Rainbow Six Siege Outbreak Preview - Tactisch aliens afknallen

  Rainbow Six Siege ontvangt begin volgende maand gloednieuwe content in de vorm van Operation Chimera. Naast twee gloednieuwe operators kun je hier ook aan de slag met de Outbreak modus. Gemuteerde monsters hebben het op je gemunt. De Rainbow Six Siege Outbreak preview geeft je de de info die je nodig hebt om je missie te voltooien.

  Rainbow Six Siege is een game die in de afgelopen twee jaar enorm in populariteit is toegenomen. Keer op keer weet Ubisoft nieuwe mensen naar de game te trekken met gloednieuwe karakters en toffe maps om op te strijden. Met de Six Invitational wordt jaar twee met een knal afgerond en wordt tevens jaar drie aan het grote publiek geïntroduceerd, startend met Operation Chimera.

  Want met twee nieuwe operators en een gloednieuw tijdelijk event in de vorm van Outbreak is er genoeg moois om mee te spelen komende tijd. 6 maart is de officiële release, maar in Montreal kon er vroegtijdig met de nieuwe content gespeeld worden. En die eerste indruk belooft veel goeds.

  Want de nieuwe operators, Lion en Finka, beloven de huidige manier van spelen flink op te schudden. Beide karakters hebben namelijk aardig ingrijpende vaardigheden. Zo heeft Lion een drone die constant boven de map hangt en op elk gewenst moment de omgeving kan scannen, wat ervoor zorgt dat jij en jouw team alle vijanden gemakkelijk kunnen vinden.

  Rainbow Six Siege Outbreak preview

  Een nieuwe modus met een andere insteek

  Daarnaast heb je Finka, die met haar nanobots een flinke boots kan geven aan haarzelf en haar teamgenoten. Meer informatie over de operators vind je in de Rainbow Six Siege Operation Chimera special, want het grote klapstuk tijdens het event is toch wel Outbreak. Een survivalmodus waarin je het als doodgewone soldaat moet opnemen tegen buitenaards gespuis.

  Op in totaal drie verschillende maps kun je met maximaal twee andere spelers losgaan om de gekste wezens. In tegenstelling tot de rest van Rainbow Six Siege is Outbreak een meer lineaire en verhalende ervaring, wat voor Ubisoft de mogelijkheid heeft gegeven om bestaande karakters wat meer in de spotlights te zetten.

  Zo laten bekende namen als Ash en Thermite van zich horen om je veilig door de arena’s heen te loodsen. Je zou Outbreak redelijk kunnen vergelijken met de gameplay die terug te vinden is in de Left 4 Dead games van Valve. Ren van punt A naar punt B en voltooi onderweg een aantal opdrachten, waaronder het planten van bommen of het verdedigen van een locatie voor een bepaalde tijd.

  Rainbow Six Siege Outbreak preview

  Ongekende actie met een tactisch sausje

  En hoewel Outbreak in eerste instantie totaal niet lijkt thuis te horen in Rainbow Six Siege, is de gameplay in praktijk een zeer welkome afwisseling. Want de knotsgekke setting wordt effectief gemengd met de tactische gameplay die de first-person shooter rijk is. Zo is de AI aangepakt en zit er een dynamisch detectiesysteem in de modus verwerkt.

  Word je gespot door een vijand maar slacht je hem op tijd af, dan worden andere vijanden op de map niet gealarmeerd. Daarbij is het gebruik van een demper cruciaal, mits je natuurlijk de stille aanpak verkiest. Al je tegenstanders doorzeven met kilo’s lood is namelijk nog steeds gewoon een optie.

  Zolang je maar een tactiek hebt, zeker op de Pandemic moeilijkheidsgraad. Daar staat friendly fire niet alleen aan, maar worden er ook meer en sterkere vijanden op je af gestuurd. Samenwerken is cruciaal om alle drie de levels te voltooien. Maar ook op normal biedt Outbreak een degelijke uitdaging.

  Rainbow Six Siege Outbreak preview

  Rainbow Six Siege Outbreak Preview - Genoeg schietplezier

  Maak je borst dus maar nat, want Rainbow Six Siege is here to stay. Outbreak biedt een welkome afwisseling, in ieder geval voor de komende maand. Lion en Finka lijken bovendien waardige nieuwe operators te worden die zeker belangrijk zullen zijn in toekomstige tactieken.

  6 maart is het zover, want dan verschijnt Operation Chimera voor alle season pass houders. De rest van de spelers kunnen een week later met de nieuwe operators aan de slag. Outbreak blijft speelbaar tot 3 april, dus wacht niet te lang voor je een poging waagt!

  Tom Clancy's Rainbow Six: Siege

  Verkijgbaar vanaf 1 december 2015

  Meer over deze game

  © 2005 - 2019 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.