SoulCalibur 6 Tips & Tricks - Hoe word je een betere vechtersbaas?

Article
maandag, 22 oktober 2018 om 14:49
soulcalibur 6 tips tricks hoe word je een betere vechtersbaas 140991 1
Een fighting game heeft meer diepgang dan domweg knoppen inrammen. Als je de beste wilt zijn, moet je vaak ellenlange combo’s uit je hoofd leren plus de manieren om die van je vijand te counteren. Alhoewel we die reeks aan aanvallen niet voor je uit gaan spellen, hebben wij wel wat algemene SoulCalibur 6 Tips & Tricks voor je.
Op het gebied van vechtspellen wordt het najaar ongetwijfeld gedomineerd door de nieuwste SoulCalibur, die wij een dikke 9 gaven. Maar zo tof als deze game is, zo lastig kan het spel je het ook maken. De campagnemodus Libra of Soul kent namelijk een aantal pittige sequenties en denk maar niet dat dat je de op tijd gebaseerde Arcade mode met een paar basisaanvallen netjes af kan ronden. Om je een beetje wegwijs te maken, krijg je hier een aantal SoulCalibur 6 tips om mee aan de slag te gaan.

Kom maar met die Reversal Edge

De nieuwe spectaculaire move genaamd Reversal Edge (RE) is gelijk ook je beste vriend in een zwaar gevecht. Met één druk op de knop kan je de tegenstander verbazen met deze aanval die de tijd doet vertragen en beiden spelers afstand van elkaar doen nemen. Vervolgens begint er een steen-papier-schaar spelletje waarbij elke partij één aanval mag uitvoeren. Hierbij wint een verticale van een horizontale aanval, een horizontale aanval van een trap en een trap weer van een verticale aanval.
Na een succesvolle Reversal Edge uitgevoerd te hebben, breng je de tegenpartij een hoop schade toe en kan je er nog een sterke combo tegenaan gooien. Dat is nog niet alles wat de Reversal Edge techniek kan, want deze brute feature zorgt voor meer mogelijkheden. Een perfect getimede RE kan aanvallen van de vijand tegenhouden en zelfs counteren. Zelfs vernietigende Critical Edge finishers kunnen hiermee gestopt worden!
De tip die wij de wat meer casual spelers kunnen geven is dus het voltallige gebruik van de Reversal Edge tegen overweldigende vijanden. Bij het bestuderen van deze techniek zal je er namelijk achter komen dat er meer mogelijkheden zijn de uitkomst van de RE te beïnvloeden om de battle naar je hand te zetten. Zo kan je tijdens de vertraging ook opzij stappen, naar achteren wijken of blokkeren, om vervolgens met een onverwachte aanval een portie levenspunten weg te hakken. Het is echt veel gecompliceerder dan het op het eerste gezicht lijkt en kost de nodige tijd om het goed onder de knie te krijgen.
140992

Alle kanten op met de 8-way run

Bij de kribbe van de Soul franchise stond een mechaniek die het heel anders aanpakte dan rivaliserende titels. De zogenaamde 8-way run zorgde ervoor dat personages elkaar uit 8 verschillende directies konden benaderen en daarmee letterlijk om de tegenstander heen draaiden. Anno 2018 maakt de serie nog steeds gebruik van dit revolutionaire idee en is het vooral bedoeld om het kaf van het koren te scheiden. Als je deze techniek onder de knie hebt, ben je absoluut geen beginnende speler meer.
Één van de SoulCalibur 6 tips waar je veel aan gaat hebben is het aanleren om steeds van directie te verwisselen. Als je in het begin wat minder focus legt op het winnen, maar meer op het experimenteren met aanvallen vanuit verschillende hoeken, krijg je al snel door dat je op een gegeven moment niet meer te stoppen bent. Het overgrote deel van de tegenstanders zal namelijk in een rechte lijn op je af lopen om een paar simpele combo’s uit de mouw te schudden. Mocht je deze kunnen sidesteppen door om je vijand heen te dansen, is het vrij spel om een tik uit te delen waar diegene niks tegen kan doen.
Het gebruik van de 8-way run zorgt ervoor dat je aanvallen dynamisch worden en een grotere kans hebben om te raken. Niet voor niets besteden professionele spelers meer tijd aan het uitzoeken van de juiste directie dan daadwerkelijk aan te vallen. Hiermee creëer je opening door bijvoorbeeld de verdediging of aanval van je tegenstander te omzeilen en gelijk over te gaan in een throw. Gebruikmaken van die acht directies dus, want deze zitten er niet voor niets in!
140993

