Sound BlasterX AE5 kopen? [Gezien op gamescom 2017]

  Bij het upgraden of het bouwen van een PC doe je er goed aan om elk onderdeel op elkaar af te stemmen voor de meest complete ervaring. Een stuk hardware dat de doe-het-zelvers wel eens onderschatten is de geluidskaart. Wij hebben de details van Creative’s nieuwe product bij elkaar gezet. Wie weet ga jij straks de Sound BlasterX AE5 kopen!

  Het bedrijf Creative staat bekend als een leverancier van alles wat met geluid te maken heeft. Luidsprekers, headsets, mini-speakers en geluidskaarten zijn haar credo. Na de positief ontvangen Katana Soundbar, is er onlangs nog iets nieuws uit de fabriek gerold. Maak je borst maar nat voor de Sound BlasterX AE-5!

  Aan je voorgesteld

  Een aantal maanden geleden is de Sound BlasterX AE-5 SABRE32-Ultra klasse PCIe Gaming geluidskaart geboren. Een hele mond vol, maar in duidelijke taal betekent het dat deze hardware absoluut tot categorie high-end behoord. De SABRE32 PCIe DAC zorgt er namelijk voor dat het hele geluidsspectrum voorbij komt. Wat je kan verwachten zijn spatzuivere tonen op alle frequenties.

  De Sound BlasterX AE-5 speelt geluid af tot 32bit 384kHz met een 122dB DNR. Deze technologie zorgt ervoor dat de geluidskaart geschikt is om hoge resolutie films en games bij te houden qua soundtrack. Je hoeft je dus geen zorgen te maken dat geluiden als explosies blikkerig overkomen. Ondertussen is ook de zelf te downloaden software van Creative op de AE-5 afgestemd, waardoor je nog wat aanpassingen aan instellingen kan verrichten.

  Voor de gamer

  De Sound BlasterX AE-5 is niet alleen bedoeld om je speakers een wake-up call te geven. De geluidskaart is voornamelijk bedoeld om de ervaring van headsets te verbeteren. De elektronica is de eerste geluidskaart die is voorzien van Xamp, een aparte koptelefoonversterker.

  De AE-5 zorgt ervoor dat discrete 5.1 surround signalen verzonden en ontvangen worden. Dit wil zeggen dat in plaats van dat al het geluid via een enkele kabel gaan, de versterker de geluiden in tweeën splitst. Hierbij wordt zowel links als rechts onafhankelijk aangedreven. Met de 1 ohm output werkt het systeem prima met een 16-600 ohm headset.

  Met de geluidskaart die voor 7.1 virtual surround sound zorgt, hoor je tijdens het gamen waar de vijanden zicht bevinden. Naast door audio geïnformeerd te worden heeft Creative een nieuwe feature bedacht die je een eindje op weg helpt. Scout Radar zorgt ervoor dat het geluid de vijand lokaliseert en weergeeft via de mobiel.

  De second screen op je smartphone laat je precies zien waar een tegenstander zich schuilhoudt. De Sound BlasterX AE5 kopen geeft je daarmee een stapje voor tijdens het gamen.

  De speciale editie

  Naast de gangmaker zijn qua geluid, mag de AE-5 er ook zijn wat betreft uiterlijk. De interne geluidskaart is strak vormgegeven en laat nogmaals zien dat het van het kaliber high-end is. Na het gereedmaken in de computerkast, begint dit onderdeel kleuren te verspreiden door de RGB-verlichting. Met bijna 17 miljoen verschillende kleurenpatronen kan je er een waar feest van maken.

  Naast de standaard versie die met één LED-strip komt, is er ook nog een speciale versie van de Sound BlasterX AE-5. De unieke Pure Edition is in tegenstelling tot het basis concept niet zwart maar metallic wit. Hierbij krijg je maar liefst vier LED-strips meegeleverd.

  Wil je de Sound BlasterX AE5 kopen? Dan kost de standaard editie je 150 euro en de Pure Edition gooit daar nog drie tientjes bovenop. Beide producten zijn compatibel met Windows 7 of hoger, Intel Core i3 processoreren en hoger of een AMD processor van hetzelfde vermogen. Bovendien zit er twee jaar standaard garantie op, dus dan kan je er voorlopig weer even tegenaan.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.