5 Toffe Game of Thrones quotes - Pluim voor de tekstschrijvers

Article
zaterdag, 09 september 2017 om 16:00
xgn google image
Seizoen zeven van Game of Thrones zat, net als eerdere seizoenen, weer vol met uitspraken waar we dubbel om lagen. Juist omdat hilarische personages elkaar voor het eerste tegenkwamen in seizoen zeven, waren gesprekken en situaties onvermijdelijk. Daarom zetten wij 5 toffe Game of Thrones quotes voor je op een rijtje.
Iedereen kent natuurlijk de bekendste quotes van de serie. Brace yourself, winter is coming en You know nothing Jon Snow groeiden al snel uit tot populaire memes. De quotes van Sean Bean als Ned Stark en die van Rose Leslie als Ygritte blijven je door alle seizoenen heen bij. Dat neemt niet weg dat er nog tal van andere goede uitspraken in de serie zitten, te beginnen met:

5. A girl gives a man his own name

De mysterieuze Faceless Man deed zijn intrede in seizoen twee van Game of Thrones en wist meteen de harten van veel fans te veroveren. De jonge Arya Stark is ook onder de indruk van de geheimzinnige man en mag, na hem uit een kooi te bevrijden, drie namen noemen die vervolgens de dood zullen vinden. Net als de geest uit de fles is het natuurlijk wachten op valsspelen en ook Arya doet haar best de regels te wijzigen.
In dit geval geeft ze als derde en laatste naam Jaqen H'ghar, de naam die de Faceless Man op dat moment gebruikt. Dat hij dit niet verwacht is duidelijk, waarop hij, ietwat verbaasd, vraagt wat hier nou precies van de bedoeling is. A girl gives a man his own name? Tja, had je maar duidelijke regels mee moeten geven Jaqar.
117251

4. Dwerggrappen

Een klein mannetje met een grote bek. Tyrion Lannister is een personage om van te houden. Gek genoeg zijn er tal van personages in Game of Thrones die de lilliputter een 'kopje kleiner' willen zien. Een 'groot' aantal. Juist ja, dwergengrapjes dus.
In Game of Thrones zijn ze ook niet vies van een slinkse opmerking over de lengte van Tyrion. Maar naar eigen zeggen heeft hij ze allemaal al gehoord. Ook in aflevering zeven van het laatste seizoen is het weer raak. Ditmaal denkt Euron Greyjoy de leukste thuis te zijn, waarop Tyrion diep zuchtend naar zijn vrienden kijkt.
"Everyone who makes a joke about a dwarf's height, thinks he's the only person ever to make a joke about a dwarf's height." 'Grote' kans inderdaad dat hij het allemaal al langs heeft zien komen. Met de ogen omhoog gericht uiteraard. Een leuke uitspraak die zeker thuishoort in de lijst met toffe Game of Thrones quotes.
117290

3. Ken elk scenario

Dat Aiden Gillen een geweldige acteur was, dat wisten we al, maar dat hij zijn rol als Littlefinger zo sterk neer kon zetten, mag gezegd worden. Inderdaad, in de verleden tijd, want Lord Petyr Baelish is niet meer. Bloed ophoestend en met verbazing in zijn ogen stief hij door toedoen van een ijskoude Arya Stark.
Dat neemt niet weg dat hij flink wat fans aan het denken heeft gezet met zijn uitspraken en zijn spel. Dat zijn eigen, wijze uitspraken uiteindelijke hebben geleid tot zijn dood is wel duidelijk.
'Fight every battle in your mind, so that you know every possible series of events. That way, nothing will surprise you. Everything that happens will be something that you've seen before.'
Zeker een van de meest toffe Game of Thrones quotes tot op heden, al is het maar omdat die Lord Baelish uiteindelijke de das om heeft gedaan. Sansa blijkt prima in staat goed advies ten harte te nemen! Is al die ellende toch nog ergens goed voor geweest. Ze is geen omhooggevallen trutje meer zoals in eerdere seizoenen.
117295 1

2. Hodor

Hodor? Hodor! Een paar plaatsen 'hoger' dan de grappen over dwergen (dat was ook meteen de laatste) komen we Hodor tegen. De man, de mythe, de vriendelijke reus.
Het duurt een flink aantal seizoenen totdat we een kijkje kunnen nemen in het hoofd van Hodor. Letterlijk in dit geval, dankzij de Three-eyed Raven. Helaas was dat ook meteen het laatste wat we van Hodor vernamen, want hij offerde zichzelf op zodat Bran kon ontsnappen.
Of dat ook echt het laatste is was we van Hodor gaan zien is nog maar de vraag. We weten inmiddels dat alles wat door de white walkers wordt doodgemaakt, net zo hard terugkeert als aanvulling van het leger der doden. Eerder zagen we al de reuzen terugkeren (en een draak), dus wie weet zien we in het laatste seizoen een Hodor met blauwe ogen een deur openrukken. Het is maar een idee.
117296

1. Dick? Cock!

De combinatie van Sandor 'The hound' Clegane en Tormund is puur goud. Alleen al doordat de twee bomen van mannen het leven heel simpel bekijken. Doden, zuipen en de liefde bedrijven. Beiden nemen geen blad voor de mond en het levert goed materiaal voor toffe Game of Thrones quotes op.
Brienne of Tarth is trouwens ook 'iets' wat beide heren gemeenschappelijk hebben. Tormund heeft een oogje op de vrouwelijke reus, terwijl Sandor's laatste ontmoeting met Tarth niet bepaald soepel verliep voor de hond. In het zevende seizoen van Game of Thrones komen Tormund en Sandor Clegane eindelijk samen.
Als een ware bromance weet het duo onvergetelijke gesprekken te voeren. Ofja, gesprekken. Clegane is een man van weinig woorden en Tormund wil de reus gewoon graag als gesprekspartner.
Clegane is het op een gegeven moment zo zat dat hij vraagt of Tormund soms even in zijn broek wil graaien naar zijn 'dick'. Tormund:'Dick? Clegane:Yes, cock! Tormund:Oh, I like it. Clegane: I bet you do'.
Zo simpel, maar toch hilarisch. Wij kunnen niet wachten om te zien of seizoen acht nog meer quotes aan deze lijst met toffe Game of Thrones quotes zal toevoegen!