Alles over de Call of Duty Black Ops 4 Blackout modus

  Met de nieuwste Call of Duty introduceren ontwikkelaar Treyarch en uitgever Activision de Blackout modus. De modus bevat één map waarin tot wel honderd spelers het tegen elkaar op kunnen nemen. Wat er allemaal nog meer te vinden is in de Call of Duty Black Ops 4 Blackout modus, lees je in deze special.

  Geruchten

  Begin dit jaar gingen er geruchten rond van een nieuwe Call of Duty game en al snel werd dit bevestigd door Activision. Niet veel later werd er bevestigd dat Treyarch de ontwikkelaar zou worden voor het nieuwe deel. Hier was eigenlijk al uit te halen dat er een nieuw Black Ops deel aan zou komen aangezien Treyarch ook de ontwikkelaar is van vorige Black Ops delen. In mei werd de Blackout modus bevestigd en kregen we even later al meer informatie over de modus.

  Dat er een Battle Royale modus beschikbaar zou komen voor Call of Duty kwam niet als een grote verrassing. De Battle Royale modus van Fortnite heeft inmiddels al miljoenen euro’s opgeleverd wegens het grote succes. Naast Blackout voor Black Ops 4 zal Electronic Arts ook meegaan in de hype door in Battlefield 5 ook een Battle Royale modus te verwerken.

  Vergelijkingen met Fortnite

  Blackout is eigenlijk moeilijk te vergelijken met Fortnite, want daar heb je bijvoorbeeld het bouwen dat een grote rol speelt in verschillende strategieën die te gebruiken zijn tijdens het spelen. In Blackout speelt bijvoorbeeld het gebruik van voertuigen een grotere rol. Ook heeft Fortnite een cartoonachtige stijl en die van Black Ops 4 realistisch.

  Toch hebben beide modi veel vergelijkingen. De maps zijn bijvoorbeeld allebei gigantisch en bevatten genoeg plekken om te looten voordat je naar andere gebieden moet reizen. Ook beginnen spelers het potje door uit de Battlebus (Fortnite) of helikopters (BO4) te springen op een gekozen plek. Vervolgens krijgen spelers de tijd om wapens en andere voorwerpen te verzamelen en worden daarna naar een bepaalde plek op de map geforceerd door ‘de storm’.

  Aantal spelers

  Spelers kunnen op verschillende manieren meedoen aan potjes in Blackout. Je kan namelijk Solo, in Duos of in Squads meedoen. Het is dan ook zeker een aanrader om de modus met vrienden uit te proberen. Mochten deze even niet online zijn, dan is er een mogelijkheid om je team te vullen met andere mensen.

  Er zijn wel enkele verschillen voor spelers die in de verschillende teams spelen. Iedereen die solo speelt zal in een potje belanden met 100 andere spelers. Voor Duos en Squads zijn sinds kort veranderingen doorgevoerd. Duos worden nu ook met 100 mensen gespeeld en Squads met 88 mensen, dit was eerst andersom.

  De Blackout map

  De map is werkelijk gigantisch! De kaart is zo groot dat het voor Activision makkelijker was om een voorbeeld te gebruiken om de grootte te vergelijken. Blackout is namelijk 1500 (!) keer zo groot als Nuketown. Nuketown is dan wel niet zo groot aangezien deze gemaakt is voor close range potjes, maar als je dat 1500 keer zo groot bekijkt is dat natuurlijk een flinke lap grond.

  Op de map zijn een hoop plekken te vinden, waaronder Nuke Island, waar veel loot is te vinden. Spelers landen vaak bij plekjes waar daadwerkelijk namen bij staan, dus mocht je de map eerst willen verkennen wees dan niet bang om in the middle of nowhere te landen. In de map zijn ook voertuigen te vinden, dus lees vooral verder om hier meer over te lezen!

  Voertuigen

  Om gemakkelijk door de map te manoeuvreren is het handig om gebruik te maken van voertuigen. Er zijn tot op het moment van schrijven vier verschillende voertuigen te vinden in Blackout. Dit zijn twee voertuigen voor op het land, eentje voor in het water en een voor in de lucht.

  De twee voertuigen die op het land rijden zijn de All Terrain Vehicle (ATV) waar maximaal twee personen in passen en Cargo Trucks waar zowel loot als maximaal vijf personen in passen. Verder zijn er nog een Little Bird Helikopter voor drie personen en de Zodiac boot voor maximaal vier spelers. Let wel op dat de voertuigen lawaai maken en dat je dus meer opvalt in een gebied.

  De Call of Duty Black Ops 4 Blackout modus

  Dit is als het ware de basis die handig is om te kennen voordat je aan de slag gaat in Blackout. In een andere special focussen wij nog meer op Blackout tips die handig zijn om te weten! Wat wij van de game vinden kan je lezen in onze Call of Duty Black Ops 4 review.

  Call of Duty: Black Ops IIII is beschikbaar voor de PlayStation 4, Xbox One en PC.

  Call of Duty: Black Ops IIII

  Verkijgbaar vanaf 12 october 2018

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.