick of Truth werd zelfs voor het eerste het hele dorp in kaart gezet. Voor de ontwikkeling van de game bestond er namelijk geen definitieve locatie voor de verschillende plekken in South Park.

  Dat is voor fans van de serie natuurlijk super vet! Zo kun je op eigen houtje bijvoorbeeld de Unplanned Parenthood Clinic binnenlopen of de huizen van allerlei South Park characters bezoeken.

  Personages

  Voor de fervente South Park-liefhebber zou The Stick of Truth een feest van herkenning zijn. Vrijwel ieder personage dat ook in de serie zit maakt zijn opwachting in de South Park The Stick of Truth PS4 en Xbox One versie. De hoofdrol is natuurlijk weggelegd voor de vriendengroep van Cartman, Stan, Kyle en Kenny. Maar ook andere karakters, zoals Jimmy en Butters, hebben een prominente rol in de game.

  Aangezien je vrij bent om heel South Park te verkennen, kom je dus ook bekende personages tegen op plekken waar ze in de serie ook bivakkeren. Als je school binnenloopt, kun je zomaar Mr. Mackay of Richard Adler tegen het lijf lopen.

  Humor

  Denk je aan South Park, is de typische humor waarschijnlijk één van de eerste dingen die in je hoofd opkomt. Die is namelijk ronduit briljant. Controversiële onderwerpen worden niet geschuwd en wisselen elkaar af met compleet waanzinnige dingen en willekeurige gebeurtenissen. Zo ook in South Park The Stick of Truth.

  Kijk bijvoorbeeld niet raar op als je te tijdens het rondlopen in South Park opeens, totaal uit het niets, Al Gore in de bosjes ziet liggen. Of, wanneer je met de Jood class speelt, de antisemitische opmerkingen je om de oren vliegen. Je moet er van houden, maar het is wel wat South Park tekent.

  Een persoonlijke favoriet die we je niet willen onthouden: als je bekend bent met de South Park serie, weet je dat Canada vaak onderwerp van spot is. Canadezen worden ronduit lachwekkend geportretteerd en dat is in South Park The Stick of Truth niet anders. Er is zelfs een missie waarin je de Canadese grens over moet, waarna je je opeens in een 8-bit RPG wereld begeeft.

  Verwijzingen naar de serie

  Ben je een fervent liefhebber van de South Park serie? Dan is de South Park The Stick of Truth PS4 en Xbox One versie een waar feest van herkenning voor je. De eerder genoemde personages en humor zijn bij de liefhebbers al bekend, maar de game kent ook allerlei verwijzingen naar het South Park tv-programma.

  Denk bijvoorbeeld aan kolderieke outfits uit de serie die je opeens bij Kyle in de kledingkast tegenkomt, Al Gore's obsessie voor ManBearPig en natuurlijk de bekende locaties in South Park.

  South Park The Fractured But Whole

  Ben je niet zo'n liefhebber van het fanatasiethema, dan ligt South Park The Fractured But Whole wellicht wat meer in je vaarwater. Die game is sinds afgelopen november verkrijgbaar en draait om het opzetten van een superheldenfranchise. Benieuwd naar wat wij van die game vonden? Lees dan de South Park The Fractured But Whole review.

  South Park: The Stick of Truth

  Verkijgbaar vanaf 7 march 2014

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.