SoulCalibur VI ligt bijna in de schappen en dus is het tijd om de arena in te stappen. De game biedt ons tal van modi zoals we je in de SoulCalibur VI modi special vertellen en werd in de SoulCalibur VI review beloond met een welverdiende 9.0! Maar welke vechters brengt de game ons allemaal? Daar gaan we in deze SoulCalibur 6 Character special op in.

Mitsurugi

We trappen deze SoulCalibur 6 characters special af met een veteraan in de Soul serie die er vanaf het eerste deel altijd bij is: Heishiro Mitsurugi. Hij is een samoerai zonder meester of clan, een ronin dus. Mitsurugis reden om te vechten is simpel: hij is op zoek naar de sterkste vechtersbaas om hem in elkaar te slaan. Alleen zo kan deze ronin zelf de sterkste vechter de geschiedenisboeken ingaan.

In SoulCalibur komen alle sterke vechterbazen op elkaars pad en dus zit er voor de samoerai maar één ding op: iedereen in elkaar slaan. Hoewel Mitsurugi in ieder deel gracieus en met eer vecht, is hij een kracht om rekening mee te houden. Want de samoerai gaat over lijken. Zijn aanvallen, hoe mooi alles er ook uitziet, zijn razendsnel en krachtig tegelijkertijd.

Laat je dus niet hypnotiseren door zijn mooie bewegingen, want voor je het weet steekt hij zijn vertrouwde katana zo tussen je ribben om je er vervolgens zonder genade weer vanaf te trappen! Los van de mooie bewegingen is de zwaardvechter ook gevaarlijk in zijn vertrouwde Relic Stance. Let op als de zwaardvechter klaarstaat in deze houding, want hij is dan onvoorspelbaar en snel.

Tijdens deze houding heeft Mitsurugi een hele set combo’s die je zomaar de sterren voor de ogen toveren. Als kers op de taart eindigt een aantal van zijn combo's ook nog eens in Reversal Edge Parries. Als je Mitsurugi daarna aanvalt, krijg je nog een genadeloos pak slaag.

SoulCalibur 6 Characters

Astaroth

De volgende op deze lijst is een enorme bonk van een kerel. Althans, hij is geen man, maar een golem. Astaroth is door een sekte in opdracht van niemand minder dan Ares, de God van de vernietiging, gemaakt. Dit is met maar één doel gedaan: om Soul Edge te halen. Want met Soul Edge zou Ares Zeus van de troon kunnen stoten.

Om Soul Edge te halen moest Astaroth groot zijn en dat is hij ook. Bezeten door onderdanen van Ares gaat de reusachtige golem op pad. Alles dat op zijn pad komt krijgt de maken met zijn woede dat hem indrukwekkend maakt. Maar die woede is niet alles waardoor Astaroth indrukwekkend is.

Een monster van zijn formaat kan namelijk niet met een tandenstoker aankomen om zijn tegenstanders af te maken. Nee, daar hoort een enorm wapen bij waar je niet anders dan bang voor kunt zijn. Astaroth heeft een gigantische bijl die hij maar al te graag naar je kop slingert. Hoewel Astaroth niet al te snel is in zijn bewegingen deelt deze maniak wel rake klappen uit.

Als hij je eenmaal te pakken heeft of je een keer goed met zijn bijl weet te raken, opent zich een wereld van pijn voor je. Alleen een pleister is dan niet meer genoeg. De reus heeft om zijn langzame bewegingen te compenseren een groter bereik om mensen te gooien en zelf kan hij makkelijker uit een worp ontsnappen. Daarbij heeft Astaroth als Soul Charge een extra dikke huid die ervoor zorgt dat zelfs de hardste klappen hem niet onder de indruk achter laten.

SoulCalibur 6 Characters

Geralt of Rivia

Geralt of Rivia, wie kent hem niet? Hij is geen onderdeel van de originele SoulCalibur cast, maar verzorgt een gastrol in de game. Hij treedt in de voetsporen van onder andere Kratos, Link, Spawn, Heihachi Mishima en Darth Vader, dus hij heeft behoorlijk wat waar te maken.

Maar dat is niet een ding waar we ons zorgen om moeten maken. Geralt of Rivia vecht voor de kost met griffioenen, draken en andere mythische wezens. Geralt eet golems als Astaroth bij zijn ontbijt. De man heeft nota bene seks gehad op een eenhoorn. Wat moeten we nog meer zeggen? Geralt of Rivia is een gastkarakter in SoulCalibur VI, en wat voor een.

Hij heeft twee zwaarden bij zich om de klus in SoulCalibur VI te klaren: een metalen voor de menselijke tegenstanders en een zilveren voor de monsters. En als dat niet genoeg is, heeft Geralt ook nog flinke portie magie tot zijn beschikking. Hij kan vijf tekenen gebruiken, namelijk Aard, Igni, Yrden, Quen en Axii. Deze krachtige aanvallen kosten wel een portie van zijn Edge meter.