Een geschikte keuze

In de Libra of Souls modus begin je met een eigen personage waarvan je de vechtstijl onderweg kan aanpassen wanneer je maar wilt. Dit geldt niet voor de online en versus modi, waar je niet opeens per ronde een ander poppetje kan pakken. Aangezien je SoulCalibur skills in de afgelopen jaren waarschijnlijk behoorlijk roestig of totaal absent zijn geweest, krijg je ook op dit vlak wat aanbevelingen van ons. Je wilt jezelf natuurlijk niet voor schut zetten door met een perfecte combo in één klap te verliezen.
Personages als Mitsurugi en Sophitia zijn een prima instap als je je handen nog niet direct aan het vuur wilt branden. Het zijn over het algemeen makkelijke strijders die niet heel gecompliceerde combo’s hoeven uit te voeren om effectief te zijn. Mocht je als stijl nog grotere wapens willen hanteren, bevatten Kilik en Nightmare goed uitgedachte skillsets die de meeste tegenstanders weg kunnen houden.
Alhoewel voor de meeste personages geldt dat ervaring nou eenmaal tijd kost, zijn er ook een paar figuren die nou eenmaal wat meer moeite kosten. Zo vallen zijn bijvoorbeeld Ivy, Voldo en Astoroth geen handige strijders om mee te beginnen en kunnen je verdere verloop afremmen. Je doet er goed aan om simpel te beginnen en zo nu en dan een stapje verder te durven. Hoe dan ook ga je enorm vaak verliezen voordat je goed genoeg bent met een bepaald personage, maar daar moet je niet bang voor zijn.
Doe jezelf een plezier en duik de trainingmodus in als je een personage hebt gevonden waarvan je de stijl wel ziet zitten. SoulCalibur 6 bevat gelukkig uitgebreide tools om makkelijk combo’s te leren en deze zonder afstraffing uit te testen. Het is sowieso een aanrader om de tutorials van Libra of Soul te doorlopen, want hiermee leer je de basis mechanics van het spel. Je wilt er niet na een gevecht of 30 nog achter komen hoe een Soul Gauge werkt.
140994

Handig gebruik van de Soul Gauge

We kunnen het niet vaak genoeg zeggen, maar de Soul Gauge is een handig hulpmiddeltje. Deze meter, die zich opvult met vechten, kan voor een aantal zaken ingezet worden. Hieronder gaan we daar dieper op in wat de opties zijn en hoe je deze het beste kunt gebruiken.
De Soul Gauge kan maximaal 200% vol lopen en het uitvoeren van een Soul Charge of Critical Edge kost daar 100% van. Dat betekent dus dat je maar liefst twee van zulke moves kan inzetten voordat de meter weer leeg is. In veel gevallen krijg je na een verloren ronde gelijk weer 100% extra zodat je wraak kan nemen, maar om de meter op een andere manier snel vol te laten lopen is het volbrengen van Reversal Edges. De verschillende acties die je met de Soul Gauge kan uitvoeren kunnen letterlijk het tij keren.
De eerste vaardigheid die je in kan zetten is de Soul Charge. Na het activeren hiervan kan je voor een bepaalde tijd sterkere aanvallen en zelfs geheel nieuwe combo’s inzetten. De beste manier om Soul Charge te activeren is om veel afstand tussen jou en de tegenstander te laten, of juist naast hem te gaan staan nadat diegene klaar is met een combo. Bij de inzet ervan zullen vijanden die dichtbij staan weggeblazen worden, waarna je gelijk een paar stevige beuken uit kunt delen.
De tweede optie die je met een volle Soul Gauge kan uitvoeren is de Critical Edge. Dit werkt als een supersterke finishing move die een grote hoeveelheid schade kan aanrichten. Niet alleen krijg je een toffe animatie te zien, ook zul je daarna gelijk toe kunnen happen om wat extra schade toe te brengen. Enig punt is wel dat de Critical Edge geblokkeerd kan worden, dus je doet er handig aan deze uit te voeren na een gewonnen Reversal Edge of Lethal hit.
140995

Libra of Soul handleiding

Aangekomen bij de laatste paar van de SoulCalibur 6 tips hebben wij nog wat trucjes voor je om soepeltjes door de Libra of Soul modus heen te gaan en vooral veel goodies te scoren. Zo kan je de valuta van onder andere deze modus omzetten in zogeheten Soul Points waarmee je weer artwork en nieuwe accessoires vrij kan spelen. Wie wil nou niet dat zijn Yoshimitsu er als een ware pimp uitziet?
Libra of Soul bevat een aantal gevechten waar je waarschijnlijk wel wat moeite mee gaat krijgen. Tegenstanders als Geralt, Groh en Azwel laten niet makkelijk over zich heen lopen en ook de endgame daarna is onvergefelijk. Prioriteit nummer één om zulke gevechten te winnen is het omhoog levelen van het personage door een hoop zijmissies te doen. Hiermee krijg je niet alleen meer levenspunten, maar zal je ook een hoop extra munten en wapens voorbij zien komen.
Een andere tip is het combineren van verschillende expedities, oftewel het reizen naar secundaire missies. Het ondernemen van deze expedities kost namelijk een hoop ingame valuta, afhankelijk van de afstand of geografische barrières. In veel gevallen zul je zelfs verlies maken als je ergens voor één opdracht heen gaat. Speel daarom een aantal sidequests in de steden waar je gratis naar toe kan reizen in de hoop dat het volbrengen ervan meer missies doet spawnen die bij elkaar in de buurt liggen om kosten te vermijden.
In Libra of Soul heb je de mogelijkheid om wapens te upgraden, maar in de praktijk brengt dit niet heel veel teweeg. Wat veel handiger is, is om een verscheidenheid aan consumables in te slaan die bonussen met zich meebrengen. Vooral in de lastigere gevechten zal een bonus als 40% levensaanvulling bij het uitvoeren van een Reversal Edge een lekkere bijkomstigheid zijn. De bonus hiervan zal werken totdat je het gevecht volbracht of totaal verlaten hebt, dus zolang je maar blijft rematchen krijg je elke keer deze opsteker.
Hopelijk kan je met deze SoulCalibur 6 tips uit de voeten om een groots vechtersbaas te worden. Ervaring komt met een groot aantal wedstrijden, dus het wordt trainen, trainen en nog eens trainen. In ieder geval succes ermee en wie weet tot in de arena!
SoulCalibur 6 is beschikbaar voor Xbox One, PS4 en PC.

Populair Nieuws